Reklama

Reklama

Beckham

(seriál)
  • Velká Británie Beckham
Trailer
Velká Británie / USA, 2023, 4 h 45 min (Minutáž: 66–77 min)

VOD (1)

Epizody(4)

Obsahy(1)

Dokumentární seriál o raketovém vzestupu Davida Beckhama, kluka z chudých poměrů, co to dotáhl až mezi světovou fotbalovou elitu. Uvidíte i zatím nezveřejněné záběry. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (134)

theSaint 

všechny recenze uživatele

Beckham je fotbalová legenda, ať se to někomu líbí či ne. Dal jsem to na jeden zátah a to dokument není zrovna nejkratší. Netflix tohle umí, to se musí nechat.  Líbilo víc než například nedávný Arnold a zřejmě to bude tím, že jsem u Beckhama viděl i kus lidskosti a cítil z něj upřímnost a určitou skromnost bez potřeby se ukazovat jako macho. I přes jeho zálibu v krásných (a drahých) věcech pořád působí jako člověk nohama na zemi a především jako citlivá bytost, která si nese své šrámy stále s sebou. Zároveň se to obešlo bez motivačních keců, poučování a rad, co má člověk dělat a bez čeho to nikam nedotáhne (viz. Arnold). Prostě kluk, co miluje fotbal a dal mu všechno. Easy like that. Sympatická mi byla také jeho obsese v uklízení a dokonce i jeho krásná Viky, což mě celkem překvapilo, to bych nečekal. Celkově příjemný, neklouže to po povrchu a zároveň to nejde ani až na dřeň. Není to bezbřehá self-promotion a věnuje se to čistě sportovní stránce věci- a to se mi líbí. Rozebrat ho jako člověka vlastně není na místě, není k tomu důvod. ()

sofiapetra 

všechny recenze uživatele

Zkusila jsem to jen z legrace - a jsem nadšená! Fotbal jsem vícekrát hrála (asi 10x), než se na něj kdy dívala. Fotku jsem jako dítě měla z tohoto ranku jen jednu - Diega Maradony. Fandila jsem postupně asi pěti klubům, podle toho s kým jsem zrovna chodila (neee s jakým fotbalistou🫣, ale komu fandili ti chlapci). Teď uz roky nefandím nikomu a přiznávam, že vůbec nedokážu pochopit fanouškovskou mentalitu a to neuvěřitelné šílení okolo toho všeho. Též předesílám, že od Spice Girls neznám jedinou písničku, ale Beckhamovi jsem znala. Tedy věděla jsem, že existují a jak vypadají (vždy dokonale). Ale vůbec jsem netušila, za jaký klub David hrál, ani kam přestupoval. Ani za jakych okolností. Jaké měl úspěchy či neúspěchy. Takže vše, co bylo v dokumentu, pro mě bylo nové. A strašně zajímavé. I z psychologickeho a sociologického hlediska. Až s úžasem jsem byla poprvé konfrontována s jakou porcí nenávisti od anglických fanoušků (a spoluobčanů) se musel Beckham potýkat. Klobouk dolů, že to zvládl. A sympatická mi byla celkem překvapivě i Victorie. Podařilo se jim společně vytvořit něco, co se podaří jen málokomu. A na závěr si ještě neodpustím: taky vám někomu připadá, že D.B. stárne do stejné podoby jako Leoš Mareš? :) ()

Reklama

William_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po příšerném Ronaldovi a ucházejícím Neymarovi jsme se od Netflixu konečně dočkali kvalitnějšího kousku. Oba zmíněné dokumenty lehce strčí do kapsy, neboť už samotná stopáž (4 a 3/4 hodiny) naznačuje, že nám má DB co říct. Ve 4 dílech se objeví jak jeho spoluhráči, rodina či trenéři včetně sira Alexe Fergusona. Je to natočené, sestříhané a odvyprávěné naprosto fenomenálně. Jediná osoba která mi moc nepřirostla k srdci je jeho manželka, ale z komentářů čtu že nebudu sám. Dokument se logicky nemůže vyhnout jak se budovala značka Beckham se všemi úctyhodnými i kontroverzními kroky. Pro fanoušky fotbalu povinnost, ale kouzlo tohoto dokumentu je v tom, že je vhodný a přístupný i pro dívky právě díky účasti Victorie Beckham. ()

mclenin 

všechny recenze uživatele

To, že Netflix (nielen) športové dokumenty / minisérie umí, to už je takmer všeobecne známe. V minisérii o Beckhamovi využíva tradičné osvedčené postupy kombinácie osobnej výpovede protagonistu, vyjadrení priateľov i (ne)priateľov, zákulisných záberov a celé je to tak šikovne nastrihané a dramaturgicky spracované, že v podstate sledujeme klasickú Campbellovu schému "Heroe´s journey", ktorá funguje aj v tomto prípade. Na ploche 4 epizód sledujeme najzásadnejšie okamihy, vzostupy i pády, Beckhamovej cesty na vrchol, síce v skratkovitej, ale za to v uspokojivo podanej a autenticky pôsobiacej výpovedi. ()

pavcas 

všechny recenze uživatele

V letech 97/98 jsem rok a půl žila v Anglii a naprosto jasně si vybavuju, jaká byl Beckham vycházející hvězda a jak ho všichni milovali a uctívali, jak plnil stránky novin fotkami s Victorií, oba mladí, nádherní, úspěšní, zamilovaní. A úplně jsem zapomněla na ten pád po MS, jak se ze dne na den stal nejnenáviděnějším mužem v Anglii. Protože tak to bylo, oni ho nenáviděli k smrti. To mi ten dokument oživil především a nechápu jak to vůbec zvládli jako dvojice, jak to on osobně zvládl. Musím říct, že v mých očích tím hodně stoupl, mohl skončit na drogách někde v bordelu a umřít s koksem u nosu. Rodina pro něj byla vždycky nejvíc a to respektuju, svoje děti vychovali dobře a je vidět, že mají krásnej vztah. Celej ten dokument je fakt hezky udělanej, i když na konci už to trochu drhne, stejně je to na 5*. Já dokumenty obecně nesnáším a tady jsem milovala každou minutu a chtěla jsem, aby to bylo delší. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (1)

  • Britský list Sunday Times provedl fact-checking dokumentu a našel několik případů zjevného upravení skutečných událostí. (Olík)

Reklama

Reklama