Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Dokumentární

Recenze (133)

plakát

Karamazovi (2008) 

Rozhodně nejsem žádný odborník na Dostojevského, ale pár knih jsem už četla a zrovna Bratři Karamazovi patří k mým nejoblíbenějším. Proto jsem se jich na filmovém plátně docela bála, ovšem neprávem. Zelenka nezklamal. Herci předvádějí to nejlepší – ať už v rolích Dostojevského figur, ale i jako špičkující se herci působí autenticky. Nevím, koho vyzdvihnout dříve – démonického Ivana Trojana, který dává postavě zhýralého komedianta Fjodora Karamazova naprosto nový rozměr, nebo Davida Novotného alias Dimitrije, který je otrokem svých vášní? Nezaostávají ani ostatní – chladný Igor Chmela balancující mezi vírou a nevírou, Martin Myšička jakožto ztělesnění dobra a v neposlední řadě „pošuk“ Radek Holub a jeho epileptické záchvaty... pánům zdatně sekundují i dámy Krobotová a Badinková, jejichž výkony dávají vyniknout zásadním rozdílům mezi oběma postavami. I když zápletka s dělníkem, který přijde o dítě, se zezačátku zdá nepatřičná, u konce nevyznívá doztracena a jenom dokazuje, jak vypadá ztráta smyslu života v praxi. Když ještě přičtu perfektní zvolení interiéru (továrna se na první pohled zdá opravdu absurdní, ale bezvadně potrhuje pochmurnou atmosféru), vtipnou vsuvku s mončičákem a Kaczmarkovu hudbu, nemám co řešit – plný počet bodů.

plakát

Karlík a továrna na čokoládu (2005) 

Při tomhle filmu mi vždycky tečou slzy smíchu a sliny proudem... Všichni herci excelují, hlavně Deep Roy v roli... umpa lumpů :D a Johnny Depp jako Willy Wonka? No comment, bravissimo! "Jste tak zakrslí." "Jasně. Jsme děti." "To vás neomlouvá!" ...MŇAM!

plakát

Katka (2009) 

Syrový, nepřikrášlený, zdrcující obraz drogové závislosti. Některé scény jsou opravdu hnus. Ale tak to má být - a koho i po zhlédnutí tohohle napadne zkusit jakoukoliv tvrdou drogu, tomu už fakt není pomoci.

plakát

Kouzelníci z Waverly (2007) (seriál) 

Pořád bych se na to dívat rozhodně nemohla, ale jednou týdne dopoledne o víkendu, kdy ještě napolo spím, se to dá vydržet. Na poměry Disney Channelu je to ještě dobrý. Pár vtipných hlášek se taky najde, a Gomézová mě ze všech těch Disney "princezen" štve tak nejmíň.

plakát

Krajina stínů (1993) 

Hluboký, dojemný a přitom ne protivně patetický film. Hopkins je král.

plakát

Kriminálka Anděl (2008) (seriál) 

Překvapivě dobrý seriál, fajn výběr herců i úvodní znělka. Mezi tím českým seriálovým škvárem, co se teď točí, a s přihlédnutím k tomu, že to točí Nova ( její poslední dobrý počin byly asi Soukromé pasti), je to jednička.

plakát

Kurošicudži (2008) (seriál) 

Viktoriánská Anglie, komorníci a aristokrati, to je moje... *.* Když jsem tedy hledala nějaké anime na rozšíření mé nepříliš početné sbírky zhlédnutých kusů, Kuroshitsuji byla jasná volba. Seriál má pár výrazných pro a proti. Úžasná je samozřejmě animace, námět je dobrý, překrývání se s dobovými údalostmi působivé, a samozřejmě originální a perfektně vykreslené charaktery. Ciel je někdy na pěst, ale je tak roztomilý, že mu jeho nabubřelost odpustíte. Dále jsou tady tři neschopní sluhové, Cielova infantilní snoubenka, mafián Lau ve věčném opiovém rauši, transsexuální nadržený shinigami Grell, Undertaker a další absurdní postavy. Pak tady máme samozřejmě šarmantního démona Sebastiana, jehož zjevný, až nucený sexappeal mě zezačátku odpuzoval, ale stejně jsem mu propadla a takovému sekáči bych neváhala upsat svoji duši hned. Jeho hlášky ovšem taky nemají chybu - "Unesli mladého pána. Jaká škoda, všechen čaj přijde nazmar." a taky jeho metody "výslechu" jsou hodně zvláštní... Minusovou součástí seriálu je chvilková roztříštěnost děje a nesourodá forma - jakoby se scénáristé nemohli rozhodnout, jestli točí komedii, drama, horor nebo frašku. Taky pár historických nedostatků, jakože co dělá v 19. století v Grellových rukách motorová pila... ale to jsou detaily, které tomuhle zábavnému a napínavému dílu s klidným svědomím odpustím.

plakát

Kurošicudži - Season 2 (2010) (série) 

Omlouvám se Cielovi, pokud jsem si na něj někdy stěžovala, že je fracek. Oproti zvrhlému Aloisovi (ten jeho jazyk a kraťásky mě budou strašit ve snech ještě dlouho) je ztělesněný milius. Clauda jsem měla ke konci celkem ráda, ale jeho konec se mě rozhodně nijak nedotkl, měl, co si zasloužil. Konec jsem nečekala, vzhledem k obecně chladným a zklamaným reakcím jsem čekala smrt Sebastiana nebo Ciela; byla jsem příjemně překvapená. Oproti jedničce je dvojka temnější, ale taky zamotanější a těžší na pochopení. Má jen 12 dílů a je z toho cítit snaha nacpat příliš akce do jedné epizody, která pak jde na úkor kvality. Obsahuje taky na můj vkus až příliš fan servicu (nechápu, proč nemohla mít Hannah místo éček jen déčka), ale anime (dle mého) nekleslo pod laťku kvality nastavenou první řadou. Ne moc.

plakát

Líza (1998) (seriál) 

Už jsem na tohle asi stará, ale stejně si nemůžu pomoct a vždycky Kouzelnou školku nebo jak se to jmenuje zapínám jenom kvůli tomuhle ;) Moji vrstevníci by se na mě asi dívali s výrazem "wtf", ale je to fakt skvěle udělaný seriál, který je pro malé děti jak stvořený; ale rozhodně není přílišně infantilní a repetitivní. Roztomilá animace (hrozně mi to připomíná seriál 3 kamarádi a Jerry), vtipné příběhy ze života dětem velmi blízké, a navíc mě strašně baví ta hudba! :D Dokonce přemýšlím, že si ji stáhnu... tenhle originální kousek patří rozhodně k tomu lepšímu, co televize pro malé děti nabízí :)

plakát

Madagaskar (2005) 

Už za brněnským přízvukem mluvící dvojku Jelimán + Maurice a tučňáky musim dát 4* ;), ale protože to má na tak skvělý film relativně nízké hodnocení, zvýším to na 5, vy suchaři.