Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Krimi

Recenze (1 349)

plakát

Strach a hnus v Las Vegas (1998) 

"Tady nemůžeme zastavit. Tohle je netopýří oblast !" Brilantní Del Toro a fenomenální Depp, jemuž role vystíhované smažky sedla tak dokonale, že točení tohoto snímku za střízliva je snad v jeho případě nemožné. Chápu rozporuplné pocity a reakce, tohle vážně není pro každého. Když vám to ovšem sedne, zažijete zábavu, kterou mohou jiné filmy nabídnout jen velice těžko. " Řekl jsem to, nebo jsem si to jen myslel?" Krotím své nadšení a dávám čtyři hvězdičky. Dokonalé.

plakát

Iluzionista (2006) 

Poté, co jsem shlédnul Dokonalý trik, jsem měl trošku strach z dalšího kouzelnického snímku, který nepochybně budu s tímto výborným filmem srovnávat a tak jsem jej nějakou dobu odkládal. Nicméně teď již vím, že zbytečně. Znovu výborná zápletka s originální kouzelnickou pointou a hlavně výborný Edward Norton a James Babson dokázali, že se na tomto poli ještě dá stále rozehrát s divákem hra, která vás na konci dostane a nakopne,že není film o kouzlení každý stejný.

plakát

Krvavá volba (2000) 

Jak nějak mi filmy ze soudního prostředí přijdou stejné, všechny zbytečně chaotické a rozpitvané. Tenhle kousek není žádné koření, ale pouze neslaná omáčka s malou porcí knedlíků. Mě ovšem chutnala velmi, rád bych dostal přídáno. Ovšem od Friedkina nelze čekat, že bych přidáno dostal. Jsem rád, za to co jsem dostal a opravdu jsem se nabažil do sytosti, protože i akční scény by se mohly rovnat některým oskarovým a William by si mohl troufnout tento projekt zrealizovat. Držím mu palce.

plakát

Kniha přežití (2010) 

Trailer jsem před filmem neviděl, takže jsem neočekával nic a nechal jsem se překvapit. Musím říct, že příjemně. Book of Eli je jeden z mála filmů který dokázal požít náboženského motivu, aniž by ono téma víry bylo rušivé či trapné. Střídání dlouhých záběrů na putování postapokalyptickou krajinu a skvělých akčních scén dodává filmu skvělou atmosféru. Denzel Washington a Gary Oldman se předvedli v tom nejlepším světle, jejich výkony jsou opravdu mimořádné. Hudba film skvěle podbarvuje a dodává mu nezapomenutelnou atmoféru.V bboha sice věřit nezačnu, ale možná změním žánr m oblíbené filmografie.

plakát

Nesvatbovi (2005) 

Já věděl, že se jednou dočkám. Těžko říct čím jsou Nesvatbovi tak jiní od ostatních komedií tohoto žánru. Ale já se vážně skvěle bavil po celou dobu. Humor není inteligentní ani fekální, je to něco mezi, je tak nějak milý. Z toho obrovského pytle podobných komedií, ať už o ztrátě panictví, crazy tématech nebo prostě o lásce, jsou právě Nesvatbovi tou absolutní špičkou.

plakát

Po životě (2009) 

Hezky natočené, dobře zahrané a provrtávající mozek skrz naskrz všemi různými cestičkami a zakoutími. Skvěla namixovaná přesnídavka toho, co by měly novodobé "psycho" horory obsahovat. Ďábelský Liam, půvabná Christina, nekompromisní Justin. To vše a ještě mnohem víc vám After.Life nabídne během krátkých 104 minut. Hra na city tu bohužel nevyšla, ale i tak mi toto "papu" velmi chutnalo a vidět ho podruhé, určitě by se mi žaludek nezvedl. Pokud bude příště něco podobného, přidejte mi k tomu trochu desertu a já vám přidám na hodnocení. "You people....."

plakát

Traffic - Nadvláda gangů (2000) 

Lehce dokumentární přístup Soderbergha řadí tento snímek opravdu mezi nejlepší o těch s drogovou tématikou, kterou já tak nerad. Za zhlédnutí ovšem samozřejmě stojí. Obsazení je výborné, herci se neflákají a celkový dojem je velmi sugestivní. Soderbergh nikoho nesoudí, nedělá žádné závěry... to nechává na divákovi. Tenhle přístup je velmi sympatický, zvláště v době kdy chce každý každému vnutit svůj názor a pokládat to za pravdu a jedinou možnou správnou volbu.Škoda démonicky překombinovaného závěru.

plakát

Nesmiřitelní (1992) 

Eastwood plný odvahy spálil všechny mýty o divokém západě a dostal za to Oscara. Slušný to počin, konečně otevřel oči všem, kteří brali westernovou dobu jako pohodovou a milou, kde hrdinové vždycky vítězí, padouší jsou podle práva potrestání a šerif je slušný jako kněz v bleděmodrém! Ani omylem, Clint to naporcoval trošičku jinak. Film se sice nesl pomalým tempem, ale mi osobně utekl poměrně rychle, silných okamžiků je dost a těch drsných ještě víc, i na mně to byla občas silná dávka. Takhle tvrdý western jsem ještě neviděl a doufám, že už nikdy neuvidím. Já měl ty mýty docela rád.

plakát

Geriho hra (1997) 

Jak já ty animáky nemusím, tenhle je prostě výjimka. Povedená výjimka.

plakát

Králové ro(c)ku (2006) 

Dalo by se říct, že je to jen pouze další tuctová ujetá rádoby komedie. Jenže za tu neuvěřitelnou snahu Jacka Blacka, který ze sebe vymačkal vše co se dalo, dále za skvělou hudbu a nakonec Stiller a Robbins, kteří tomu dodali ještě víc šťávy dělá z tohoto snímku víc. Za závěrečnou scénu s ďáblem, jasné 4