Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Krimi

Recenze (1 350)

plakát

Černobyl (2019) (seriál) 

Způsob, jakým tvůrci byli schopni vytvořit na jednu stranu poměrně přesnou rekonstrukci více než 30 let starých událostí a na druhou stranu do svého díla zakomponovat vysoce aktuální poselství o ceně za lži, které je dokonce podtitulem této minisérie, je fascinující. Ani na chvíli to nepůsobí jako nějaká na sílu tlačená agitace, nicméně přesah do současnosti je naprosto zřejmý. Unikátní projekt, který je zcela zaslouženě na vrcholu žebříčků. " I was in the toilet"

plakát

Černobylské deníky (2012) odpad!

To zase bylo něco. Naprosto připitomělý příběh, ještě pitomější lidé hrající si na spasitele světa. Ani perfektní práce při stavbě "podia" a téměř stoprocentní podobnost skutečné Pripjatě nemůže tento naprosto zbytečný hnus zachránit.

plakát

Černý jestřáb sestřelen (2001) 

Kdo se domníval, že půjde o další z filmů, kdy jednotka amerických „patriotů“ vystřílí nepřátelský tábor bez jediného škrábnutí, musel být vyveden z omylu hned při nástupu vojáků do akce, kdy první těžce raněný vznikl po „obyčejném“ pádu z vrtulníku. Je to syrové a naturalistické. Kulky sviští kolem hlav, za krk padají žhavé patrony a po prašné silnici se válejí vnitřnosti a utržené údy. Tohle je SKUTEČNÁ VÁLKA a není to žádná sranda. Musím se smát vtipálkům, kteří v tomto filmu vidí armádní agitku (kterou pravděpodobně vidí i v reklamě na barbíny), podle mě to má spíš opačný efekt. Jednoznačně za 5*. Když si pouštím válečný film, chci vidět válku a všude výbuchy. Tady toho máme všeho na n-tou.

plakát

Černý telefon (2021) 

Překvapivě poměrně zdařilý počin, který se sice neobešel bez logických mezer a žánrových klišé, ale působil pěkně celistvě díky svědomitému vyprávění plném symbolismu, dobrým hereckých výkonům a velmi opatrnému tlačení na pilu.

plakát

Červená Karkulka (2011) 

Ani krásná tvář Amandy Seifried, ani dobrá temná hudba, ani povedené exteriéry a ani pár povedených lekavých scén nestačí, aby přebily prázdný scénář. Je to pohádka-detektivka - kamera vám nabízí nejrůznější podněty, podle kterých si můžete ze sekundy na sekundu vybírat, kdo je podle vás vlkodlakem. A to je zjednodušeně hlavní dějová linie, na jejímž pozadí je nenásilně naznačený romantický příběh zasazený do thrillerového prostředí.

plakát

Česká policejní akademie 1. (1993) (TV film) 

Izera mám rád nejvíce ze všech čeksých bavičů, takže mě samozřejmě potěšil a skvěle pobavil v této policejní akademii, ve které ukazuje na nedostatky v policii. Některé vtípky byly obzvlášt povedené.

plakát

Čtvery Vánoce (2008) 

Nechápu. Zakončit komedii o dvou sympatických cynických nepřátelích falešné rodinné pohody, roztomile blinkajících kojenců, nechutných machistů a náboženských fanatiků tím, že je z minuty na minutu přetvořím do podoby, kterou celou stopáž ostentativně opovrhovali? V Hollywoodu evidentně běžná praxe, hlavně aby to skousla klasická středostavovská rodinka. Nic nekonformního, nic odvážného, jen obyčejná (vánoční?) romantika... 50%

plakát

Čtyři pokoje (1995) 

Nuda střídá vtip, klišé střídá genialitu. Tarantinova fáze děsně jednoduchá, avšak spokojenost je určitě na mé straně. Tim Roth a jeho herecké "sféra" je k nakopaní, aneb lež má krátké nohy a daleko neuteče. Nic, co by diváka nadchlo na více jak 3* tu rozhodně nenajdete.

plakát

Ďábel (2010) 

John Erick Dowdle odvedl víc než jen dobrou práci. Dá se ale tohle napsat i o celém filmu? Stěží. Devil krášlí bez nadsázky bravůrní kamera, do posledního puntíku vymazlený hudební doprovod, slušné herecké výkony a z toho vyplynuvší obstojná atmosféra. Kde je tedy chyba? Nemusí se hledat dlouho, viníkem je průhledný scénář, který na začátku napoví, jak to vše skončí a k závěru se tváří, jak perfektní pointu nachystal. Pointa vskutku nepatří k nejhorším, ale celý snímek s ní vyšumí do ztracena, jelikož sama o sobě předchozí lapsy nenapraví. Režie, kamera, hudba a herci jsou pak vůči průměrnému scénáři bezradní. Výtahový pekelný příběh časem vyšumí stejně jako jeho vyčpělá pointa.

plakát

Ďáblova cesta (2007) 

Naprosto nezáživný, zmatený a chaotický horor, ve kterém mi sci-fi prvky připadaly jako z nějaké pohádky o Krakonošovi, který ujíždí na vlastním materiálu. Kamera vypadá, jako by jí chvílemi došla baterka, nebo kameraman z nudy usnul. Po pravdě se mu nedivím, já do toho neměl daleko. Adam Mason se zřejmě rád nabaží a uspokojí nad svým vlastním dílem, ovšem mě, ani ty hektolitry krve nepomohly změnit názor a dovolit mi se podívat na film trošku z nadhledem. Poměrně ztráta času.