Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (402)

plakát

Hobit: Bitva pěti armád (2014) 

Proč jenom čtyři hvězdy? Beru to jako zúčtování s celou Hobití trilogií, která jednoduše nedosahuje kvalit Pána prstenů, nic si nenalhávejme. Bylo by mi blbé dát třikrát 5* jako jsem to udělal u LOTRa. Nevadí mi, že Legolas skáče po padajících kamenech, je to přeci fantasy, nevadí mi ani nově zavedené postavy, ani digitální triky. Zásadním problémem Hobita je rozdělení na tři díly. Předloha není zdaleka tak rozsáhlá jako Pán prstenů, tudíž není čím stopáž vyplnit. Proto se zdá třetí díl natahovaný, proto samotná bitva, byť ze začátku monstrózní, končí spíš skromně. Jackson měl udělat jen dva díly, které by byly nabité a uspokojily by všechny fanoušky. Takhle je z toho trilogie, stále nadprůměrná, leč nepřekonávající Pána prstenů. Rád se ovšem do Tolkienova světa ještě vrátím.

plakát

Konec přehlídky (2012) (seriál) 

Benedict a zejména Rebecca táhnou přehlídku, ale... nedotáhnou. Nesympatické postavy, nic neříkající děj, který vyšumí do prázdna a nezanechá žádný dojem. Jako by prostředí anglické šlechty předurčilo Přehlídku k neúspěchu vinou své arogance a povýšenectví...

plakát

Gotham (2014) (seriál) 

V tomhle seriálu tkví obrovský potenciál, zejména kvůli celému komiksovému světu Batmana. Ale zatím ho srážejí různé nedostatky. Já je nacházím především v obsazení (Gordon, Gordonův parťák, Gordonova přítelkyně), které mi nesedlo, přestože třeba Fish nebo Penguin jsou zahrány skvěle. Moc nefandím ani časté klišovitosti, ale to by musela seriál nejspíš vysílat kabelovka, aby to mělo trochu "koule". Na druhou stranu to není žádná katastrofa a budu pokračovat ve sledování, budu doufat, že se kvalita bude zvyšovat, podobně jako u posledních dílů. (Hodnocení po 10. dílech) EDIT, konec 1. série Snižuji o úroveň dolů. Ve chvíli, kdy se musím ke sledování dílů nutit, mám jasno v tom, že v seriálu pokračovat nebudu. Jak jsem již podotknul, potenciál je tu obrovský, ale zachází se s ním jako s veřejnými pěnezi - plýtvá se s ním. Byly momenty, které mě bavily (Jokerův díl), naopak i díly, které mě nudily. Takže pokud nebudou ohlasy na 2. sérii fenomenální, tak pro mě Gotham skončil.

plakát

Kdo seje vítr (1960) 

Úchvatné soudní drama, které ani po 54 letech od uvedení do kin neztrácí své kouzlo. Výborná atmosféra zfanatizovaného městečka, skvělé dialogy, výborní herci. Dvě hodiny utečou jako voda, jako proud slov, které oba právníci sypou při procesu. Některé současné právnicné filmy by se mohly učit.

plakát

Interstellar (2014) 

Nebudu srovnávat s Vesmírnou odyseou, protože ta mě vůbec nebavila a pokud mě paměť neklame, ani jsem ji nedokoukal. Mnohem podobnější je Gravitaci, která se však nejevila natolik komplexně jako Nolanův opus. Interstellar je na úplně jiném levelu, je epický, vtáhne vás do děje a nepustí. Podobě jako černá díra. Nolan mě nikdy nezklamal a nezklamal ani tentokrát, Matthew potvrzuje svou velkou fazónu a konečně jsem se taky dočkal Matta v pořádném filmu. Za mě jednička s hvězdičkou.

plakát

Pachuť pomsty (2014) 

Film jsem si vyhlédl pouze kvůli 'Dexterovi' a v první polovině jsem toho nelitoval, protože to mělo styl a spád. Druhá půlka je slabší, stane se z toho docela šablonovitá road movie, nicméně celkový dojem je v zásadě dobrý.

plakát

Mrazivá noc přichází (2013) 

Je škoda, že se o postavách nedozvídáme víc. Proč dělají, co dělají, jakou mají motivaci a jaký je jejich příběh. Takhle totiž sledujeme jen skupinu postav, které se snaží přežít a shrábnout trochu peněz. Nádech mrazivé atmosféry tu je, Walter White opět záporná postava, ale to je tak vše. Bohužel.

plakát

Teď vaří šéf! (2014) (pořad) 

Není to tak "akční" jako Ano, šéfe!, ale přesto velmi zábavné. :)

plakát

Robocop (2014) 

Mohlo to být ještě na vyšší hodnocení. Ale jak už tu zmínili komentující přede mnou, je to tak od všeho něco. Joela Kinnamana jsem si oblíbil v The Killing, tady naneštětí nemá příliš možností, jak se herecky projevit. Škoda předvídatelnost děje a trochu upozaděné hlavní postavy. Přišlo mi, že šlo víc o vedlejší charaktery, než o Robocopa. Jinak ale slušná zábava, která neurazí, ani nenadchne. Na jedno zhlédnutí ideální.

plakát

Afrika (2013) (seriál) 

Těžko hledat lepší dokumenty, než ty od BBC. Továrna na krásné záběry a vynikající dokumenty. Afrika není výjimkou, jedná se o fascinující výpravu na kontinent, kde lze nalézt snad úplně všechno. Člověk při sledování nestačí vycházet z údivu.