Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

Interstellar

Interstellar (2014)

Mám obavu, zda jsem dnes neviděl nejlepší filmový zážitek za svůj dosavadní ubohý život... :)

„Čtyři vraždy stačí, drahoušku“

„Čtyři vraždy stačí, drahoušku“ (1970)

V dětství jsem byl komiksovou úpravou podle Káji Saudka fascinován... film nebyl často k vidění... a já po něm velmi toužil... V roce 1998 jsem si to vynahradil a na VHS pouštěl několika skupinám přátel (několikrát i sobě přiznávám)... no dobrá viděl jsem ho ten rok třináctkrát!! :) Komedie odehrávající se v trochu jiné realitě a s dobrým koncem... „Georgi? Slyšíš ty housle?“ Skvělý souboj v koupelové pěně mezi paní Janžurovou a paní Bohdalovou. Hádka mezi paní Bohdalovou a Rosůlkovou, kvůli komu vlastně George vraždí?!? Pan Řehoř (drahý přiťáplý hajný z Trautenbeka) v roli psychiatra, který odhalí vlastně vše... Mnoho dalších již dnes klasických hlášek... A uvnitř lastury provařené scény s policejním „Mýdlo končí, ručník končí!“ Někdy v onom devadesátém osmém roce vyloupla perla, kdy Libíčkovi (hroutícímu se šerifovy z bytné Rosůlkové) ve chvíli, kdy si sype léky do pusy, řekne ze skříně s vysílačkou se krčící konstábl Vlastimil Hašek: „Šéfe... já bych si chtěl koupit kytáru!“ :) :) :) Škoda jen, že z Georga udělala pedagoga až šibenice... :)

Jáchyme, hoď ho do stroje!

Jáchyme, hoď ho do stroje! (1974)

Když jsme s Milošem seděli na molu nad teplým mořem floridských nocí a blábolili nad plechovkovým o kravinách doma, tak nejeden večer padlo i téma Jáchyme, hoď ho stroje. Ono zlidovělých hlášek je na jeden film opravdu dost! Některé věci jsou hodně šílené... ale nedal by jste mu pět hvězdiček, když: "... on se možná... stydlivej...?!?" :-D :-D :-D Už nikdy jsem Luďka Sobotu takhle lehce nezkonzumoval... :) Ale to se ještě taky uměl postavit na odpor: ".. ty! Ty! Teto jedna!!!" :-D :-D :-D Snad jen, že Gregorek skončil čtvrtej?!? No to snad ani ne?!? :)

Četa

Četa (1986)

Tak už nevím, zda to bylo před listopadem 89´nebo těsně po něm, kdy jsme byli v kině malého města, kde jsem vyrůstal s tatínkem, sestrou v plném kinosálu na film Četa. Na filmu, u kterého jsem umřel nejmíň dvakrát... Prvně, když jsem zůstal jediný vzhůru na hlídce uprostřed noci v džungli za deště a podruhé, když jsem viděl sgt. Eliase, jak padá naposledy k zemi za zvuků hudby, kterou nezapomenu... Že jsem tam nebyl?? Že jsem seděl v kině v teploučku a suchoučku?!?! No, to mi klidně povídejte, ale tehdy jsem na to úplně zapomněl a film Četa se mi zaryl hluboko do duše!! Nejsem jeho objektivním hodnotitelem, ale obdivovatelem!!! Válka prostě není hezká věc... a nezmění to ani to, že jsme se smáli "třem československým kulometům"... Těším se, že mě čeká teď repríza s kamarádem, který filmeček ještě neviděl... a já opět věřím, že uvidí něco podobného jako já! 2009-06-26

Rozpuštěný a vypuštěný

Rozpuštěný a vypuštěný (1984)

Další koncert! Já to prostě žeru! "Když jde policista do nevěstince, je to jako by tam šel kněz!!! Ta ho taky nosila na srdci! Nedáte si ještě kafíčko, pane inspektore? Je tu někde univerzální dědic? Už cítí, že mu teče do bot! Mám se zeptat, zda jste pod penzí? Ano, je tatíčku! Dobře si vybral ten náš kluk! Nechceš taky moje boty?!?" Prostě mazec v dobových kulisách, jaký se jen tak nevidí!!!!! :)

Umučení Krista

Umučení Krista (2004)

Možná je skutečně větší (a smutnější zároveň) zábava sledovat komentáře k tomuhle filmu tady?!? Taktéž je zajímavé, jak obsáhlé komentáře jsou často přiřazeny ke dvěma hvězdičkám. A jak ty komentáře pročítám (znova), tak mám pocit, že někteří z toho krveprolití obviňují spolu s Melem i Ježíše! Nezávidím vám... S ohledem na to, že jsem film poprvé viděl den po svém křtu, tak se nepovažuji za objektivního ani náhodou! :) Brečel jsem tam jako želva! Ne jen já. Přiznám se, že jsem byl docela rád, když jsem po projekci viděl, že okolní popcorn zůstal pro tentokrát nedojeden!! :) Na poměry v naší nekřesťanské zemičce je současných (2009-11-04) nakonec 69% docela slušné číslo! :) Tak šup, pomozte mu děcka do červené, k té krvi ve filmu by to slušelo více, než šedá... :) A pro ty, o kterých píše uživatel Douglas, malý vzkaz: "Ježíš tam umíral i za tebe!!" :)

Americká krása

Americká krása (1999)

No comment... ;-) Ale jó, po čase si říkám, že komentovat budu... Ten film mě před lety uchvátil. Překvapil. Rozplakal. Dal naději. Má krásnou hudbu! Hlavní postava má v podstatě dost sil i inteligence, aby svůj život uměl analyzovat a změny realizovat. Chybělo málo a všechno se pokazilo pozemským happy endem. Nestalo se. Happy end totiž přichází až po účinkování na zemi. Pokud směřujeme k happy endu, ovšem! :) Ještě, že si toho tady moc nikdo nevšímá a zůstává se u filozofické roviny filmu, bez (naznačené - chybějící) transcendentní roviny! To by to tu asi tolik dobrých hodnocení nemělo... Protože, kdo ví, jak to s těma američanama je!?! A on by taky podle nich mohl být za tím vším někdo Vyšší!!! Následně by tam nezbytně vyvstaly problémy, co dál... kdyby to ovšem soused nevyřešil jednou ranou na čisto! ;-)

Predátor

Predátor (1987)

Krásné, být subjektivní! :) Ona to byla láska na první rozmazaný pohled na šumící VHS kazetu na lyžařském výcviku v době chvíli před pádem železné opony... Pořádně jsme v tom videošumu neviděli, jednohlasý dabér taky občas zakolísal... Ale ta neuvěřitelně houstnoucí atmosféra a nakonec - zjevení! :) Poté v roce 1991 tuším, první Dolby Surround kino v Ostravě... a opět nádhera!! :) Ani po letech to není zastaralé... Komentáře a souvislosti ponechám ostatním... Já prostě měl tenhle film příliš moc rád... :)

Maléry pana účetního

Maléry pana účetního (1980)

Já vím... je to hrozné mamlasovství a občas naprosto zoufalé, ale prostě ani po těch letech mě to neomrzelo! :) Odtučňovací kůra - scéna horolezecká!!! :D :) Cyklistikcá pasáž - jedna perla za druhou - preventivně zlomené ruce, milosrdný divák s kbelíkem uprostřed bouře!!! :D :) A taky už víme, že: "Megaprezident je vůl!" Což se ovšem nečmárá na oblohu! :) Scéna s Pínou a pekařem je dost krutá, ale právě v ní ukázal pan účetní, že je uvnitř té šílené kuličky muž a manžel se srdcem bijícím na pravém místě! :)

Mrtvý muž

Mrtvý muž (1995)

Tak nějak si představuji funkční minimalismus, který vede k dokonalosti za horizont... Ále, kecy! :) Prostě černobílý film, který v podstatě nechápu, ale který jsem už viděl aspoň pětkrát a pořad se našlo něco, čím mě (nás se ženou :) ) více vtáhl do své celuiodo - DVD pasti... Scéna s topičem ve vlaku je už tak dokonale šílená, že se jí snad celý film podřizuje naprosto fatálně... Že kluk někomu přijde pak jako mazák?! Pro mě je to osůbka vlečená osudem a občas se šťastnou muškou! Ne! Věru bych s ním neměnil a scéna s Iggy Popem a Billy Bob Thortnem jako úchylnými lovci kožešin je taky masakroidní... Jakože pan Jarmush není mým zvláštním oblíbencem, s tímhle filmem si trochu odporuju... :) Díky vám Levné knihy! Nejsem stahovač filmů z internetu a tohle nám doma vskutku chybělo!! ;-)