Reklama

Reklama

Útěk z MS-1

  • Francie Lockout (více)
Trailer 1

Lidstvo našlo způsob, jak ochránit svět před zločinci. Ti nejhorší z nejhorších jsou drženi na místě, ze kterého není úniku. Mimo Zemi, uprostřed hlubokého vesmíru. Prezidentova dcera Emilie Warnock navštíví v rámci humanitární mise vesmírnou věznici MS One. Ale krvavá vzpoura vězňů z Emilie učiní to nejcennější rukojmí. Ven ji může dostat jen jediný člověk. Bývalý špičkový vládní agent Snow je svéhlavý a nekompromisní. Jeho současná pozice na špionážním trhu je, mírně řečeno, špatná - čelí obvinění ze spiknutí proti USA. Od prezidenta dostává jedinečnou nabídku: nový život a svobodu výměnou za záchranu první dcery Spojených států. Jenže v sázce je mnohem více… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (861)

mzss1 odpad!

všechny recenze uživatele

No, nevim co mam k tomuhle filmu říct, hodnotím nejhůř ale, tady šlo všechno prostě vedle. Hlavní hrdina Guy Pearce ? No nevim nevim. Dát pěstí ženské a pak ji obarvit vlasy ? No přijde mi to moderně hloupej film. Už i ty scény na začatku nic extra. Prostě je to pro mě tak na 10% což není ani jedna hvězda, tak tudíž - odpad! ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Akční slabota. Nebýt hláškujícího sympaťáka Guy Pearce tak téměř nekoukatelné. Nevím čím tento film tolik uživatelů oslnil na 3 a více hvězd. Mě přišel hodně nezáživnej, bez atmosféry a hlavně totálně neakční. Přišlo mě že se pořád něco chystalo, ale ne a ne se k tomu dostat. Chápu že peněz nebylo při natáčení zase tak moc, ale pár kulek by to spravilo. Rozruch tak ve filmu dělá jen jeden pošahanej vězeň se sympatickým účesem. ()

Reklama

InJo 

všechny recenze uživatele

Béčko, jak má být. Svižné, tupé a sympaticky zkratkovité. Rychlý rozjezd, průběh i závěr (snad jen poslední 3 minuty maličko drhnou). Pearce hláškuje v jednom kuse (i když málokterá replika je skutečně vytříbená), akce je dost (byť je vždy odbyta hodně rychle, občas i nepříliš přehledně a labužnických vychytávek nabídne duo režisérů minimum), triky i přes svou lacinost docela fungují (ovšem Pearcův úprk na motorce v úvodu je těžká mizérie) a zaujme i dvojice hlavních záporáků (pragmatik a psychopat). Dobrý letní výplach, který by neměl urazit žádného fandu přímočarých chlapáckých akčních sci-fi. 60 % ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Ukrutně laciný a v podstatě tupý film, ale je krásné, že to tvůrci vědí a v defacto se baví stejně jako divák, který nevěřícně zírá na obrazovku co pár minut. Nečekal jsem, že Guy Pearce umí být až takhle cool a že Maggie Grace má až takové koule. Překvapení na všechny strany, aneb i za pár babek se dá natočit celkem solidní akční film, který nestaví na pitomém scénáři (kupodivu ale nevadí), nýbrž na charizmatu hlavních představitelů a smršti arogantních hlášek. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

ako vysvetliť plné hodnotenie tohto filmu? niekedy dosť subjektívne nadhodnotím filmy, ktoré inak "objektívne" stoja za maximálne tri silné hviezdičky, keď ma film osloví, pobaví, nenudí, očarí a keď vidím, ako zjavne je podhodnocovaný, nepochopený či prehliadaný - áno, je to prípad aj lockoutu, ktorým si besson u mňa trochu vylepšil skóre po pár predošlých prešľapoch europy corp. - je veľmi potešujúce, že aj dnes niekto dokáže natočiť poctivé, oldschoolové akčné sci-fi béčko ako vystrihnuté zo zlatých čias tohto subžánru: podobnosť z útekom z new yorku, prepadnutím z pacifiku, dokonca možno skalou alebo con airom tu je, scenár v takomto type filmu si nenárokuje prvenstvo v originalite či dokonca nejakej základnej logike pri dodržiavaní fyzikálnych a iných zákonov - i napriek tomu je scenár oveľa vydarenejší, než mnoho iných filmov europy, ktoré sa neodohrávajú na vesmírnej stanici plnej najnebezpečnejších väzňov; film samozrejme ťahá guy pearce, jeho hlášky a "ksichty", a skvelo fungujúca skupinka väzňov, ktorá je výborne nacastovaná, namaskovaná a vystavaná. chémia medzi týmito dvoma zložkami, peripetie ako vystrihnté z príručky "ako napísať dobré akčné sci-fi béčko" (revidované vydanie z roku 1984) veľmi šikovne zamaskovaný nižší rozpočet, pár vydarených akčných scén, to v mojom prípade (človeka, ktorý išiel do kina a ani nevedel na čo) zafungovalo a som ochotný si priznať, že nadhodnocujem, no rovnako som ochotný si to hodnotenie ustáť; kiež by sa v tomto prípade amíci od bessona poučili - nemuseli by sme sa dožívať takých trapasov ako bol g.i. joe, van helsing... ()

Galerie (75)

Zajímavosti (23)

  • Je neuveriteľne nepravdepodobné, že by vesmírna stanica tak rýchlo získala nebezpečný orbitálny rozpad bez vykonania veľkých manévrov. ISS, ktorá narazila do stanice, naznačuje, že vesmírna väznica mala vyššiu obežnú dráhu ako ISS, ale orbitálny rozpad je veľmi pomalý proces. ISS môže trvať mesiace bez potreby orbitálneho zosilnenia, pretože odpor v tejto nadmorskej výške je minimálny. Skylab obiehal päť rokov po svojej poslednej misii bez akýchkoľvek orbitálnych zosilnení. (Pat.Ko)
  • Společnost CanalPlus, která vlastní s Johnem Carpenterem práva na film Útěk z New Yorku (1981), žalovala scenáristu Luca Bessona o 3 milióny eur za přílišnou podobu scénáře se zmíněným filmem. Se žalobou uspěli, ale mimosoudní vyrovnání bylo nakonec nižší. (BoredSeal)

Související novinky

Rodriguez a nový Útěk z New Yorku?

Rodriguez a nový Útěk z New Yorku?

25.03.2017

Hollywood se už řadu let snaží zremakeovat Útěk z New Yorku. Béčková uberklasika nedávno vyhrála soudní spor, v němž vytřískala peníze z Útěku z MS-1 (prý šlo o neautorizovanou předělávku), a teď ji… (více)

Reklama

Reklama