Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Dokumentární

Recenze (133)

plakát

Kurošicudži - Season 2 (2010) (série) 

Omlouvám se Cielovi, pokud jsem si na něj někdy stěžovala, že je fracek. Oproti zvrhlému Aloisovi (ten jeho jazyk a kraťásky mě budou strašit ve snech ještě dlouho) je ztělesněný milius. Clauda jsem měla ke konci celkem ráda, ale jeho konec se mě rozhodně nijak nedotkl, měl, co si zasloužil. Konec jsem nečekala, vzhledem k obecně chladným a zklamaným reakcím jsem čekala smrt Sebastiana nebo Ciela; byla jsem příjemně překvapená. Oproti jedničce je dvojka temnější, ale taky zamotanější a těžší na pochopení. Má jen 12 dílů a je z toho cítit snaha nacpat příliš akce do jedné epizody, která pak jde na úkor kvality. Obsahuje taky na můj vkus až příliš fan servicu (nechápu, proč nemohla mít Hannah místo éček jen déčka), ale anime (dle mého) nekleslo pod laťku kvality nastavenou první řadou. Ne moc.

plakát

Kurošicudži (2008) (seriál) 

Viktoriánská Anglie, komorníci a aristokrati, to je moje... *.* Když jsem tedy hledala nějaké anime na rozšíření mé nepříliš početné sbírky zhlédnutých kusů, Kuroshitsuji byla jasná volba. Seriál má pár výrazných pro a proti. Úžasná je samozřejmě animace, námět je dobrý, překrývání se s dobovými údalostmi působivé, a samozřejmě originální a perfektně vykreslené charaktery. Ciel je někdy na pěst, ale je tak roztomilý, že mu jeho nabubřelost odpustíte. Dále jsou tady tři neschopní sluhové, Cielova infantilní snoubenka, mafián Lau ve věčném opiovém rauši, transsexuální nadržený shinigami Grell, Undertaker a další absurdní postavy. Pak tady máme samozřejmě šarmantního démona Sebastiana, jehož zjevný, až nucený sexappeal mě zezačátku odpuzoval, ale stejně jsem mu propadla a takovému sekáči bych neváhala upsat svoji duši hned. Jeho hlášky ovšem taky nemají chybu - "Unesli mladého pána. Jaká škoda, všechen čaj přijde nazmar." a taky jeho metody "výslechu" jsou hodně zvláštní... Minusovou součástí seriálu je chvilková roztříštěnost děje a nesourodá forma - jakoby se scénáristé nemohli rozhodnout, jestli točí komedii, drama, horor nebo frašku. Taky pár historických nedostatků, jakože co dělá v 19. století v Grellových rukách motorová pila... ale to jsou detaily, které tomuhle zábavnému a napínavému dílu s klidným svědomím odpustím.

plakát

H2O: Stačí přidat vodu (2006) (seriál) 

Nuda. I když musím uznat, že představitelka Cleo je docela kus... :D Ale nejsem chlap, takže tohle mě nedonutí se na to dívat pravidelně. Ovšem jednou za čas v noci je to příjemná oddychovka, rozhodně mě seriál ničím neirituje tak jako Hannah Montana.

plakát

Hledá se Nemo (2003) 

Jeden z nejlepších animáků, který jsem viděla. Technicky naprosto dokonalý. Je znát, že tvůrci mají všechno přesně odpozorované. Ryby vypadají jako opravdoví živočichové (děti po tomhle filmu už nikdy nezapomenou, jak vypadá klaun očkatý :)) a taky se tak pohybují. Celý podmořský svět je jako sen a divák jenom kulí oči, co je dneska možné. Námět je docela jednoduchý – malý Nemo tragicky ztratí matku a sourozence a jeho otec se o něj samozřejmě bojí. Nemo si začíná připadat jako ve vězení a začne rebelovat, na což samozřejmě doplatí a je unesen potápeči. Táta Marlin ovládne svůj strach a za pomocí věrné přítelkyně Dori podnikne strastiplnou cestu oceánem a synka najde. Je to film pro děti, není možno očekávat nějaké dramatické zápletky. Ale dojemný příběh okořeněný skvělými hláškami nevyznívá pateticky a sentimentálně. Pochvalu si zaslouží i český dabing. Film jsem neviděla v originále, ale Karel Heřmánek jakožto rybka Gill nemá chybu a Ivan Trojan alias Marlin taky! Hledá se Nemo je prostě filmem pro každou generaci a Oscara má naprosto zaslouženě. Jen mě mrzí, že není možnost shlédnout film ve 3D. To by byl úžasný zážitek...

plakát

Sherlock (2010) (seriál) 

Když jsem poprvé slyšela o tom, že se BBC chystá stvořit seriál o Sherlocku Holmesovi zasazený do současného Londýna, moje pocity byly hodně smíšené. Že se toho chopili Britové a ne Američané, to bylo snad jediné, co mě trochu uklidňovalo. Stejně jsem si ale pilotní díl pouštěla se silným despektem. Ale pak...! Nevím, kde se představitel Sherlocka, Benedict Cumberbatch, schovával celý můj život, ale tak brilantního a charismatického herce musel vybrat sám Bůh. Rozhodně jsem si takhle Sherlocka nikdy nepředstavovala, o to víc jsem mu propadla. Martin Freeman aka Watson má takový vtipně utrápený výraz, ale role mu sedí a oba dva hl. aktéři tvoří opravdu sehranou dvojici. První díl mě naprosto odrovnal - děj má spád, nepokulhává, vše perfektně sedí, sice člověk párkrát zapomíná, že se fakt jedná o Sherlocka Holmese, ale mně osobně to vůbec nevadilo. Naprosto mě rozbily hlášky - námatkou - Andersone, mlčte, snižujete IQ celé čtvrti. Jsem v šoku, podívejte, mám deku... Buďte zticha! Nic jsem neřekl. Přemýšlel jste, a to ruší. Holmes v podání Cumberbatche je asociál, trochu psychouš, ale když začne skákat a jásat, že sériové vrahy miluje, nemůžete nic než se smát, trochu děsit a zároveň hltat každé jeho slovo. Vtipná mi připadala taky vsuvka s otázkou homosexuální orientace, vzhledem k tomu, že mě samotnou, přiznám se (jsem asi trochu úchyl), během čtení detektivek hodněkrát napadla... všechny tři díly jsou jednoduše brilantní, poslední s Moriartym je sice trochu osudový, ale pořád tam je naděje, takže doufám, modlím se, přeji si další díly... mezitím si seženu Sherlocka v originále s tím úžasným britským akcentem. Edit po shlédnutí druhé řady: FU*K MEEEE!! Chci třetí řadu! *fangirl scream* Ten konec... oh my Moriarty. I'm sherlocked as hell O_o.

plakát

Naruto (2002) (seriál) 

Po zhlédnutí první řady měním hodnocení z 1* na 3*. Není to tak špatné, pořád si myslím, že je tohle anime hrozně přeceňované, ale začalo mě docela bavit. Naruto se Sakurou mě pořád nehorázně se....štvou. Fanynka všemi tolik opěvovaného Sasukeho asi taky nebudu, ale jelikož vím (pár spoilerů jsem si přečetla, no), že se jeho postava trochu zvrhla, začínám přemýšlet, že se pustím i do dalších dílů... btw. oblíbila jsem si postavu Kakashiho Hatake, ani pořádně nevím proč (možná proto, že ninjovskou akademii dokončil v pěti letech; trochu Bůh, ne? eh, ti Japonci), a taky openingy... *__*

plakát

Temný rytíř (2008) 

Christian Bale v roli Batmana byl fajn (i když ten jeho hlas, to možná trochu přehnal), ale měl tu smůlu, že jeho protivníka hrál Heath Ledger, který ho dle mého totálně zastínil. Batmana jakožto temného hrdinu mám ráda, ale Ledger dodal postavě Jokera tak třeskuté a hmatatelné charisma, že se nemůžu divit tomu, že nezvládl obrovské pohroužení se do role a stala se jeho poslední; na druhou stranu, líp ze světa odejít nemohl. Jeho gesta, ten smích, pomlaskávání, něco tak nechutného a zároveň fascinujícího se jen tak nevidí. Můžete jen sedět s pootevřenou pusou. Ale nebudu tady pět ódy jen na Heatha, Aaron Eckhart v roli Harveyho dvou tváří se taky vyznamenal ( i když na té masce mi přišlo trochu zvláštní, jaktože nepřišel o oko...). A samozřejmě vyzdvihnu i soundtrack pod taktovkou Hanse Zimmera (co jiného od něj čekat než skvěle odvedenou práci, že) a o tricích ani nemluvím. Ch. Nolan prostě umí, zase jednou to dokázal...

plakát

Simpsonovi (1989) (seriál) 

Klasika. Nejsem nějaký obrovský fanda, většinou mě to samotnou nenapadne si to pustit (už proto, že díly na sebe většinou nenavazují a je tedy jedno, jestli propásnete 3 díly nebo 30), ale když už mám náladu nebo na to náhodou narazím, královsky se bavím...:) Btw. snad první seriál, který preferuju s českým dabingem!

plakát

Phineas & Ferb (2007) (seriál) 

Dva hlavní aktéři jsou mi totálně nesympatičtí, další postavy mi přijdou nudné,nezajímavé, pro mě naprosto podprůměrný animák.

plakát

Téměř dokonalý zločin (2000) 

Výborné prostředí, hudba, napětí a herecké výkony. Cate byla úžasná a z Keanu... (jak se do prkna skloňuje jeho jméno? :D) ...z Reevese šel strach. Dala bych 5*, jenže bylo od začátku jasný, že vrahem je snoubenec Jessicy. Teda aspoň mně to jasný bylo. A záchrana Annie už mrtvým Buddym mi přišla taky trochu přehnaná... jinak je to ale velmi kvalitní snímek a Danny Elfman v roli houslisty mě fakt pobavil!