Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (328)

plakát

Klub rváčů (1999) 

Myslím, že existují ještě nestravitelnější filmy... Klub rváčů je pořádná jízda, v níž si však už v úvodních titulcích v první minutě říkáte "Čeho se proboha v těch dalších sto třiceti osmi ještě dočkáme?" (sem by se hodil smajlík s hodně překvapeným výrazem)

plakát

Kluci to taky chtěj... a pořád! (2002) 

No, co dodat...? Ač jsem se u *právě těch scén zde propíraných kritikou* docela zasmál, tak musím uznat, že tohle je film poněkud zvláštního rázu...

plakát

Kolja (1996) 

Slavný český film, který má vše, co k němu patří. Příběh, humor, místy napětí, místy pobaví a místy (jich je hodně) dojme.

plakát

Komando (1985) 

Víte, jak coby cestující vystoupit z letadla rolujícího po startovací dráze? Nebo jak se beze zbraně ubránit čtyřem zabijákům s puškama? Ne? Tak zhlédněte tuhle pecku a budete chytřejší ;-) Neskutečné tempo, neuvěřitelná akce - to je Komando. Předesílám, že nostalgie v mém případě nepřichází v úvahu. Osmdesátky nepamatuji a Arnoldovu tvorbu jsem začal sledovat v podstatě nedávno. "Co jste s ním udělal? - Pustil jsem ho." nebo "Já se vrátím, Bennette." to jsou příklady některých hlášek (i když nemuseli opisovat zrovna z Terminátora...) Uznávám, že ve filmu je jedna přehnaná věc za druhou - počínaje bojovými scénami, kde protečou hektolitry krve, konče třeba tou telefonní budkou :-D Takže takhle :) P.S. Pozoruhodná rolička Billa Paxtona.

plakát

KOndoMEDIE (2001) 

Od nejnovějších filmů F. Vebera se tento liší tím, že se věnuje konkrétnímu společenskému tématu (jako např. autorův režijní debut Hračka), čímž postrádá onen punc bláznivé komedie, který jeho nejnovější tvorbu provází. Tento film má, co říct, a pomáhá mu v tom výtečný scénář (u Vebera naprostá samozřejmost) i herci - nechybí ikony francouzského filmu (Depardieu, Aumont, Rochefort), ani režisérovi dvorní herci z jeho novějších filmů (Lhermitte, Auteuil).

plakát

Konec básníků v Čechách (1993) 

Ne že by to nemělo zajímavý příběh nebo že by se vytratil humor, ale vytratila se ta "básníkovská atmosféra", která když chybí, tak to nezachrání ani hlášky, které tento díl nepostrádá...

plakát

Konkurs (1963) 

Zajímavá kamera, zajímavý dokument. Tečka.

plakát

Koule (1998) 

Zkouknout tenhle film stojí za to jen kvůli hercům. Tahle sci-fi na mě vůbec nedolehla, sem tam nějaká hláška, celkově však nezáživné, nenapínavé a bez fantazie. Předlohu neznám. Vynikající sci-fi z podmořského prostředí, které se s tímto dílkem nedá srovnávat, jsem už viděl. Cameronovu Propast! Koule se zřejmě leckde inspirovala, ale to je tak asi všechno.

plakát

Kousek nebe (2005) 

Neuvěřitelně hřejivý film. Příběh lásky v trpkém období minulého století. Je mi trochu líto té skromné stopáže, protože příjemných chvil u takto hezkých filmů není nikdy dost.

plakát

Kouzelný měšec (1996) 

Pohádka, které nemám co vytknout. Humorné scény, hlášky, dobré herecké obsazení a vynikající dabing Simony Stašové.