Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Horor
  • Animovaný

Recenze (155)

plakát

Šumař na střeše (1971) 

Popravdě zrovna na muzikály nekladu vysoké požadavky. Muzikál můžu ať jakýkoli. Ale Šumaře jsem dokoukávala asi na pětkrát. A vyjma písniček Matchmaker, If I were a richman a naprosto úžasného tance mistra Tovje mi v hlavě nic jiného neutkvělo.

plakát

Napříč vesmírem (2007) 

No tak jako další Vlasy z toho asi fakt nebudou. Písničky bomba, námět trošku staršího data, chvílema i docela hustá psychedelika ale děj roztahanej do nepříčetnejch dálav v západech sluncí...

plakát

Útěk ze Sibiře (2010) 

Ačkoli jsem od toho nic extra nečekala tak mě snímek velmi potěšil. Přesto, že celý film je hlavní postavy prostě jen někam jdou a vcelku nic extra neříkaj ani nedělaj tak to prostě ani jednu minutu nebyla nuda. Ok. Jedna minuta nudy tam byla a to když na poušti umírala ta slečna a ležmo se rozmejšlela co teda. To jsem z ní teda málem umřela taky. Jediné co bych filmu vytkla je, že ze začátku mohl věnovat více pozornosti hlavním postavám. Kus jejich putování mi dalo zabrat než sem začala rozeznávat kdo je kdo..

plakát

Upíří deníky (2009) (seriál) 

Takže, vampire dairies jsem se rozhodla sledovat především z enthusiasmu z TRUE BLOOD. A taky že jo, alespoň v prvním díle mi to přišlo jako na vlas převzatej příběh. Jeden by řekl, že už se z upířích příběhů prostě víc vycucat nedá. Nicméně seriálu True blood se to podařilo a s každým dílem 4. série se mi to čím dál více potvrzuje. Je sice pravda, že ve fantasy žánru se nedají příliš dodržovat pravidla, ale to co se zdálo býti obyčejným upířím příběhem se rozplétá na všechny strany - vlkodlaci, víly, čarodějnice, blah, blah, blah,... no prostě i tak, ač sem tak člověk vidí opravdu veškerou míru velmi překracujícíc díl, pořád se jim jaksi daří udržovat smysluplnej a zajímavej děj. Vampire dairies jsou, alespoň s první sérií, pouze natažené "tvajlajt". Krásní herci, románovej a příliš prvoplánovej emopříběh, žádná omáčka okolo, prostě slaďárna jak vyšitá. Gossip girl hadr. Trochu lituju, že u nás nemáme taky takový školy, kde 5% školní docházky zahrnuje výuku a zbytek různé večírky a kárvoše. Howgh.

plakát

Twin Peaks: ohni se mnou pojď (1992) 

Přiznávám, pokorně, že jsem film zkoušela shlédnout asi na šestkrát a pak ho nemilosrdně vymazala ze svého počítače, aby mě to náhodou nenapadlo pro nedostatek jiné zábavy ještě snad po osmé, deváté a tak dál. Takže nutno říci, že šanci dostal. Z respektu před samotného seriálu jsem se veší silou snažila dát mu šanci. Ale. Pamatujete na Akty - X? Navzdory přízni mého přítele (jehož nejoblíbenějšími díly byly ty s těmi konspiračními teoriemi o ufech a divné hmotě z vesmíru, vládě a pánem s věčně doutnající cigaretou v dršce) já měla radši ty prosté tajupné příběhy o pouze lehkém nadpřirozenu, které se pohybuje pouze a jen v naší atmosféře. Nu a Laura ve snech pana Coopera a divní mužíčci a giganti a pán ve slušivém džínovém oblečku jsou pro mě takovou obdobou ufo konspirací. Prostě blbost, natahovaná zápletka, ketrá nemá hlavu ani vocas a přes usilovnou snahu pánů pisatelů se k ní nedobere prostě nikdy. Takže pardón ale palec dolu.

plakát

Harry Potter a Relikvie smrti - část 2 (2011) 

Řekla bych nejslabší díl ságy. Díl, kde vyvrcholilo veškeré sexuální pnutí mezi mladými čaroději, což vyúsťuje v megamoc trapných momentů nad kterými se maximálně tak pousmát. Díl, kde by člověk čekal, že bude na 185% využito veškerých nasbíraných zkušeností co se počítačových triků vs. kouzelnické souboje týče. Nutno říci, že asi jen prvních deset minut jsem musela přemýšlet nad svojí hloupostí (a litovat vyhozených peněz za takovou pitchovinu jakou je hloupý reklamní trik jak z lidí vytáhnout ještě víc peněz - rada pro příště, pokud v multikině vidíte cenu, která je pod 60 korun, jde o pouhý oční klam - přijďte blíže a zjistíte, že za mixáčka zaplatíte 39 Korun, ALE ne za krabičku, NÝBRŽ za 100 g. Aneb pohádkový příběh o tom, jak jsem svojí mladší sestře zaplatila tu nejdražší kinovou pochoutku vůbec), posléze mě film vtáhl do děje a vzpomněla jsem si na tu trapnou příhodu asi jen tak 4 x. Konec příběhu 'o kvantum let později" mě dohnal k trhání si žil nad naprostou trapností těchto momentů. Do knihy to pěkně zapadá, ale dětští hrdinové na plátně v maminkovských a tatínkovských rolích jsou neřku-li k pláči. Och.

plakát

Norské dřevo (2010) 

Že lze z knihy udělat ještě větší sračku jsem tedy netušila. Druhý nejprodávanější bestsellerový emo příběh hned za Twilight. S tím rozdílem, že v tomto se zasebevraždí valná většina hlavních postav (pokud přičtete i vedlejší postavy z knihy dostaneme se na číslo cca 7 utrápených emáků). Opět děkuji za možnost posouvání při přehrávání.

plakát

Městečko Twin Peaks (1990) (seriál) 

Jsem opravdu ale velmi rozhořčena tím jak tento seriál dopadl. Zatraceně! Divák je napnutej jak struna a oni mu jak malýmu dítěti vytrhnou jeho oblíbenou hračku zrovna v nejlepším.

plakát

Hlavně nezávazně (2011) 

Natalie Portman by měla zase začít jíst. Ta její anorexie, kterou si vypěstovala v Black swan mi začíná lézt krkem..

plakát

Diplomová práce (1996) 

Ačkoli patří ke snímkům, kde jsou hlavní postavy obzvláště natvrdlé a potřebovali by pěsťovku aby se jim rozsvítilo, tak to nebere filmu na napínavosti a tajupnosti. Hlavní hrdinka sice moc krásy ani rozumu nepobrala, zato má z řiti kliku, takže se z jakékoli šlamastyky vždycky dostane. A samozřejmě o zapojení vyšších orgánů se nezačne uvažovat dokud není záhada úplně rozřešena a slečně někdo pořádně nerozdrbe její dobově korektní účes. Závěrečná tečka jen dokazuje, jaká jsme ve skutečnosti pokrytecká společnost. Stejně tak jako čtivost bulvárních listů, sledování krimi zpráv na primě a rozličných druhů kriminálek (rozuměj Kriminálky Las Vegas, Miamy, New York apod.). Aneb všeobecně známá pravda, že KREV, PENÍZE a SEX se prodávají ze všeho nejlépe.