Reklama

Reklama

Karel

  • Slovensko Karel
Trailer 2

Obsahy(1)

Celovečerní dokumentární film Karel přináší ojedinělý pohled do soukromí a do duše Karla Gotta. Renomovaná režisérka Olga Malířová Špátová natáčela s Karlem Gottem po dobu celého jednoho roku a díky jeho upřímné otevřenosti vznikl nezvykle osobní až intimní pohled na život slavného zpěváka, jaký se doposud široké veřejnosti, ani jeho skalním příznivcům, nenaskytl. Zároveň v něm nechybí Gottův nadhled a humor.
Film Karel není a nemá být přehlídkou nesporné slávy Karla Gotta a jeho pěveckého talentu a úspěchů. Režisérka Olga Malířová Špátová vstoupila se svou kamerou tam, kde sláva končí a kde se z fenomenálního Zlatého slavíka Karla Gotta stává pouze Karel, nadšený malíř, milující manžel a táta svých dcer. Tvůrci totiž zachytili Karla Gotta nejen při jeho vystoupeních nebo při setkáních s fanoušky u nás i v Hamburgu, ale především v jeho domácím prostředí. Ať už v Praze, na chalupě, nebo na vsi, kde trávil dětství. Zpěvák se ve filmu vydává po stopách svého života na místa, která sehrála v jeho životě důležitou roli. Odhaluje neznámé zákulisí koncertů, i svůj život s rodinou a soukromí, které si jinak snaží s pokorou a láskou chránit. Díky upřímné otevřenosti Karla Gotta mohou diváci vidět autentický a jedinečný filmový portrét, plný nečekaných vzpomínek. (Bontonfilm)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (313)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Když si zde čtu komentáře zdejších pseudo odborníků, tak nestačím žasnout. Jakožto nejlepší a absolutně nezaujatý uživatel této databáze musím žasnout nad výkřiky do tmy typu "oslavný dokument". Je mi těchto lidí bytostně líto, protože evidentně tento dokument absolutně nepochopili a viděli v něm jen něco, co si přáli vidět. Tento dokument rozhodně neukazuje Karla Gotta v roli nadčlověka, boha, génia, modlu a kult osobnosti pro mnoho navlhlých důchodkyň. Tento dokument ukazuje Karla Gotta jako obyčejného, spořádaného, slušného, vděčného a nesmírně empatického člověka. Bohužel se dokumentem necítím nějak závratně obohacen, protože jsem si Karla Gotta na základě mnoha vystoupení v TV takhle nějak představoval v soukromí. Karla Gotta si osobně více vážím za jeho charakter, postoj k životu a šíření dobré nálady a nesmírně příjemné aury, než za hudební díla, která po sobě zanechal. Celý dokument byl nesmírně divně, řekl bych až nešikovně sestříhaný a dokument rozhodně nepůsobil silně jako celek, ale spíše jen v určitých pasážích. Velmi mě překvapilo, že takto cenná značka neskončila v rukou někoho podstatně zkušenějšího a šikovnějšího. [65 %] ()

PinPrick 

všechny recenze uživatele

Karel je určen přesně těm figurám, které tak nepokrytě pláčou u Gottovy rakve - je to další z mnoha portrétů, které ho zobrazují jako bezchybného robota (ty vole, ta vycpávková scéna z vánočních trhů). Těch pár momentů, které zdánlivě navozují pocit, že by se mohlo konat něco jako objektivní bilancování nad životem či reflexe umírajícího starce, který má kolem sebe vše, to bohužel nezachrání. Po zhlédnutí Karla se jen ujišťuji v tom, že Olga Špátová fakt není dobrá dokumentaristka. Karel Gott se ji relativně otevřel a měla dle mého vhodný prostor pro to přinést něco nového. Nicméně je to jen další sbírka do kolekce gottovských medailonů, které se mohou reprízovat na jeho narozeniny/svátek/úmrtí. Jasně, všudypřítomná imperátorka Ivanka to režisérce příliš neusnadnila, ale to není omluva. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

„A PROTO HO MAJ LIDI DODNES RÁDI…“   Rodina Karlovi, Karel rodině. A nejvěrnějším fanouškům. Nejde o žádný bilancování, ale o poslední měsíce jeho života s malými ohlednutími na největší životní milníky. Taky je potřeba (do)vysvětlit kontroverzní události, aby mohl s klidem… Doufám, že jednou někdo projede všechny Goťákovi dokumenty a filmy, aby z nich poskládal „mistrovi“  opravdovou (filmovou) poctu.     /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Prvního října vždycky doma zapalujeme svíčku. 2.) Nedočkal jsem se Karla na „Benátský“ v Liberci.  ///   ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Měl jsem Karla Gotta rád, mám rád všechny Čechy, kteří nás proslavili v zahraničí. Mám rád lidi co něco skutečně dokázali. Stejného respektu jako Karel Gott se u mě může pyšnit snad jen Jarda Jágr a pak už bych musel hodně přemýšlet. Či-li Karel byl velikán, takový velikán v jehož přítomnosti se museli cítit všichni více než dobře. Pokládám ho za člověka, který vědomě nikomu neubližoval, což ovšem neznamená že ve svém životě neměl nepřátele, ale vzhledem k tomu jak veliký byl, jich mnoho neměl. Karel nikomu nevadil, lidé jej mají stále rádi, je oblíbený.... dokument? Co k němu dodat, mohlo to být určitě lepší. S blížícím se nevyhnutelným závěrem začíná chytat za srdíčko, i mě se na konci vehnaly do očí trošku slzy, když jsem si uvědomil, že někdo takhle veliký odešel. Že už nebude. Už ho nemáme. Naše Republika najednou ztratila osobnost, kterou jsme se mohli chlubit. Gott byl náš! Nevím jestli si tohle lidé u nás uvědomují, ale tyhle skutečné osobnosti je velmi těžké nahradit. Karle odpočívej tedy v pokoji. 65% ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Slovy zdravotní sestry Toničky z Básníků: „Musíš Karle, musíš!“ Karel Gott byl výjimečný zpěvák s nezaměnitelným hlasem a svému kumštu i publiku dával srdce. A i když jsem nebyla mistrova skalní fanynka, tak jeho písničky mě provázely celým mým dětstvím. A nejen mě, Goťáka poslouchali i moji rodiče. Tento zdařilý dokument mě dojal a mimochodem, podle mě není zbytečně moc o Ivaně, jak zdejší uživatelé tvrdí. V prvé řadě je o Karlovi Gottovi, osobnosti která se narodí jen jednou za několik generací. Tušila jsem, že bez slz se to neobejde a neobešlo. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (7)

  • Televizní premiéru sledovalo téměř 1,6 milionu diváků (15+), jednalo se tak o nejsledovanější pořad sobotního večera a celého dne. (rublik05)
  • Natáčení začalo 22. října 2018. (ČSFD)
  • První střih měl přes 7 hodin. (SONY_)

Související novinky

Kina v Česku znovu zavírají

Kina v Česku znovu zavírají

08.10.2020

Očekáváné vyhlášení je tady. Ministr zdravotnictví Roman Prymula oznámil, že počínaje pondělkem 12.10. dojde minimálně na 14 dní k omezení veškerých volnočasových aktivit, čehož se logicky dotýkají… (více)

Finále Plzeň je! Od 25. do 30. září

Finále Plzeň je! Od 25. do 30. září

15.09.2020

Ačkoli je podzim, Finále Plzeň je! I přes složité jarní období se organizátoři rozhodli největší plzeňský filmový festival nezrušit, ale pouze přesunout. Během šesti dnů včetně prodlouženého víkendu… (více)

Reklama

Reklama