Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Dokumentární
  • Animovaný

Recenze (197)

plakát

Tokyo Vice (2022) (seriál) 

Velice poutavý a kritický pohled do světa plný nepsaných pravidel. Spoustu zajímavých dějových linií. Některé povedenější než jiné. Nejkoukatelnější pro mě byla jednoznačně ta tragická s Satem. Scény s Jakem a Satem jsou vynikající a nečekaně vtipné. Ken Watanabe jako neúplatný detektiv s přísným výrazem a klidným proslovem kraluje všem a je jednoznačně hvězdou. Líbí se mi, že se seriál nespoléhá na nostalgii. Nejsou tu krásně namódění lidi. K. Watanabe vypadá jako každý druhý Japonec v jeho věku, má málo vlasů a nejspíše umře na rakovinu plic, pokud ho dříve nezabije yakuza. Snad dostane ještě více prostoru v další sérii. Líbí se mi ta závěrečná konfrotace s Tozawou a to jeho "už dost bylo náznaků přestaň nebo tě zabijem". Víc takových scén!

plakát

Oscar 2022 (2022) (pořad) 

Doufám, že Will Smith svým výkonem nenastavil příliš vysokou laťku pro ostatní muže. Nechci aby se ode mne očekávalo, že budu rozdávat facky jako na běžícím páse pokaždé, když se někomu nepovede vtip.

plakát

Eternals (2021) 

Angelina Jolie měla pro mě být varováním, že to bude sračka. Je jako magnet na nudné příběhy.

plakát

Batman (2022) 

Dobře natočený film s vynikající atmosférou. Jsem se smál, když jsem slyšel kině: "Hurá, jsem si myslela, že to nikdy neskončí.", ale já byl spokojen. Staré známé postavy obsazeny dost sympatickou bandou herců co umí prodat dialogy. Nejlepší výkon podal Paul Dano. Stejně jako je Temný rytíř spíše Jokerův film, než Batmanův, je The Batman film Hádankáře, který dává do pohybu celý děj filmu. Když si nasadí masku, tak působí přímo děsivě. Batmana celou dobu posouval jako figurka na šachovnici sem a tam a na konci se vlastně nechal chytit. Je tenhle Batman nejméně schopný netopýří muž co kdy existoval? Hororová atmosféra nutí člověka k otázce jestli by to byl lepší film, kdyby se tvůrci nedrželi při zemi a natočili krvavý film. Je moudré točit pro děcka 3hodinové filmy, kde je scéna kdy komisaře sežerou krysy a kde velké množství děje se odehrává v nočním klubu plných oblečených tanečnic?

plakát

Spider-Man: Bez domova (2021) 

Film je vlastně jenom hraná verze Spider-Man: Into the Spider-Verse. Dobrý výkon pavoučího muže i Dr. Strange, který vylepšuje každou scénu ve které se objeví. Největším překvapením pro mě nebyli 3 Spidermani, protože toho byl plný internet, ale jak si ďábelský Willem Dafoe urval celý film pro sebe. Mínusem je jednoznačně cheatování v podobě mašin, které za sebou nechal Iron Man. Stroje co umí vyřešit každý problém. Dalším mínusem je druhá polovina filmu. Vypadá to jako kdyby utratili 2/3 rozpočtu za první třetinu filmu a proto se musí celá druhá půle a závěr odehrávat ve tmě aby ušetřili a ulevili animátorům. Jsem toho názoru, že stejně jako Batman je ve svém živlu, když je ve tmě, Spiderman vypadá nejlíp, když je na sluníčku během dne.

plakát

Matrix Resurrections (2021) 

Líbila se mi první půle filmu, která měla obsahovala spoustu zajímavých věcí. Zbytek filmu nestojí za řeč. Je to jako jít do vietnamské restaurace s novým majitelem. Je tu stejné menu, ale není to prostě ono.

plakát

Duna (2021) 

Nejlepší film letošního roku. Líbí se mi netypické pojetí údělu vyvoleného, který se pojí s miliardy mrtvých a válkou po celé galaxii a jak se s tím hlavní hrdina vnitřně bojuje. Film vypadá skvěle a jediné čeho se obávám je jestli bude pokračování stát za to. Bude to těžké, protože 2/3 postav zabili ale jestli to někdo dokáže tak je to Denis Vileneuve.

plakát

Jack Reacher: Nevracej se (2016) 

Jack Reacher je jednoduchá postava. Je to vyšetřovatel, který jde po super nebezpečných lidech. Nejlepší na jedničce bylo sledovat Cruise jak postupně příjde případu na kloub. Tenhle film je o tom jak Tom Cruise někam příjde, zmlátí všechny na place a odejde. Není žádná scéna, kterou bych chtěl vidět znova.

plakát

Shang-Chi a legenda o deseti prstenech (2021) 

Shang Chi je výsledkem všech filmů, které přišly před ním. Dobrý hongkongský akčňák zabalený v moderním marvelovském hávu. Mám rád scénu, kde Tony Leung příjde do kasína s prsteny a začne ničit. Líbí se mi taky motivace hlavního hrdiny. Jde mu o pomstu a po té co ji naplní, zmizí. Není to klasický hrdina s perfektními ideály. Ale nebyl by to marvelovský film, kdyby nebyla bitka digitálních monster na konci. V kouzelné vesnici plnou bojovníků. Nemám rád takové nepřirozeně vypadající osady. Chybí mi tam nějaké rýžový pole, tržiště, děti apod. Věci z reálného světa, které místo oživují.

plakát

Chicagský tribunál (2020) 

Aaron Sorkin je pro mě digitální kronikář nejmodernější historie USA. Klíčová část je USA a cítím, že být Američan a hltat jejich zprávy, tak bych film mnohem víc prožíval a vnímal bych to jako komentář na trumpovskou Ameriku. Sorkinovi filmy se točí většinou kolem velice chytrého hrdiny. Idealista, který vzbuzuje obdiv svou inteligencí a velkým slovníkem. Měsíce po zkouknutí si jich z 7 vybavím 4. Borata, jeho kamaráda s afrem, černého pantera, a vrcholně nesympatický Eddie Redmayne, který si myslí, že je lepší než všechny dohromady. Ničím nevynikali. Všichni věřili ve správné ideologii a byli na stejném místě ve stejné době, ale o týmové chemii nemůže být řeč. Takže něco jako Justice Legue. Chtěl jsem vidět jak dopadnou, ale ani na vteřinu jsem jim nefandil. Nejzajímavější postava je pro mě Joseph Gordon - Levitt. Chtěl jsem více scén, kde musí bojovat a obhajovat svoji víru. Scénu, kde sorkinovským monologem zadupe soupeře do země. To on měl být hlavní hrdinou filmu. Myslím, že dostat tenhle scénař jiný režisér, tak by neváhal zasáhnout mnohem více do stopáže. Jsem velkým fandou Sorkina jako scénárista. Jako režisér mě zatím nijak zvlášť neohromil.