Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Dokumentární

Oblíbené seriály (8)

Království

Království (1994)

Jediný počin Triera, který je z mého pohledu naprosto geniální a který mě zcela pohltil! Temná atmosféra, co člověk to prazvláštní individuum a do toho všeho zakomponovaný úžasný humor, který ve mně probouzel šílený švédský primář Helmer, který považoval své dánské kolegy za bandu idiotů. Už úvodní znělka Vám dá jasně znát, že tohle bude něco velkého. Konečné shrnutí režiséra, při závěrečných titulcích, je ohromně originální a tohle všechno dotváří tu neopakovatelnou atmosféru, kterou nikde jinde nenajdete. Vše je ještě umocněné neobyčejnou dánštinou/švédštinou.

Městečko Twin Peaks

Městečko Twin Peaks (1990)

Rádi podivnosti? Jedinečná podívaná! Vynikající hudba, vynikající atmosféra, vynikající agent Cooper! Společně s Královstvím nejgeniálnější seriál všech dob.

Chobotnice

Chobotnice (1984)

Kompletní série je naprosto jedinečná. Inspektor Cattani je nesmrtelný klaďas s velmi smutným osudem. Naprosto božská hudba povyšuje už tak brilantní práci na nebeskou záležitost. Samozřejmě od odchodu Placida šla kvalita seriálu strmě dolů a s původní verzí již měla pramálo společného.

Temný případ

Temný případ (2014)

Závěrečný díl definitivně potvrzuje status kultu a stírá pomyslný propastný rozdíl mezi filmovou a televizní tvorbou. Nemá význam rozebírat kvality, nebo snad zkoušet najít nějaká negativa. Absolutní slast, která má hořkou příchuť jen díky tomu, ze končí.

Frasier

Frasier (1993)

Sledovat intelektuálního psychiatra, jak se probíjí každodenním životem mezi "obyčejnými lidmi", je jednoduše kouzelné. V tom mu řádně sekunduje jeho neméně sofistikovaný bratr. Frasierovo propady šílenství nad určitými životními etapami nemají jedinou chybu. Inteligentní, zábavná podívaná, s úžasnými slovními obraty, zraje jako ono kvalitní víno, které si rád doktor Crain dopřává. Vracím se k seriálu v roce 2020 a cením ho ještě výše. Není divu, že seriál posbíral v průběhu let nominace na mnoho cen a mnoho jich vyhrál. V žánru to považuji za zcela jistou špičku, kterou stále nikdo nepřekonal. Mimochodem, byt Frasiera je úchvatně nadčasový. Vynikající dabing. //2022 a opět jedinečný.

Sňatky z rozumu

Sňatky z rozumu (1968)

Čistá krása. Nadčasovost, herecké legendy, úžasný um a témata, která mají stále co říct. Sledování tohoto klenotu je pohlazení po duši. A ač by se mnohým mladým mohlo zdát, že seriál nemá v dnešní době co říct, pravý opak je pravdou. Já bych povinně tento seriál zařadil do osnov českých škol. Ona národní hrdost, slušnost, morálka, vlastenectví, etické dilema.. pojmy, které dnes už pouze zlehla plápolají.. připomenout jim je tak krásnou formou, to nemůže být šlápnutí vedle.

F. L. Věk

F. L. Věk (1970)

Společně se 'Sňatky' nejlepší seriál tuzemské tvorby. Nádhera.