Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Sci-Fi

Recenze (319)

plakát

Okupace (2021) 

Dost slušné a pekelně černohumorné "tarantinovské jaro" po pražsku:)) Pechlát je nejvíc moc!:) A s pravdou bych byl opatrnej...:)) Takže víc takovejchhle Nohejlů!:)

plakát

Zbrusu Nový zákon (2015) 

Skvělá první třetina, černýho humoru slušná dávka a fakt jsem se bavil, jenže postupně se z toho stává taková milá kýčovitá promrhaná šance...

plakát

Krycí jméno Holec (2016) 

Primitivňoučký až běda. Zkratkovitý a laciný, což nejlíp dokládá to, že ve finále jsou na tom nejlepší ty úplně samoúčelný scény s Viciinýma kozama a zadkem a pičkou Jenovéfy...:) Naštěstí tu máme o pár let později na podobné téma zcela jinej kalibr, čímž myslím Mádlovi Vlny, který jsou o spoustu levelů jinde!

plakát

Labyrint (2015) (seriál) 

První série naprostá pecka, druhá solidní průměr a třetí sice s výhradama, přesto nadstandard. Strach je borec a můžou ho v našich mediálních plátcích stokrát zkoušet dehonestovat jako "proruskýho švába", pchee... Kriminálka originální a hlavně k ukousání nehtů napínavá!

plakát

Labyrint - Série 3 (2018) (série) 

5 dílů napínavejch jak kšandy a pak se to posere a změní málem ve frašku - asi tak jako by byl vrahem zahradník (po shlédnutí narážku pochopíte)!:) Naštestí úplné finále nakonec až tak jednoduché není. Takže i přes některé neduhy a jistou "zpomalenost" celý vyšetřující party (viz třeba, že postavu Freimanový by skutečný kriminalisti museli nechat sledovat hned po první návštěvě ve cvokárně... jenže to by se tempo moc zrychlilo a nedalo by se to natáhnout na 7 dílů, ha ha) klobouček Strachovi za celkem neotřelou, zručně natočenou a hlavně nervy drásájící krimošku, navíc s výborným "Langošem" a naprosto dokonalým Švehlíkem. Proto nakonec přeci jen ty 4 hvězdy dám:)

plakát

„Čtyři vraždy stačí, drahoušku“ (1970) 

Existuje jen málo komedií, které jsou tak nadčasové, že neztrácí kouzlo a vtip ani po víc jak padesáti letech. Za mě je z nich celosvětově absloutně top Někdo to rád horké a pokud se budeme bavit o domácí produkci, tak "winner is..." rozhodně "mýdlo a ručník" aneb Čtyři vraždy stačí, drahoušku!!! Neskutečný ve všech ohledech! Ko - koňadra, pa - paštika:))

plakát

Dubček (2018) 

"Socialismus s lidskou tváří" - takovej nesmysl! Stejně, jako jakékoliv glorifikování a idealizování byť navenek docela sympaťáků Dubčeka, Svobody či kohokoliv z jejich okolí. Ano, sice to nebyli svině stalinského typu či šmejdi jako Brežněv, Husák či Biľak, ale stále to byli prostě komunisté! Připravení za své socialistické ideje "položit život". Obzvlášť Svoboda je hodně kontroverzní postavou našich dějin, na jedné straně se svojí pomocí některým režimem pronásledovaným lidem a na druhé např. válečným zločinům, kterých se dopustil na vlastním vojsku! Ani Dubčekova partajní činnost z dob dlouho před pražským jarem není bez poskvrny, stejně jako jeho lízání sovětských prdelí při škrabání se do čela KSČ a jeho posrpnové snahy udržet se u koryta i za cenu normalizační servilnosti už vůbec ne! Nakonec i Kriegel, z nich zřejmě nejstatečnější a nejčestnější, má na sobě temnej škraloup v podobě komunistického puče v r. 1948, kdy organizoval vyzbrojení Lidových milicí. Nicméně v kontextu doby chápu, že po zvěrstvech 50. let byla vidina "měkčí" verze sociku pro náš národ aspoň jiskrou naděje. Bohužel předem odsouzená k neúspěchu, protože pokud by liberalizace pokračovala dál, vedlo by to nejen ke svobodě, ale nakonec nevyhnutelně i k volnému obchodu a nějaké formě kapitalismu. Což samozřejmě soudruzi z Moskvy nemohli dopustit, zhroutil by se jim totiž rychle celý východní blok. Což stejně muselo přijít a za 20 let také přišlo, ale tehdy bylo ještě moc brzy, politicky i ekonomicky (ještě zcela nedokapalo:)). A také moc brzy po válce, kdy si Amíci a Rusáci jasně rozdělili svět a sféry vlivu. A na tom v šedesátémosmém ještě nechtěl nic měnit ani "Západ". Proto tehdy nepřišla žádná pomoc a místo toho přijel za prezidentem Svobodou americký kongresman, jenž tlumočil obavy své vlády z neurovnaných vztahů Československa se SSSR a zdůraznil, že prioritou USA je zachování rovnováhy sil se SSSR!!! Zpět k filmu, který mě osobně moc nenadchnul ani formou, ani obsahem a vyjma solidního Jastrabana ani hereckýma výkonama. Možná měl místo neustálého mýtizování Dubčeka nastínit i jeho slabiny, minulost a aspoň na konci ukázat a dovysvětlit to, jak ho po revoluci Havel a spol. poslali na "druhou kolej", dobře totiž věděli proč. (A to říkám i přes plné vědomí toho, k jakým sračkám jsme to dnes dopracovali pod "západem").

plakát

Falco (2008) 

Der Kommissar, Rock Me Amadeus, Jeanny, Coming Home nebo Emotional a jakž takž i Manuel Rubey: jediné atributy co drží tenhle film nad vodou. Jinak bohužel převážně nezáživné "odříkávání" důležitých fragmentů ze života rakouského hudebního rebela, natočené zcela bez invence, která přitom byla Falcovi tolik vlastní.

plakát

Whitney Houston: I Wanna Dance with Somebody (2022) 

Pro hudební životopisný bijáky mám slabost a ani tenhle nebyl špatný. Byl vlastně dobrý, ale dobré je pouze za 3. Docela pěkně se na to dívá, avšak na můj vkus příliš zkratkovité, klipovité, hodně uhlazené a jít takříkajíc na dřeň -což se v životnám příběhu Whitney přímo nabízí- bohužel tento snímek nedokázal. I tak poklona Naomi Ackie za velmi věrné ztvárnění téhle ikony.

plakát

Neviditelní (2014) (seriál) 

Balast, který přesto není k zavržení. Nakonec dobře, že jsem si rozmyslel odejít po prvním dílu, jenž byl často za hranou trapnosti. I v dalších dílech se střídají momenty, které na téhle hraně balancují, ovšem se scénama, které jsou naopak skutečně k popukání. Každopádně v mých očích postupně vzestupná tendence a poslední tři díly absolutně top! Herecká plejáda, které za mě jasně vévodí dokonalej "Langoš", ale výborní jsou i Babčáková, Chýlková či všechny "Jeziny", fajn je kupodivu i Sobota. To samé se bohužel nedá tvrdit o Bartoškovi, jehož výkon koresponduje s mým označením na začátku - balast. A pak tu máme navíc jednu z nejkrásnějších "vodnic", které znám, jasně, že "Bokovku"! A pro mě největší překvapení v podobě asi té nejroztomilejší blond blbky, co jsem kdy ve filmu viděl, v opravdu skvostném a neuvěřitelně vtipném podání Báry Polákové - fakt móóóc!:)) Shrnuto: námět je prostě super, dalo se z něj sice jasně vytřískat víc, ale i tak to vůbec není marný, nechybí dost trefná dobová satira, spousta vtipných pasáží, škoda však, že i nemálo těch "hluchých" až trapných.  No, přesně jeden z těch počinů, kdy se v hodnocení těžko rozhodnout mezi 3 a 4 hvězdama. Ale pro nenáročné a veskrze úsměvné zpříjemnění pár dlouhých večerů s klidem doporučím:)