Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Fantasy

Recenze (131)

plakát

Mámy na vzestupu (2024) 

Natočeno zcela jinak než většina dnešních dokumentů. Velmi silné reálné příběhy, které člověka donutí přemýšlet nad životem do hloubky. Mnoho emocí na zpracování během krátké stopáže člověka nenechají hodit film hned po zhlédnutí za hlavu. Natočeno srdcem. A takových dnes moc není.

plakát

Too Hot to Handle (2020) (pořad) 

Mám dva pohledy. Na THTH koukám hlavně pro pobavení, na odlehčenou a upřímně, natočený a sestříhaný to mají poutavě. Vždycky mě zajímá kdo s kým nakonec skončí a jak dlouho jim to vlastně potom vydrží (jestli týden nebo měsíc). Čas od času se tam objeví i inteligentní jedinec s background příběhem co zaujme. Takže na koukání fajn.  Co ale fakt nepobírám je hloupost a naivita většiny účinkujících. Oni jdou do pořadu s tím, že je to jiná show plná sexu. Dozví se, že jsou v THTH a z ničeho nic jdou hledat a budovat vztah s někým uvnitř, ten nebo ta jim zlomí srdce, když si po dvou dnech najde někoho jinýho (logicky, když žijí povrchní život). Jestli to není alespoň lehce říznutý manipulací ze strany produkce tak to fakt nechápu.

plakát

Karel (2020) 

Už je to pár let co jsem se tady naposledy k něčemu vyjádřil, ale tenhle dokument mě nakopl k tomu to změnit. V první řadě bych chtěl jen podotknout, že podvědomě jsem K. Gotta vždycky uznával jako člověka, co dosáhl obrovských úspěchů a ovlivnil životy spoustě lidí, především k lepšímu. I přes tohle jsem k němu ale nikdy neměl žádný vztah a neposlouchal jsem jeho hudbu. Do kina jsem proto šel jako zcela nezaujatý divák a právě díky tomu, že jsem nikdy ke Gottovi neměl žádný vztah jsem očekával, že mě bude dokument dost nudit. Opak byl pravdou a musím říct, že kromě asi dvou hlušších míst jsem sledoval s údivem od začátku až do konce. Co se týče podání informací, ani moc, ani málo. Z informativního hlediska se člověk dozví vše podstatné. Povedlo se předat i emoce, což se u mě zase tak často nestává. Jde vidět, že dokument je dílo především žen. Cením i bližší náhled do soukromí jeho rodiny.  Dílo jsem si opravdu užil a rodině přeji co možná nejšťastnější budoucnost. Jakožto člověk věnující se vlastní videoprodukci jsem sledoval i technické zpracování. Tam nechápu místy dost neopodstatněně rozklepanou kameru. Za to ubírám jednu hvězdu. Jinak pecka.

plakát

How It Ends (2018) 

Nenudil jsem se, ale celkově mi ten film přišel zbytečnej. Takovej suchej bez emocí, bez pořádnýho finiše. Prostě sedneš do auta a jedeš, sem tam něco na cestě, na konci zabiješ týpka co ti valí do holky a jedeš dál. Do toho apokalypsa, ale to je vše.

plakát

Až po uši (2014) (seriál) 

Na Česko dobrý...

plakát

Pátá vlna (2016) 

Začátek vypadal slibně, ale to bohužel nevydrželo moc dlouho. Celý to byla obrovská nuda bez akce a napětí. Proti tý romantice nic nemám, ale ty pasáže byly opravdu až moc dlouhý a o ničem. Scénář mně celkem zklamal a herecký obsazení mi bohužel taky moc nesedělo.

plakát

Zkažená mládež (2007) 

Hodně hustý, to ano. Na živo jsem se s tímhle však nesetkal, ani neslyšel o ničem takovým v blízkým okolí a proto se mi chce jen težce věřit tomu, že něco až v takové míře může existovat.

plakát

Černá smrt (2010) 

Film rozhodně zaujal - temná atmosféra se táhla až do konce a napjetí rozhodně nechybělo. Přišlo mi to dost odlišný od ostatních historickejch filmů, což rozhodně přidává na hodnocení. Určitě doporučuju.