Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Horor
  • Krimi

Recenze (95)

plakát

Mimořádná událost (2022) 

Ikdyž je Mimořádá událost na poměry české současné komedie povedený počin, tak mi na ni vadí ta chvílemi až extremně nemožná nereálnost. To je nešvar českých komedií 21. století a bohužel se to nevyhnulo i tomuto filmu. Škoda. Narozdíl od Vlastníků mě film neuchvátil, tak jak jsem očekávala.

plakát

Poslední čas na lásku (2008) 

Příjemný film s pěkným příběhem a výborným hereckým výkonem Dustina Hoffmana a E. Thompson. Za mě 4 hvězdičky na 5 to asi nebylo.

plakát

Sils Maria (2014) 

Zajímavý snímek, na který musí mít člověk náladu. Nesmí se od filmu očekávat mega velký propracovaný děj, na kterém by byl stavěn. Jde spíš o samotnou podstatu příběhu a pak za mě rozhodně skvělá kamera a hudba. Ani Binoche ani Stewart mě ve filmu nevadí ba naopak.

plakát

Hastrman (2018) 

Kniha je naprosto skvělá a film se jí snaží celkem úspěšně konkurovat. Jen mi příliš neseděla herečka Simona Zmrzlá, místo které bych si dokázala představit v její roli jiné herečky. U Ondřeje Havelky, který je výborný divadelní režisér (jeho Muži v ofsajdu se do dnes úspěšně hrají v Mladoboleslavském divadle), ovšem bylo znát, že film Hastrman je jeho prvotinou na poli hraného filmu. Ve finále musím dát 4 hvězdičky, jelikož se mi film zdá jako dobrá adaptace a příslib pro budoucna v případě nového filmového režiséra Ondřeje Havelky.

plakát

Carol (2015) 

Jediným mínusem filmu je jeho děj. Přes zajímavý námět a dějovou linii jsem měla pocit, že scény a dialogy mají trhliny, které kazí celkový dojem z příběhu. Což je škoda, jelikož jinak je film perfektně propracovaný, skvělá kamera, dokonalá hudba a vynikající herecké výkony (což není u herečky jakou je Cate Blanchett nic neobvyklého).

plakát

Vetřelec: Covenant (2017) 

Já byla spokojená. Sice tomu chyběla Ripleyová, ale nápad to mělo. Nový pohled na vetřelce a jejich stvoření a konec odkazující na první film z roku 1979 se mi prostě líbil. Navíc vždy jsem fandila vetřelcům, a proto pro mě byl konec extra dobrý. :)

plakát

Jak básníci čekají na zázrak (2016) 

No sláva, konečně se dočkali básníci důstojného pokračování. Lehké a celkem příjemné sledování rodinného filmu.

plakát

Četníci z Luhačovic (2017) (seriál) 

To jsou zase plnohodnotné komentáře, které odůvodňují proč někteří odborníci dali odpad. Po prvním dílu musím říct, že jsem spokojená. Nevykrádá to Četnické humoresky, poukazuje to na první kroky četnictva a hlavně československé republiky a herci nehrají jako amatéři. Suma sumárum prozatím 3 hvězdičky, jelikož se nechci ukvapit a uvidí se kam to povede, ale myslím, že pod tři to nepůjde.

plakát

Private Practice (2007) (seriál) 

Seriál se myslím povedl. Jen mě mrzí, že jako spin - off Chirurgů se až příliš mnoho herců z Chirurgů objevuje v Private jako jiné postavy. To by se u spin - off seriálů stávat nemělo a když už tak výjimečně omylem. Jinak se seriál celkem vydařil. Sice má k Chirurgům daleko (nemá tak propracované příběhy, hudba není tak dobrá atd), ale mezi jinými seriály z lékařského prostředí má určitě vysoké postavení.

plakát

Polda (2014) (studentský film) 

Opět nepochopím hodnocení některých slovem odpad. Co je pak pro vás takový film jako Babovřesky? Myslím si, že studentské filmy, takhle povedené si zaslouží lepší hodnocení. Ano má chyby, právě proto, že je to studentský film a mladí filmaři se pořád učí, ale i přes několik chyb se jedná v studentském formátu o kvalitní a vydařený snímek. Lepší než řada českých celovečeráků. FAMO už dlouho ukazuje, že na rozdíl od FAMU, vychovává kvalitní filmaře.