Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (402)

plakát

Hannibal (2013) (seriál) 

Ze začátku si musí divák zvyknout na "pravidla hry", ale jakmile se to podaří, je Hannibal opravdu atraktivním seriálem, který si jde svou cestou a podává skutečné "delikatesy" (však víte, jak to myslím). Jak Hugh Dancy, tak Mads Mikkelsen jsou ve svých rolích opravdu skvělí, případy jsou občas brutální, ale to tak nějak sedí k celému vyznění seriálu, té krve tam bude vždy dost. Psychologie vztahu Willa a Hannibala je výborná. EDIT: Za třetí sérii, která byla ze tří čtvrtin naprostá nuda, snižuji o jednu hvězdičku.

plakát

Případy 1. oddělení (2014) (seriál) 

Běžně bývám velmi skeptický k jakékoliv české kriminálce, holt raději vyberu CSI Las Vegas nebo třeba méně akční seriály jako The Killing, než české výtvory. Tentokrát mě zlákaly velmi pozitivní ohlasy i nadějné obsazení a rovněž premisa skutečných případů. Nutno dodat, že po dvou dílech jsem nebyl zrovna nadšený, přišlo mi to takové unylé, bez jiskry. Pak se to rozjelo, začaly se mi líbit postavy, případy začaly být zajímavější a tak nějak mě to celé začalo bavit. Takže mi bylo líto, když 14. dílem skončily příběhy Kozáka či Plíška. Doufám, že se objeví i druhá série, stála by za to. EDIT Po druhé sérii zvedám hodnocení, v českých poměrech jedinečná záležitost. I tím, že se tvůrci rozhodli skončit v nejlepší.

plakát

American Horror Story - Murder House (2011) (série) 

Po několika dílech úvodní řady vzdávám boj a zjišťuji, že tenhle seriál pro mě není... což nemusí nutně znamenat, že je špatný.

plakát

Nevědomí (2013) 

Příběh se táhne jak med, hrají v něm dvě nesympatické ženské postavy a sám Tom to prostě nemůže utáhnout. Škoda, těšil jsem se na to.

plakát

Luther (2010) (seriál) 

Nebývale realistický a naturalistický seriál o ne úplně běžném detektivovi. Budete obdivovat jeho genialitu, ale zároveň vás budou oslňovat jeho výbuchy vzteku a jeho psychické problémy. Souboj Luther - Reed byl skvělý. Alice byla rovněž výtečná. Případy byly nestereotypní, zajímavé a velmi dobře doplňovaly tu hlavní příběhovou linii, která se táhne sérií. 1. série: 95 %, 2. série: 100 %, 3. série: 95 %

plakát

Nová holka (2011) (seriál) 

Přiznávám, New Girl jsem začal sledovat zejména kvůli roli Zooey Deschanel. A nelituji. Jess je charizmatická, strašně se mi líbí její hlas, úsměv a její bláznovství. Neméně jsem si oblíbil Schimdta a Nicka, Winston není až tak výrazný, Cece nemá moc prostoru zase. Co ubírá na celkovém hodnocení je občasné kolísání kvality dílů a sem tam poměrně nesympatické vedlejší postavy v jednotlivých epizodách. Takže po 1. sérii 75 %. Druhá série eliminovala kolísání kvality a tím pádem získává zaslouženě vyšší hodnocení. Základním úkolem komedie je pobavit, a musím říct, že New Girl je v tomhle velmi spolehlivá. "K ničemu nedošlo, protože mi nikdo neřekl, že se to děje, takže když se stání stalo a nikdo vám neřekl, že se to stalo, stalo se to?" 2. série 90 %. 3. série: 80%, 4. série: 75%, 5. série: 75%, 6. série: 65%, 7. série: 55%

plakát

Zataženo, občas trakaře 2 (2013) 

Tacodýl, mesloun nebo syrantule pobavili, ale jinak byl příběh v zásadě o ničem, bohužel to nebylo ani moc vtipný, navíc vcelku předvídatelný. Škoda.

plakát

Archer (2009) (seriál) 

Phrasing! /// 1. série 80 %; 2. série 90 %; 3. série 95 %, 4. série 90 %; 5. série 90 %; 6. série 100 %, 7. série 90 %, 8. série 70 %; 9. série 60 %

plakát

Tučňáci - život z blízka (2013) (seriál) 

Sledovat tučňáky skalní, jak se stokrát snaží vylézt na skálu a stokrát je sejme nová vlna z moře, to je neuvěřitelné. Všechny tři druhy jsou velmi chytré a kolikrát mi hlava nebere, jak na tohle přišly. BBC nezklamala, s těmihle tvory to snad ani nejde zkazit.

plakát

Kapitán Phillips (2013) 

Původně, po návratu z kina, jsem dával Kapitánovi čtyři hvězdičky. Nějak se mi to však rozleželo v hlavě a nyní musím jít o stupínek níže. Došlo mi totiž, že za prvé vím předem, jak to dopadne (normální dedukce), tím pádem všechno napětí odpadá. A za druhé, vlastně nic se tam nestalo.