Reklama

Reklama

Hororový příběh si pohrává s myšlenkou, že nakrknout starou cikánskou čarodějnici se nevyplácí. Mladá bankovní úřednice Christine (Alison Lohman) se pokouší jedné takové pomoct s nesplácenou hypotékou. Nadřízený však její snahu stopne, aniž by věděl, jaké následky to pro Christine bude mít – smrtící kletbu! Od této chvíle začíná zběsilá snaha mladé dívky o záchranu své duše, po které se sápou pekelné spáry staré čarodějnice. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (1 452)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Když přichytíte na nádraží cikánskou stařenu, jak vám vytahuje z kabelky peněženku, tak její navrácení doprovázené slovy "Az ördög szálljon beléd!" neznamená: „Promiňte, nechtěla jsem.“, nýbrž to, že tři dny budete vídat poměrně dotěrného kozla, párkrát na vás přistane zachrchlaný krajkový šnuptychl a potom šupito presto dolů za Harrym Angelem.. Miluji horory, u kterých se bojíte a přitom vám zůstává trvalý úsměv na rtech. Raimi je v tomto přeborník a všechny ty slabé remaky a rychle zapomenuté novinky hravě stáhl pod kolejiště současného hororového filmu. Kromě spousty režijních nápadů stojí za pozornost drobné detaily v podobě významu vzhůru nohama otočené poznávací značky na autě klející báby či ten za stromem schovaný bagr na hřbitově.. Lehce se říká, těžko udělá, ale jestli nechcete, aby se vašimi útrobami producírovala moucha, tak raději tu svou peněženku odevzdejte někomu, koho nemáte v lásce.. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Raimimu bude asi chvíľku trvať, kým sa otrasie z celej pavúčej série a znova sa dostane do koľají poriadnych thrillerových filmov, ale na začiatok tejto reinkarnácie to vôbec nebolo zlé. Filmu dominuje hudobná zložka, ktorá by aj bez obrazu dokázala nahnať divákovi viac strachu, než všetky ľakacie scény v dnešných treťotriednych horroroch, ktoré robia zbytočný prievan v našich kinách. Príbeh je pomerne stávka na istotu a tak už potom nezostáva spoliehať sa na nič iné, než na herecké výkony, ktoré boli veľmi dobré, a na Raimiho čuch správne načasovaných zimomriavkových okamihov, ktorý vďaka-bohu nestratil, a ktorých bolo viac, než požehnane. 80%. ()

Reklama

Jeremy.jk 

všechny recenze uživatele

První dvě třetiny filmu jsem byl naprosto unešenej ze skvělé atmosféry, která se, s blížícím se koncem, postupně vytrácela (co se taky může jiného stát, když je vám už jasné, jak to celé dopadne, že..). Podle některých komentářů má Drag Me to Hell spostu nevyužitého potenciálu a mně nezbývá, než souhlasit... Po bravůrním rozjezdu se z toho dalo ''vymačkat'' víc.. I tak je to u mě s přihmouřeným okem za 80%. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Upřímě mě udivuje to časté stavění na roveň sérii Evil Dead, co se kombinace hororu a komedie týče, Stáhni mě do pekla mi přišlo vtipné minimálně (řádově 2 scény). Za to mě potěšil v rovině využití jednoduchého příběhu, který by bez charismatických postav a působivě prožitých "patálií" zajíčka Christine mohl hravě spadnout na úroveň špatných béček 80. let... Na které sice Stáhni mě do pekla má narážet, ale zaroveň se nad ně povznést a přinést z nich to nejlepší, což se tedy úplně nepovedlo... Raimi je schopný režisér a jeho vedení filmu je mi sympatické, člověk se nenudí, občas se trošku poleká. není mu odpuštěna i nějaká lepší hnusárna, ale nic opojného, revolučního a nezapomenutelného na tom neshlédávám... Lepší š(v)estka. 6/10 ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Na horor příliš málo atmosféry a napětí. Většina "těch momentů" se dá odhadnout a celkově chybí skutečné souznění s hlavní hrdinkou. A to nejen u diváka, ale přijde mi, že např. její přítel mac tam byl jen pro epláky. Samozřejmě že je to celkem solidní, ale nic víc, nic co by mě donutilo film vidět podruhé nebo napsat delší komentář. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (22)

  • Když se Shaun San Dena (Adriana Barraza) zmíní o svém zesnulém manželovi Sanderovi, jedná se o odkaz na staršího sourozence Sama Raimiho Sandera Raimiho, který zemřel při plavecké nehodě v patnácti letech na výletě v Izraeli, a na jeho nejstaršího synovce Sandera Rubina. (TomikZlesa)
  • Clay Dalton (Justin Long) používá ve filmu produkty firmy Apple. Herec Long je ve skutečnosti mluvčím reklamní kampaně společnosti Apple "I'm a Mac". (Chatterer)

Související novinky

Čtyřky útočí

Čtyřky útočí

17.03.2009

Ať už vás napadlo cokoli, následující řádky jsou samozřejmě o možných pokračováních úspěšných trilogií. Matt Damon potvrdil, že se s Paulem Greengrassem opravdu chystají na dalšího Bournea, ale že… (více)

Raimi odstartuje další filmovou sérii

Raimi odstartuje další filmovou sérii

23.03.2008

Sam Raimi už další Spider-Many nenatočí. To je asi základní poznatek, který vyplývá ze zprávy o právě probíhajícím rokování režiséra se studiem Paramount Pictures. A čeho se ta jednání týkají? Agenta… (více)

Herecké posily 1: Krásky

Herecké posily 1: Krásky

06.03.2008

Už tradičně pro vás máme souhrn několika zajímavých castingových novinek k filmům, o nichž už jsme psali dříve. Dnes začneme těmi hezčími doplňky ;-). Start natáčení hororu (resp. nadpřirozeného… (více)

Ti dva jsou vlastně jeden

Ti dva jsou vlastně jeden

19.02.2008

O tom, že je Ellen Page po úspěchu Juno zasypaná nabídkami, jsme psali minulý týden v souvislosti s jejím účinkováním v Raimiho hororu Drag Me to Hell. A Ellen nelení, popadla příležitost za pačesy a… (více)

Reklama

Reklama