Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Krimi

Recenze (1 350)

plakát

Válečná generace (2013) (seriál) 

Výborný průřez německou stranou války, který ukazuje rozmanitou povahu motivace německých občanů. Jasně dá se argumentovat, že je potlačená nacistická ideologie, ale je třeba si uvědomit, že je zde zobrazen Wehrmacht, který nebyl prolezlý nacismem jako takovým, ale stál opravdu na vlastenectví a odčinění Versailleské zrady. Fanatismus Němců neprošlých frontou je zde vidět, i když to nejsou nacisté - víra v konečné vítězství, v neomylnost Vůdce. Jistě našly by se i oslí můstky a nepravděpodobné náhody, ale je to film a ne historická rekonstrukce.

plakát

Velký Gatsby (2013) 

Největším překvapením je, když člověk nic nečeká, a vlastně ani nic nedostane. Knihu jsem nečetl, ale smysl, kterým je příběh vyprávěn, mě opravdu nudil. Šeď střída tmu a to je tak všechno. Spletenec asi 10ti filmů prostě musí bavit jen náročné povahy nebo citově slabé. Jsem rád, že jsem filmu nevěnoval takovou pozornost, jakou zažíval v době své "slávy". O nic nepřijdete.

plakát

Vikingové (2013) (seriál) 

Těžko hodnotit po první sérii. Je to taková variace na Spartaka, ve kterém je bohužel vidět velký rozpočet. Vikingové i přes svůj malý finanční obnos dokážou vykřesat maximum. Barbarství,vraždy,masakry. Tady se Renck s ničím nepáře ,ale vy i tak vlastně ani nevíte, komu fandit. Snad bude mít druhá sérii trochu hlubší myšlenku.

plakát

Zlodějka knih (2013) 

Jakkoliv to pojednává o těžké době, která krutě zasáhla miliony životů, a jakkoliv vážně se o blížícím počátku války na plátně mluví, ve finále nám z rovnice vypadne pozitivní kousek plný dojemných momentů o síle lidskosti a psaného slova. Nic víc, nic míň. Myslím to tak, že ta nálož tragična nikdy nejde skutečně na krev. Když se s čistou hlavou ohlédnu zpět, Zlodějka knih je schématická a bohužel i plochá podívaná, která se bere nesmírně vážně a má nespočet utahaných pasáží. Jsem přesvědčený, že si život uprostřed nacistického Německa zasloužil větší péči. Podivná je v téhle dražší televizní adaptaci i angličtina se zřetelným německým přízvukem. Moc jsem se ve smyslu neorientoval. Kameraman Florian Ballhaus předkládá patřičnou výpravnost, John Williams zase křehkou hudbu, která se musí líbit. Herecky přichází kromě dětských herců kvalita hlavně s Geoffreym Rushem a Emily Watson. On má srdce na dlani, ona hroší kůži. Ale zase jen na oko. Její tvrdá slupka stejně jako u samotného filmu není opravdová. Mladé herecké naděje mám rád a fandím jim. Ne, že bych si z filmu nic neodnesl nebo mě film nudil, Ale tyhle filmy na pozadí druhé světové války se dají zvládat lépe..

plakát

12 let v řetězech (2013) 

Fakt, že se tento film přímo třese na Oskary do jisté míry chápu, jaký jiný film než by měl bodovat u amerických akademiků, než ten o svobodném černochovi, který se neprávem dostane do otroctví. Po pravdě čekal jsem jednoduše VÍCE než jsem nakonec dostal. Již klasicky naprosto perfektní Michael Fassbender snad už nemůže nikoho překvapit, povedená hudba Hanse Zimmera také ne, Chiwetel Ejiofor propásl svoji šanci, nic extra nečekejte. Na více něž dvouhodinový film se tam toho děje opravdu pramálo, bez jediného překvapení, myšlenky, popravdě ani emoce u mě nepracovali tak jak by asi měli (jsem jediný komu ve filmu chybí alespoň nějaký náčrt časové osy?). Ať se na to dívám zprava nebo zleva, nevidím víc než průměrný film s excelentním Michaelem Fassbenderem

plakát

2 zbraně (2013) 

Nic, co by nějak výrazně vyčnívalo v tomhle žánru. Co můžu naopak vyzdvihnout, je souhra hlavních protagonistů D. Washingtona s M. Wahlbergem, kterým to věříte, a to jejich filmový parťáctví působí dobře a baví diváka. Ostatní je prostě standard bez přidané hodnoty zapadající do mainstreamu v rámci "akční/krimi" anebo "jakoby jste to už někde viděli". Předpokládám, že po pár dnech už ani nebudu pořádně vědět, o čem to vlastně bylo.

plakát

Amazing Spider-Man (2012) 

Jako kdybych znovu slyšel dobře známou historku, vyprávěnou někým jiným, trochu odlišně a bohužel i mnohem hůř. Amazing Spider- Man je nudný a nesourodý film. A není to jen vina mizerného záporáka, protože i ten humor, romantika a pavoučí/ hrdinské trable působili v Raimiho režii mnhohem lépe/sympatičtěji a "uvěřitelněji". A ani film jako takový nenabízí nic, co by stálo za zapamatování - ať už nějaký akční WoW moment, či romantickou scénu á la polibek v dešti. Zkrátka zbytečný pavoučí reboot, který nesahá původnímu originu z roku 2002 ani po kolena.

plakát

Arrow (2012) (seriál) 

Pro fanoušky komiksových a maskovaných hrdinů je tohle prostě povinnost. S přibývajícími díly se vždy těším na další. Vedlejší dějové linie, retrospekce i záporáci přibývají a seriál si stále drží velmi nadprůměrnou konzistenci. Moc si přeju, aby se třetí série nestala jen tupou mlátičkou, ze které budou chtít vysekat nekřesťanské prachy.

plakát

Avengers (2012) 

Avangers zabaví víc než dobře svižnou akcí i jemně podanými vtípky. Nic víc se od toho ale čekat nedá, je to klasická pestrá Marvelovka s těmi klasickými hrdinými vlastnostmi. Každý dostane dostatek prostoru a já jsem se nejvíc těšil na tu část, kdy se všichni poznají a začnou sbližovat. Proto mi trochu vadilo, že poslední, opravdu epická akční část přišla dost brzo. Z postav u mě jasně vyhrává Hulk i Banner a Loki. Všichni herci jsou super a slečnám to hrozně sluší. Avangers jsou podle mě nejlepší Marvelovkou, ale i tak zůstává jen tou nenáročnou zábavou. Ode mě 8/10 a ten hype je asi fakt jen od komiksových fanoušků a geeků, protože to sice je pecka, ale ne tak hutný film, aby okupoval přední příčky žebříčků.

plakát

Axed (2012) 

Nevím, jestli je to špatně nabroušenou sekyrou nebo špatně vyrobenou sekačkou, ale nějak tomu chyběl ten pravý thrillerový nádech.