Reklama

Reklama

Labilní muž, který se dostal ven z psychiatrické léčebny, se snaží přesvědčit svou dceru, že někde na předměstí je zakopán španělský zlatý poklad. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (103)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Stačila by tři slova: Evan Rachel Wood. Že jsem to ale já, tak ještě rád zmíním chvályhodného Michaela Douglase, který sice se stářím nezapomíná dobře hrát, ale na druhou stranu se těm lepším "starším" rolím stále vyhýbá. Co má sympatický stařík za lubem, to mi nedá spát, a určitě pro nás filmové kritiky ještě chystá něco velkého... Pochválím také neobyčejný konec, který se řadí do škatulky "každý si může myslet něco jiného". To je jako s dobrými knihami, které ze svých stránek na konci vyplivnou takovou podivnost, že se člověk diví, jestli čte pořád to samé, a jestli mu něco neuniklo. Stejně tak totiž i Král Kalifornie končí způsobem, kdy jsem byl v pokušení otevřít pusu dokořán. Ale ne kvůli nějakému WTF momentu, nýbrž díky bezvadné momentce, která dodává pointu celému příběhu. Mike Cahill je frajer. ()

josieaddms 

všechny recenze uživatele

Mám celkem ráda poetické snímky jako je tento, zároveň realistické, a zároveň metafora. Jenže tady mě chybělo něco víc, jako nápad to nebylo špatné, ale myslím že na celý snímek to bylo příliš málo. Zdálo se mi to trochu roztahané. Ale zase na druhou stranu, byli tam i pěkné scény, takové jaké skutečně ze svým otcem občas zažijeme (jojo, není jediná kdo má tátu magora...) a ta kombinace Wood + Douglas byla celkem zajímavá. Nevím, prostě mi tam chybělo něco co by mě očarovalo. ()

Reklama

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Nikoliv film, ale hodnocení tohoto filmu některými členy mě dost překvapilo. Je pravda, že se nejednalo ani o dobrodružný snímek ani o thriller. Komedii bych v tom též neviděla. Jedná se o komorní snímek pro "náročného diváka", který si dokáže vychutnat herecký koncert jedné velké hvězdy( M. Douglas) a hvezdičky (Evan R.Wood). Věřím pevně, že kdyby se jednalo o nějaký blábol, že by si scénář M.D. určitě nevybral. Je to film, který nám ukazuje, že i lidé tohoto typu (jinak pro okolí neškodní) mezi námi žijí a jak těžký život s nima mají jejich příbuzní. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Příjemně se linoucí oddychovka, která si na nic nehraje.. Mezi ústřední dvojicí to náramně jiskří, i když dospívající Miranda nemá zrovna radost z dobrodružných eskapád svého otce, kterého před časem propustili z ústavu pro duševně choré. O velkých věcech se ale dá vyprávět i skromným způsobem, a tak si přirozeně rozkošnou Evan Rachel Wood a zlatou horečkou posedlého tatíka Michaela Douglase přinejmenším užijete!! ()

GlamourCat 

všechny recenze uživatele

Za mě celkem nijaké ... bez nějaké hlubší myšlenky. Myšlenka byla, že i ten, co je považovaný celý život za blázna, nakonec nemusí být? To je v pořádku, ale on (Douglas) se tak skutečně choval, mimo to přiváděl všechny (i svou dceru) do životu nebezpečných situací a to mě osobně docela vadilo. Že to byl prorok, kterého nikdo nepochopil? Ale proč měl vlastně jen jednu vizi a co úžasného mělo přinést (pro něj, pro dceru, pro lidstvo) najít ten poklad? Aby dokázal že není blázen? To mohl i jinak, například se chovat jako chlap a jako otec, myslím, že to by pro všechny bylo daleko zajímavější a přínosnější. Nepochopila jsem, co nám tím chtěl básník říct. A herci mě nijak zvlášť nezaujali. Prostě nic proti ničemu. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (4)

  • Film měl premiéru 24. ledna 2007 na Sundance Film Festival. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v kalifornských městech Santa Clarita, Los Angeles a Simi Valley. (Terva)
  • Mike Cahill napsal návrh scénáře již v roce 1980. (Terva)

Reklama

Reklama