Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Horor
  • Dobrodružný

Recenze (9)

plakát

Twilight sága: Nový měsíc (2009) 

Mě se tento film přes všechny záporné kritiky líbil. Možná právě díky nim jsem neměla tak velká očekávání. Jednička byla přelomová. Dvojka se jí nemůže rovnat, ale zase je o něčem jiném a dostali příležitost i jiní herci. Líbí se mi taková ta netradičnost, která se prolíná všemi knižními díly. I když je fakt, že jsem si při čtení všimla, že se děj knihou jakoby vleče a až na konci je napínavá, ale stejně čtivá.

plakát

Stáhni mě do pekla (2009) 

Konečně pěkná děsivá duchařina. Hned na začátku filmu zaujme babice, která vyvolává v publiku salvy smíchu. Nedostane svou půjčku a zabaví jí byt. Mladá žena, chuděra, která má ženu na starost, se stane obětí její kletby. Samozřejmě se snaží prokletí zbavit, což v podstatě tvoří celý děj tohoto filmu. Možná nic nového, ale určitě zajímavého. Film plyne lehce a rychle, dokáže zaujmout, pobavit i vyděsit.To mě vlastně nejvíc potěšilo, že diváky hned zpočátku strhne na svou stranu a tím si získá jejich pozornost. Nejděsivější se mi zdála scéna, kdy Lamia vyblije mrtvou kočku, ta mi opravdu utkvěla v paměti. Ale ten konec.

plakát

Poslední premiéra (2008) 

Poměrně kvalitní duchařina. Docela mě postrašila. Jen mě z příjemného sledování děje vytrhávaly podobné triky, které jsem již obdivovala v Kruhu nebo Nenávisti: Duch vyskakuje z promítacího plátna nebo jak postupně zhasínala světla při děsivých scénách. Bylo to dost podobné nebo přinejmenším inspirované.

plakát

Bezesné noci (2002) 

Tohe je odporné béčko, což je poznat na kvalitě samotného zpracování i na příběhu. Hned na začátku mě šokovala scéna typu Malgaard si mě vzal a teď si vezme tebe, docela trapné. Ale film obsahuje i jiné perličky například, když skupina policistů atakuje upíry. Je to stejné jako průměrný zásah na nepovolených demonstracích... Jinak v podstatě nic nového, podobné jako Blade až na to, že tenhle upír se chce pomstít jenom Malgaardfovi.

plakát

Propad do temnot (2003) 

Tento film mě dost postrašil. Vraždící zoubkovou vílu hned tak někde neuvidíte. Tím, jak byl děj spojen s temnotou (musíš zůstat na světle, abys přežil), kdy víla útočila, se horor stal opravdu děsivým. Neobyčejný příběh mě upoutal, spolu s vyprávěním o historii zoubkové víly, se stal opravdu zajímavým. Obsahoval hodně dobrých lekaček. Závěr se vydařil. Jednoznačně se mi film líbil....

plakát

Farm House (2008) 

Klasický horor, který neděsí, ale znechucuje. Scénu se struhadlem jsem nezvládla. V tom mě tento film opravdu překvapil. Zbytek byl klasický a už také trochu okoukaný. Pár se snaží utéct, ale nemůže. Myslím, že podobnou scénu jsem viděla v mnohem vydařejnějším filmu Smrt přichází v bílém a možná i jinde. Pravda, že nad jmény jsem se zpočátku trochu pozastavila, myslela jsem, že jde o nějakou divnou sektu, a tak mě závěr opravdu mile překvapil. Ďábel, peklo. Hm, zajímavá variace.

plakát

Holka z města (2009) 

Od této herečky jsem čekala trochu víc, film jsem vlastně zhlédla kvůli ní. Bylo to rádoby vtipné a jinak velmi průměrné. Objevilo se zde pár křečovitých vtipů a děsný závěr. Herecký kolega byl alespoň věrohodný, což se o Renée říct nedalo. Takže jsem se nezasmála, škoda. Prostě filmy, které tvrdí, že lidé na malém městečku jsou vlastně dobří, už jsou okoukané.

plakát

Malá černá skříňka (2004) 

Romantický film o tom, jak chytře o vše přijít. Obsahuje rádoby filozofické úvahy. Hlavní hrdinka podává výborný herecký výkon. Děj má spád i překvapení. Přesto bych místo komedie volila popisek drama, velmi romantické, smutné.

plakát

Stmívání (2008) 

Byl by to jen průměrný horor o upírech, ale láska mladé nešikovné Belly k Edwardovi očarovala divákům, kteří začali film přirovnávat k Romeovi a Julii. Děj je jednoduchý Bella se přistěhuje do malého městečka Forks k svému otci. Myslí, že ji v něm nic nečeká a na celou situaci se dívá jako na přechodnou. Ve škole se však seznámí s tajemným spolužákem Edwardem a zamiluje se. Problém je, že Edward je upír a má hlad. Novodobý zamilovaný horor odhaluje výborné herecké výkony i dobře vystavěný děj. Slaví velký úspěch. Mile mě tohle dílko překvapilo, protože jsem nečekala, že po Underworldu a filmu Krev jako čokoláda ještě může někdo vymyslet něco kvalitního a nového.