Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Recenze (37)

plakát

Kosmo (2016) (seriál) 

Bravo, famózní a tleskám!!! Vynikající Myšička, Hána, Novotný, ...., jo jo Lubor totiž není Libor.

plakát

Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti (2016) 

Jediný důvod, proč jsem z kina neodešel, byl, že jsem chtěl vědět, jestli bude druhá půlka tak strašná jako ta první - a byla.

plakát

Ve stínu (2012) 

Děkuji za tento film, už jen to, že připomíná období 50. let, které rozhodně nepatří mezi světlé momenty našich dějin. Období, které nesmí být zapomenuto, i když se za ně stydíme. Pro mě osobně to byl v kině úžasný zážitek, kamera, hudba, civilnost hereckých projevů; a nejen Ivana Trojana. Z filmu je znát řemeslo, zručnost a pečlivost, konečně český film, který v kině nevypadá blbě (a nejen v kině). Film má ambice být evropským filmem a dle mého názoru (pravda neškoleného) jím přinejmenším je.

plakát

Příběhy tatranských štítů (2011) (seriál) 

Tatry jsou úžasné. Stejně jako tento dokument. Z některých záběrů se mě roztočila hlava a rozbolely nohy.

plakát

Madagaskar 3 (2012) 

Asi takto. "Afro cirkus, afro cirkus, puntíky, puntíky, puntíky, afro". Bomba, nářez, šupa. Trojka se posunula do polohy grotesky a moc ji to svědčí. Je to přece animák, nějakou reálnost či logiku nemá smysl hledat. Sountrack bomba, dabing dobrý (málo hantecu), to že je to moc barevné, no a co, děj se odehrává v cirkusu přece. A jestli lituji toho, že jsem šel do kina na trojku, Non, Je ne regrette rien.

plakát

Prometheus (2012) 

Podle mě tomuto filmu škodí přílišná očekávání; návrat kmotra žánru ke kořenům, oživení legendy vetřelce apod. Jestliže si odmyslím, že kdysi byla nějaká teta Ripleyová, a film budu posuzovat jako samostatnou entitu, tak musím konstatovat, že jsem byl nadmíru spokojen a vůbec jsem se v kině nenudil. Od bombastického vizuálu, který odráží a respektuje imaginaci H.R. Gigera, kamera, opravdu hnusné potvory, herecké výkony - Michael Fassbender je famózní, Noomi Rapace je zajímavá ženská, sice není konvenční (tuctová) kráska, ale krásným způsobem dráždivě přitažlivá, která ale umí hrát (viz její repertoár), napětí až jsem okusoval sedadlo před sebou. Pravdou je, že konec filmu je nadstavovanou kaší, ale já jsem po dlouhé době v kině seděl jako na jehlách, okusujíce si ruku, ret a pod. prostě jsem málem sežral napětím sedadlo před sebou. Proto dávám 5*. Film si prostě jděte užít, není tak špatný, jen má tu smůlu, že tu byl Alien.

plakát

Diktátor (2012) 

China is also democracy, bazinga. Čínský velvysanec se poved. Aladeen je ztělesnění šovinismu, nekoretnosti, sexismu, ale také osamělosti (rád se tulí) a deseti slupek kokotů (jako cibule co slupka, to kokot). Film je přeplněn hláškami až to bolí od bránice viz Aladeen=positivní a Aladeen=negativní, nebo 9-11 model 2012.

plakát

Útěk z MS-1 (2012) 

Guy Pearce hláškuje jako Joe Hallenbeck, Maggie Grace je roztomilá, úchylové jsou fakt úchylní a Luc Besson to produkuje. Co od takového filmu očekávat - hlubokomyslné drama nebo super thriller. Sami cítíte, že takovéto očekávání je kravina na n-tou. Lockout je popcornová zábava, u které není třeba myslet, prostě se jen bavit. Film doporučuju už kvůli první scéně. Ta prostě nemá chybu.