Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bláznivá italská komedie o chlapíkovi, který měl doma škaredou ženu, v práci přísného šéfa, a všechno to snášel víc než statečně.

Hugo Fantozzi pracuje ve veliké společnosti jako účetní. Má pěkné místo, sympatickou a milou ženu, i krásnou dceru. Rovněž je uznávaným šampiónem v přepínání TV stanic na dálkovém ovladači v domě, kde bydlí. Sousedi i kolegové z práce si jej váží. Občas se mu sice přihodí nějaký ten problém či malér. Komu taky ne. Jinak pohoda. Tedy skoro pohoda. To by jste se totiž nesměli jmenovat Hugo Fantozzi. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (309)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Skvelá bláznivá talianska komédia, ktorá pobaví aj po rokoch. Niekedy je to šialené až cez hranu, ale cyklistické preteky nemajú chybu a Paolo Villaggio je v lyžiarskom oblečku skutočne vtipný. Naozaj vydarená komédia. Klasický Fantozzi tak ako si ho všetci pamätáme. Skvelý humor a k tomu kopec scénok s Filínym ktorého humor je nenahraditeľný. Kedykoľvek ho vidím znova a že som ho videl snáď stokrát ma rozosmeje ako žiadna iná komédia. Termín bláznivá komédia týmto typom filmov absolútne prináleží, preto tu naozaj nemá cenu bazírovať na nejakom umení alebo hereckých výkonoch. Keby som tento film videl prvýkrát až teraz, zrejme by moje hodnotenie bolo iné. Tento snímok sa hádam ani nedá odporučiť, pretože to už musel dávno vidieť každý. ()

GilEstel 

všechny recenze uživatele

Italská Bláznivá střela ve slabší podobě. Hodně primitivní humor. Na to je třeba se připravit. Já to udělal, ale stejně to nestačilo. Opravdu dobrých scén je pomálu, ale je dobré si na ně počkat. Ocenil bych třeba 20min sestřih toho nejlepšího. To by bylo určitě na 4 hvězdy. Takhle to zbytek stopáže strhává ke dnu. Dávám přednost jinému druhu humoru. Stejně jako se spousta lidí nesměje u Ferreriho, já se moc nesměju u tohohle. Určitě jsou lepší italské komedie, ačkoli i tato má určité přednosti, kterými si vydobyla popularitu a celou řadu pokračování. 45% ()

Reklama

Oskar 

všechny recenze uživatele

Přestože miluju komedie všech druhů a subžánrů, zahanbeně přiznávám, že ty italské mi vůbec nic neříkají. Stavím je na stejnou úroveň jako třeba Troškovy Kameňáky. Ale v prvních Malérech pana účetního se to přece jen občas zatřpytí nějakou perlou. Třeba hned úvodní gag s hromadným úprkem účetních z pracoviště je povedený, neustálé záměny Fantozziho dcery s opicí jakbysmet. 40% ()

PogoJoe 

všechny recenze uživatele

Tento film u mě boduje i po letech a x shlédnutích. Nespočet geniálních hlášek, charakterů, gagů a originálních nápadů - Paolo Villaggio a celá jeho účetnická familie je tu k popukání. Člověk si jen vzpomene na Bavorské karbanátky ("škoda, že si nedáš") a ihned se mu s širokým úsměvem na tváři vybaví další neopakovatelné scény - jachta; účetnická dovolená, která se promění v hladové peklo; dcera, kterou si Fantozzi splete s její hračkou - opičkou a políbí na dobrou noc ji; zásuvky po celém domě plné pečiva (nesmělé pokusy jeho ještě ošklivější ženy zapůsobit na pekaře) a Fantozziho zjednání si pořádku, firemní cyklistický závod, který téměř dokončí jediný Fantozzi, kdyby před cílem nevjel do otevřeného pohřebního vozu, a desítky dalších... U mě toto zkrátka patří do TOP 10, nebo do TOP 20 určitě. A ostatní - i když třeba nenadchne, tak zcela jistě pobaví. Tahle komedie nemůže nechat chladného nikoho. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Kdysi, tzn. na konci 80. let, se mi tahle bláznivá komedie opravdu líbila, nicméně musím konstatovat, že je to humor lacinějšího ražení, poněkud infantilní, myslím, že si ho zkrátka užijí spíš odrostlejší děti a teenageři. Je to jeden z případů, kdy je procentuální hodnocení ovlivněno do značné míry nostalgií a věkovým profilem uživatelů. Některé gagy jsou skvělé i dnes, ale při některých se už ošívám, jsou zkrátka na hranici trapnosti. Celkový dojem: 60 %. První díl série nicméně ještě má nepokryté kvality, poslední dva díly klesly do propasti nevkusu... ()

Galerie (8)

Zajímavosti (8)

  • Natáčelo se v Římě. (SONY_)
  • Postavu Piny si na rozdiel od prvých dvoch filmov nezahrala herečka Liù Bosisio, ale Milena Vukotic. Tá sa následne objavila vo všetkých zvyšných filmoch v postave Fantozziho (Paolo Villaggio) manželky. Liù Bosisio si zahrala Fantozziho manželku ešte vo filme Superfantozzi (1986), ktorý však nepatrí do série o účtovníkovi Fantozzim. (AxelWers)
  • Ve scéně, kdy chtějí Fantozzi (Paolo Villaggio) a Figlini (Gigi Reder) volat svému nadřízenému, tak si na odraze v zrcadle za Figliniho pravou rukou můžete všimnout nápadně černé kamery, která oba dva pány snímá. (DexMASTER094)

Reklama

Reklama