Reklama

Reklama

Americký prezident a britský premiér by šli do války, ovšem ne každý souhlasí, že válka je dobrá věc. Například americký generál Miller (James Gandolfini) a britský ministr pro mezinárodní rozvoj Foster (Tom Hollander) jsou zastánci míru. Když ovšem Simon Foster jaksi nechtěně podpoří vojenskou akci v televizi, získá najednou ve Washingtonu spoustu přátel. Pokud se mu podaří spojit se ve Washingtonu s těmi správnými lidmi a pokud se jeho pobočník (Chris Addison) vyspí s tou správnou stážistkou, možná se jim podaří i zastavit válku... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (126)

Joe321 

všechny recenze uživatele

Nejlepší satira, kterou jsem viděl za hodně dlouhou dobu. Až se člověk zamyslí, jestli to opravdu takhle nechodí. Ta představa, že všechna rozhodnutí dělají jen malí lidé za těmi velkými je až příliš reálná. Smál jsem se moc a moc hlavně díky Malcolmovi, ale i dalším dialogů. -"Twelve thousand troops. But that's not enough. That's the amount that are going to die. And at the end of a war you need some soldiers left, really, or else it looks like you've lost." ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

V poslednej dobe som videl niekoľko "zaručených" britských komédií s typickým anglickým humorom, pri ktorých som onen povestný humor hľadal márne. Preto som aj k In the loop pristupoval skôr skepticky. O to väčšie prekvapenie nastalo, keď som sa po dlhom čase prichytil pri nejakej komédii, že sa nahlas smejem. Na In the loop je najlepšie, že nemusíte ani poriadne pochopiť, o čo tu kráča, komu o čo ide a kto je kto. Jednotlivé dialógy a obrazy sú napísané tak skvostne, že na zábavnosti filmu neuberie nič, ak ho budete brať iba epizodicky. Je to jeden z najukecanejších filmov poslednej doby, takže osobne doporučujem dabing, pri ktorom som vôbec nemal pocit, že by sa niečo stratilo v preklade. Zaslúžený prírastok do edície tisícjednotky a skutočne "the best british comedy in years". Poteší po dlhom čase účasť Anny Chlumsky, ktorú si pamätám z detstva z filmu Moja prvá láska. Pokiaľ film úplne nepochopíte, budete mať po jeho vzhliadnutí chuť si ho vďaka jeho tempu pozrieť znova. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Ako by povedal jeden z hlavných predstaviteľov filmu: nepredvídateľné! Scenár k tomu to filmu je skutočný unikát a som rád, že sa nedostal do rúk tých správnych ľudí. Vybrúsené dialógy, úžasná herecká húževnatosť a nápaditá réžia. Ručná kamera umocňuje dojem, že podobný námet vôbec nemusí byť len vymyslená záležitosť, ale že podobné frašky sú v politickej byrokracii na dennom poriadku. Intrigy, najštipľavejšia satira a elegantná paródia. Alebo nie? Možno je pravda niekde uprostred, ale každopádne je to veľká zábava a veľmi hlbokým podtextom, ktorý je treba neprehliadnuť. 80%. ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Příšerně natočená politická satira, která jen občas zamíří do černého, ale častěji mine stylem, že kroutíte hlavou, co to jako mělo být. Ale ty nepochopitelné rádoby fórky byly dost možná způsobeny a zazděny zcela dementním a pravděpodobně ještě dementněji přeloženým dabingem, s kterým jsem to viděl....Nicméně se tímto filmem zcela očividně inspiroval docela povedený a vtipný seriál Viceprezidentka, což se počítá. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Teraz po filme neviem, či tento inteligentný anglický humor je na mňa príliš a nestačím na to, alebo chyba nie je u mňa. Možno som nemal očakávať niečo ako Dr. Strangelove, hoci podoba tu bola. Tento film funguje v jednotlivých scénach a hláškach, ale ako celok ma neoslovil a z vojny som nemal také obavy, ako som mal u Kubricka. Jediný zapamätania hodný moment bol Výbor pre plánovanie budúcnosti. –––– Aby sme mohli kráčať cestou mieru, musíme byť pripravení vystúpiť na horu konfliktu. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (4)

  • V rámci prípravy pre svoju rolu mal Peter Capaldi prístup do Pentagonu, kde viedol rozhovory s viacerými generálmi. (Astonko)
  • Prvý zostrih filmu mal 4.5 hodiny. (Astonko)
  • Slovo "fuck" zaznie vo filme 135 krát, z toho 86 krát z úst Malcolma (Peter Capaldi). (Astonko)

Související novinky

Politická komedie od tvůrce Viceprezdent(ky)

Politická komedie od tvůrce Viceprezdent(ky)

09.09.2018

Přesně osm studií vyjádřilo zájem o komediální námět tvůrce seriálu Viceprezident(ka) a filmů Ztratili jsme Stalina nebo Politické kruhy Armanda Iannucciho. Ten přitom svůj nápad sdělil světu… (více)

OSCAR 2010 - výsledky

OSCAR 2010 - výsledky

08.03.2010

Většina filmových fanoušků bude nejspíš z “prohry” Avatara zklamaná. Není ovšem na škodu, že dala Akademie přednost filmu, který nejenže nebyl ani v nejmenším zamýšlený jako \"oscarový\", ale jeho… (více)

Reklama

Reklama