Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Dokumentární

Recenze (589)

plakát

Cristóbal Balenciaga - Otázka stylu (2024) (epizoda) 

Esteticky podmanivé, krásné a herecky výborné. Sledovat tu krásu je prostě zážitek a zároveň překvapení, jakou elegancí a stylem Balenciaga oplýval vzhledem k dnešním úděsným modelům značky.

plakát

Hrozba smrti (2024) 

Oproti originálu unylé a nudné. Gyllenhaal nepředvádí nic proč bychom si ho měli oblíbit, tváří se nonstop jakože cool a nad věcí, ale svoji postavu neumí prodat. Prostě to neni sympoš jako Patrick. Přepálený McGregor šaškuje, jak je mu to vlastní a je to trapné. Nesympatické vedlejší postavy. Bitky jsou k uzoufání se šíleným střihem. Road House se stal kultem- z určitých důvodů. Kdokoli kdo tvrdí, že je to lepší v jakémkoli směru spadl z višně.

plakát

Rivalové (2024) 

Já vlastně nevím. Na Zendayu se krásně kouká, na zbylé duo už tak ne. Má to pár světlých chvilek- především v dialozích, ale jinak to ničím nepřesahuje solidní průměr. Nemůžu říct, že bych tam cítil chemii. Finální konec byl pro mě zvláštní. Neškodná pěkná podívaná.

plakát

Šógun - Nachové nebe (2024) (epizoda) 

Když Mariko opuští hrad, tak to rve koule. Už při audienci u mistra Išida to mělo grády a následný odchod byl zážitek. Mariko byla rozhodně moje nejoblíbenější postava a tohle zabolelo.

plakát

Šógun - Sen o snu (2024) (epizoda) 

Komorní, citové finále, které většinu neuspokojí a překvapí. Mně sedlo moc. To velkolepé se událo o epizodu dříve.

plakát

This Is Me...Now (2024) 

Šaškárna bez hranic, co nedává smysl ani vizuální uspokojení. Úplně mimo.

plakát

Zdraví prochází žaludkem (2024) 

Vítám cokoli, co zlepšuje gramotnost stravování, protože 90% populace chybí. Obzvlášť té české. Setkávám se s tím denně. Hravá forma, která je dělaná jak/i pro děti, což vítám. Otřesné stravovací návyky si totiž dospělí tahají právě z dětství, které jim předali rodiče. A na změnu jim chybí vůle i informace. Všiml jsem si tu komentářů, které tento způsob předávání informací haní- já ho naopak kvituji, protože drtivá většina dospělích se jako retardované děti v otázce stravy chovají a nic jiného než ve stylu "Byl jednou jeden život" jim nepomůže. Horem dolem jim můžete říkat základní pravdy a je to jako házet hrách na zeď. Palec nahoru.

plakát

Air: Zrození legendy (2023) 

Je to neškodný. A je to výborný. Herecky, atmosférou, hudebně, vizuálem. Feel-Good v tom nejlepším slova smyslu. Affleck, Damon a Trucker na jedničku.

plakát

Arnold (2023) (seriál) 

Nemám tyhle dokumenty, které se točí ještě za života, moc v lásce. Je to vždy taková malá self-promotion, která jde málo do hloubky a případná negativa/kontroverze jsou pečlivě vybrána a zmíní se pouze okrajově, aby se neřeklo. Arnold je pořád charismatickej, je svůj, hodně toho dokázal a dost věcí přesně pojmenoval. Ale taky je nadmíru jasný, že je to sebestřednej, po slávě prahnoucí egoista/egomaniak. Nic proti, mám pochopení, bez toho by to nikam nedotáhnul. Řemeslně kvalitní, bavilo celou dobu. Ale až příliš one man show (proč asi) . Proto dávám zlatý střed. Ať je to jak chce, stal se legendou.

plakát

Beckham (2023) (seriál) 

Beckham je fotbalová legenda, ať se to někomu líbí či ne. Dal jsem to na jeden zátah a to dokument není zrovna nejkratší. Netflix tohle umí, to se musí nechat.  Líbilo víc než například nedávný Arnold a zřejmě to bude tím, že jsem u Beckhama viděl i kus lidskosti a cítil z něj upřímnost a určitou skromnost bez potřeby se ukazovat jako macho. I přes jeho zálibu v krásných (a drahých) věcech pořád působí jako člověk nohama na zemi a především jako citlivá bytost, která si nese své šrámy stále s sebou. Zároveň se to obešlo bez motivačních keců, poučování a rad, co má člověk dělat a bez čeho to nikam nedotáhne (viz. Arnold). Prostě kluk, co miluje fotbal a dal mu všechno. Easy like that. Sympatická mi byla také jeho obsese v uklízení a dokonce i jeho krásná Viky, což mě celkem překvapilo, to bych nečekal. Celkově příjemný, neklouže to po povrchu a zároveň to nejde ani až na dřeň. Není to bezbřehá self-promotion a věnuje se to čistě sportovní stránce věci- a to se mi líbí. Rozebrat ho jako člověka vlastně není na místě, není k tomu důvod.