Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Stárnoucí muzikant Harvey Shine se živí skládáním hudby pro reklamy, v poslední době s hořkým pocitem neúspěchu. Na pár dní odjíždí na svatbu své dcery do Londýna, má však pocit, že byl pozván jen z povinnosti. Proto se rozhodne, že se raději vrátí letadlem zpátky domů. Náhodou přitom potká zaměstnankyni letištní pobočky Kate, která se cítí podobně jako Harvey. Žije osaměle a utíká před telefonáty matky, jež ji ve dne i v noci kontroluje. Oba netuší, že své dosavadní předsevzetí a životní postoje nečekaně přehodnotí… (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (99)

evapetra 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem váhala, jestli přidat čtvrtou hvězdičku,nakonec se k ní přikláním hlavně díky přesvědčivým hereckým výkonům ústřední dvojice a taky kouzelné atmosféře procházek po Londýně. Možná mohl být příběh ještě více komediálně laděný, aby se dalo přehlédnout to množství obvyklých amerických romantických klišé. No, ale Dustin, ten opravdu nikdy nic neodflákne. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Ta lehkost, grácie a přirozenost, s jakou to Dustin Hoffman a Emma Thompson společně rozehrávají, je okouzlující:) Sedne jim to spolu a jde to vidět. A to je moc dobře. Poslední čas na lásku není nějakou originální a strhující romancí ve "velkém stylu", o to více však potěší její skromnost a obyčejnost. Film stojí na souhře a výkonech "Malého velkého muže" a "The English Lady", kteří se svých rolí zhostili s temperamentem a sympatiemi sobě vlastními. "Vidíte, obědváme spolu." - "Ne, obědváme vedle sebe.", "Vy jste běžel?" - "Mohla jste taky být o čtyři vagony blíž." :) ()

Reklama

cab 

všechny recenze uživatele

Harvey (Dustin Hoffman) je starnouci skladatel reklamnich znelek, jehoz v praci nikdo nepostrada. Na sve kratke ceste do Londyna, kde se ucastni svatby sve dcery narazi na zajimavou Kate, ktera pracuje na letisti. Slovo da slovo a romance je na svete. Harvey prehodnocuje svuj zivotni styl a soji pred zivotnim rozhodnutim. Romantika nejen pro starsi. 75% ()

Pedross800 

všechny recenze uživatele

„NEODCHÁZEJ!.......DOBŘE........MUSÍME SI POSPÍŠIT........PROČ?........PROTOŽE Z TEBE CHCI VYTANCOVAT DUŠI!“ Krásný komorní snímek.....takové „Před úsvitem“ pro odrostlejší s kouzelným a atmosférickým Londýnem jako kulisou. Je to o smutku a zklamání, ale také o naději a souznění a o tom, že láska může přijít v jakémkoliv věku a může být stejně bláznivá a kouzelná a silná......stačí zahodit strach a dát jí šanci. I když děj je předvídatelný, je podaný s takovou jemnou a citlivou grácií, že tomu člověk propadne a s úsměvem se nechává unášet na vlnách plných krásných dialogů a hudby. „TAK JAK TO DLE VÁS BUDE FUNGOVAT PANE SHINE?......NEMÁM ANI SEBEMENŠÍ TUŠENÍ......ALE BUDE, TO TI SLIBUJI!“ ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Když jsem viděl o mnoho lepší film Horší to už nebude, prakticky jediná věc, která mi v něm vadila, byla, že Dustin Hoffman a Emma Thompsonová se až do konce pohybují ve dvou paralelních dějových liniích a setkají se jen v jedné scéně. Poslední čas na lásku to sliboval napravit. Z vlažného hodnocení na ČSFD jsem si proto nic nedělal a byl připraven filmu nespravedlivě nadržovat, bude-li to třeba. :-) Ale opravdu je tak průměrný a bezpříznakový, že to asi nepůjde. Je milé vidět ty dva znovu pohromadě, ale než se tak stane, je třeba prokousat se neuvěřitelně nudnou první půlhodinou, kde jsou jejich postavy exponovány formou obehraných situací a prázdného tlachání. Tlachy pokračují i ve zbytku filmu a před oběma herci smekám, že jim dokázali jakžtakž vdechnout život. Rozesmát mě nebo dojmout se jim ale tentokrát nepodařilo. Poslední čas na lásku až příliš připomíná nějaký televizní film stanice Hallmark a jít s hodnocením výš by nebylo fér vůči lepším, právoplatně filmovým kouskům, takže 40% ()

Galerie (23)

Zajímavosti (2)

  • Emmě Thompson a Dustinu Hoffmanovi to spolu po herecké stránce tak klapalo v Horší to už nebude (2006), že spolu chtěli natočit další film, a tak se oba zapojili do tohoto projektu. (HappySmile)
  • Holčičku na svatební hostině, která řekne Harveymu (Dustin Hoffman) a Kate (Emma Thompson): "A víte, že tohle je dětský stůl?" hrála Gaia Wise, dcera Emmy Thompson. Dcera režiséra filmu Joela Hopkinse seděla u stolu také. (PogoJoe)

Reklama

Reklama