Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krátkometrážní
  • Animovaný
  • Dokumentární

Recenze (760)

plakát

Agora (2009) 

Naprosto komplexní dílo. Amenábar si Hlasem moře nasadil laťku strašně vysoko a ačkoli Agora je z úplně jiného soudku, podařilo se mu ji minimálně vyrovnat. Záběry z kosmu v kontextu s dějem, mimochodem i z historického pohledu velmi vkusně zpracovaným, filmu dodávají dost transcendentální nádech... Zoom z orbitu Země až do Alexandrijské knihovny mě totálně odrovnal, ...stejně jako závěrečná scéna s několika retrospektivními záběry, které fungují stokrát lépe než devadesát procent romantických filmů, co jsem kdy viděl. Jediné negativum tak spatřuji v lehké počáteční nevýraznosti některých postav, ale nakonec se v tom dá zorientovat víc než dobře. Amenábar se dotknul Slunce a zároveň se neuchýlil k mainstreemu, takže dobře vás, kdož jste TO nedocenili!

plakát

Crazy Heart (2009) 

Po šedesáti minutách bylo jednoznačně zaděláno na plnou palbu, ale jakmile se začne rozmotávat Badova závislost, přichází dojezd. Jinak ale atmosféra, hudba, herecké a pěvecké výkony - to všechno je vynikající. Jeffovi bych tu pitomou sošku určitě přál.

plakát

Dag och natt (2004) 

Celý film se odehrává v pouhých dvou záběrech z auta; nakonec se ani nedozvíme, co přesně se Thomasovi stalo nebo oč mu jde, navíc závěr je vyzrazen hned v úvodu... A přesto se jedná o poutavou podívanou, která diváka vtáhne a nutí uvažovat. Všechny jednotlivé rozhovory totiž nejen že mají hlavu a patu, ale zároveň obsahují i dost moudrosti. Když se pak děj na chvíli "zasekne" v koloně, je to dokonce zničehonic i vtipné. Samozřejmě ne každému musí značně depresivní odér bez vysvětlení příčinných jevů vyhovovat.. Mě jen trošku mrzí, že jsem se nedozvěděl, co to měl Thomas za auto (volant a sedačky vypadaly dobře:-).

plakát

Politické kruhy (2009) 

Raketové tempo, ryze britská forma, konverzační humor a k tomu spousta nových sprostých slov k naučení. Skvěle propracované charaktery postav (a že jich tu je víc než dost), výborní herci. Rozhodně to chci vidět podruhé. Zároveň je však třeba dodat, že asi ne zrovna každému to sedne. ___ "Toby, did you just say that you had sex to stop a war?"

plakát

The Collector (2009) 

We're from America.. Úvodní titulky byly super, ale pak to šlo do kytek. Ono když z osmdesáti procent není poznat, co se děje, a ani triviální děj nedává moc smysl, je to pak dost na hovno film a je úplně jedno o čem.

plakát

Ted Bundy (2002) 

Film vypadá opravdu strašně 'osmdesátkově' - když jsem ho sledoval, nevěřil bych, že je z roku 2002. Bohužel to příliš nelze považovat za plus, jelikož je zde spousta momentů, které působí vyloženě komediálně a vybízejí k smíchu. Hádal bych, že to asi nebylo v úmyslu (a nebo mi to k tomu prostě nesedí). Přesto se dá říct, že jsem se pobavil celkem dobře, závěrečná desetiminutovka výsledný dojem přece jen napravuje, ale srovnat tohle dílo třeba s Henrym, tak to je úplně jiná liga...

plakát

Oko bere (2008) 

Hloupoučký film.. Vypadá to, že se Kevin Spacey skutečně rozhodl spláchnout svoji kariéru do hajzlu.

plakát

Wanted (2008) 

McAvoy jako akční hrdina. Tak to mně ho teda vyndej.. Navíc Freeman - jak už se u něj stalo zvykem - pouze chodí a s moudrým výrazem starce konstatuje. Ale přesto - až po scénu s vlakem (včetně) mě to bavilo. Pak už ale ne.