Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Pohádka

Recenze (15)

plakát

Marinka (2012) (amatérský film) 

Nádherné herecké výkony a citlivá režie. Krásná, originální a současná adaptace. Překrásná autentická a přirozená kamera, lahodící hudba a ideální stopáž. Moje dívčí srdce zaplesalo a posmutnělo zároveň. Dávám 5 hvězd za krásný umělecký prožitek. A pro ty, co hodnotí podprůměrně mám jasný vzkaz. Proč koukáte na něco co není látka pro vás. To je film pro milovníky klasiky, romantiky, poezie, prostě poetické životní krásy.

plakát

Nevysloveno (2010) (amatérský film) 

Každý nějak začínal a je vskutku zajímavé sledovat Koláčkův vývoj. Vzhledem k realizačním možnostem jde o zajímavou vztahovou sondu, která jistě není pro každého, ale mě si získala. Jako ze života.

plakát

Kryštof – Vánoční ft. Karel Gott (2020) (hudební videoklip) 

Těžký podbízivý podprůměr, čekala jsem o mnoho víc. Obzvláště poté, co se tato písnička s klipem tak šíleně medializovala. Více se mi líbila Dívka z obrazu. Ale hvězdičku za hezký nápad s Gottakem dám ráda.

plakát

Karel Gott - Dívka z obrazu (2020) (hudební videoklip) 

Konečně nádherná pocta mistrovi, která se nesnaží pouze přiživit na jeho slávě. I podoba hlavního představitele s mladým zpěvákem je patrná a člověk se ponoří do písně, jako by tu byl stále s námi. Škoda jen, že se její realizace nedožil. I tak si tvůrce zaslouží pochvalu.

plakát

Roh Gondoru (2020) 

Kdo tohle natočil v našich podmínkách je borec! Miluji fantasy a tohle je zážitek. Krajina, kostýmy, masky, koně a úžasný hlavní hrdina, který jakoby vypadl z Pána prstenů. A ten souboj! K neuvěření... Tohle bych chtěla vidět v TV. Režisér musí dostat šanci, tzn. musí se tím živit. Vždyť co dokázal bez rozpočtu v 19 minutach? Co teprve miliony a celovečerní delka. Možná po něm brzy sáhne i Hollywood. A pak že nemáme talenty. Viděno na unitedfilm.cz

plakát

Harmonie života (2015) (studentský film) 

Nádherné. Život a tvorba úžasného renesančního člověka v krásném filmovém dokumentu. Ke zhlednuti na unitedfilm.cz/vortex

plakát

Zombie Movie (2010) (studentský film) 

Troufalý nápad, který byl díky výrobním podmínkám předurčen skončit fiaskem. Nestalo se však a je neuvěřitelné, že film funguje. V rámci žánru oceňuji kvalitní scénář, který dokázal dobře dávkovat a vybudovat napětí (zejména první čtvrtina filmu), práci kameramana, který má v průběhu filmů několik hvězdných momentů a samozřejmě tým, který se zabýval VFX. Střelba ze zbraní, krev a celkově výkon komparzu agresivních zombie byl perfektní. Dobrý výkon předvedli i herci - neherci, kteří jsou sice zachránění vyrobeným profesionálním postsynchronem, ale v podstatě film nikterak nesráží. Vyzdvihnout si zaslouží také střih i výběr prostředí, kde se natáčelo. Hudba a ruchy jsou profesionálně zvládnuté a film posouvají na vyšší úroveň. Dramaturgie k filmu mohla být přísnější na závěr filmu, jelikož se děj zbytečně retarduje, unikají vazby a pointa zaniká.. Celkově však výborný žánrový film, který se v měřítcích studentského (neprofesionálního) filmu nevidí. Důkazem zručnosti tvůrců je taktéž grafická úroveň propagačních materiálů (plakátů), která se u nás nevidí ani u profesionálních filmů. Skvělé!

plakát

Avatar (2009) 

Po schlédnutí tohoto filmu + dokumentu HOME začínám nenávidět lidi, protože oni takoví opravdu jsou - jakým žijí stylem a jak ničí veškerý život bohužel už nejen na Zemi. Toto je neskutečně nádherný příklad toho, jak vypadá přirozený život a soužití s přírodou!!!

plakát

Michael Jackson's This Is It (2009) 

Pro mě jako velkého fanouška - fenomenální!!! Maximálně jsem si to užila. Díky tomuto filmu pochopíte, jaký Michael byl, o co se snažil a co pro nás znamenal! V našich srdcích zůstane navždy! ILY Michael