Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Horor
  • Komedie
  • Animovaný

Recenze (184)

plakát

Armáda temnot (1992) 

Tentokrát 100% komedie navazující na Evil Dead 3, i když musím připomenout, že začátek je opětovně jiný než konec dvojky, nevím co tím chtěl Sam docílit, ale jak se později ukáže tak se hlavní hrdina stane pro lidi vetřelcem, ale později se z něho stává tzv. Rambo. Časté vtípky a výstřelky zde opravdu nechybí, člověk se musí zasmát. Je opravdu obdivuhodné, jak Sam udělal z jasného horroru komedii. Tento díl je stejně dobrý jako jednička.

plakát

Lesní duch (1981) 

Sam Raimi v akci, tomuhle říkám old schoolovej horror, kterej se opravdu poved. Atmosféra tomuto filmu opravdu nechybí, už od začátku je jasný, že to bude maso. Krásně jdou vidět gumové figuríny, když do nich mlátí nebo střílí. Všude samá krev, postavy pomalu mizí a nakonec zbude jen jeden, kterej se snaží, a když si myslí, že má vyhráno a že je konec, tak je hodně na omylu.

plakát

Crash (2004) 

Skutečnost týkající se nás všech, pouliční život v USA, prvky rasismu, které se nakonec v dobré obrátí, nevina, neštěstí v životě, náhody, které spojují hlavní postavy, dobro vs. zlo, o tom že každý člověk má srdce na správném místě, čas rozhodnutí, přehled vašeho života v jedné vteřině....

plakát

Nesvatbovi (2005) 

Vydařená romatická komedie, asi nejlepší která vešla do kin tenhle rok. Zajímavý nápad konání párty, i když podle mě je to blbost, slušné herecké obsazení. Film obsahuje celou řádku vtipů a hlášek, typicky anglický humor. Režiséři by mohli pokračovat v těcjto filmech.

plakát

Poltergeist (1982) 

Tento horror má něco do sebe, začátek je sice nudnějšího rázu, ale konec je fantastickej, na tu dobu velice dobré efekty, Steven se opět ukázal ve skvělém světle. Tomuhle říkám klasický horror, který dnes už nevidí. Příběhy spojené se záhrobím jsou vždy velice dobré a úspěšné.

plakát

Karlík a továrna na čokoládu (2005) 

Welice dobřé udělaný filmeček od Tima Burtona. Johnny Depp opět nezklamal. Díky němu tento film dostal tzw. šmrnc. Je zde jasně widět styl Burtona. Chwílema, přeci nastane nuda, ale Johnny Depp swoují swým charakterem opět nawnadí k tomu, aby se člowěk opět nenudil. Skwělá fantasy skoro pohádka, newím jak dopadl český dabing, neboť já to widěll w originále. Tim Burton + Karlík a továrna na čokoládu = *****

plakát

Mulholland Drive (2001) 

Wynikající film od Davida Lynche. Ještě 20 minut poté co jsem doukoukal tento film, jsem nechápal jak něco takowéhleho může bejt natočeno. Absolutně ,,trhlé'' psycho, kde člowěk když pozorně nekouká na celej film, tak nepochopí wo co tam jde. U mě je jasně Lynch králem we tworbě psycha. Jen tak dál.

plakát

Predátor (1987) 

Prostě úžasná akční řežba. Řadím tento film jako druhý nejlepší film Arnolda hned za Terimnátorem 2, neboť jako akční hrdina se zde oprawdu předwed. Hustá hudba, wýborná atmosféra, Arnold vs. Predátor, to je ještě daleko lepší než Alien vs. Predátor. Predátor s Arnoldem může házet sem a tam, ale Arnold se newzdáwá. Ukazuje, že je rownocenným soupeřem i pro Predátora. Wýborné a nezapomenutelné sci-fi.

plakát

All Hallows' Eve (2013) 

Horor z roku 2013 natočený v old schoolovým stylu osmdesátek. Pro mě příjemné překvapení. Klaun byl skvělý!

plakát

Ve jménu krále (2007) 

Jason Statham nezklamal. Táhl celej film, a seru na kritiky ale já sem se příjemně bavil. Vizuálně pro mě skvělé, příbeh dobrý, děj mohl být kratší občas bylo moc keců okolo horký kaše. Nechápal jsem opětovně kde Boll vzal prachy na tak hvězdné herce, ale myslím že poprvé nezklamal. Hezké triky, hezká kamera, záběry, prostě 70%. Ať mi kecá každej kdo chce, tak budu jedna z výjimek která se na tenhle film podívá za čas zase znova.