Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (220)

plakát

Hellboy 2: Zlatá armáda (2008) 

Tenhle Fantasy film je od dob Pána Prstenů nejlepší co jsem viděl. Film má skvělý děj, hudbu a nádherně udělané masky a efekty ve stylu Fantasy. Ron Perlman zahrál stejně skvěle jako v jedničce, a všechny ty Fantasy postavy co ve filmu uvidíte jsou opravdu mimořádně povedené, celkový dojem filmu je nadprůměrný a proto dávám 90%.

plakát

Hobit: Bitva pěti armád (2014) 

Bitva pěti armád měla být vrcholem Hobití trilogie s návazností na Společenstvo Prstenu. Mé pocity z filmu i celé trilogie vám nyní sdělím. Co mě zklamalo ještě před tím než jsem film viděl byla stopáž filmu, která snad tři čtvrtě roku před premiérou avizovala plných 205 minut a cca 14 dní před uvedením do kin se najednou objevil nový údaj o 144 minutách a to mi přišlo trochu jako velký skok na to jak jsem si třetího Hobita představoval, co všechno nám měl přinést, na co všechno měl navázat a kolika postavám se na všech dějových liniích věnovat, no budiž, řekl jsem si, asi to bude rychlejší, akčnější a o to větší zážitek. Děj se nijak nevymykal mým představám, akorát mi přišlo že se dost přeskakuje, divákům je to podané stylem domysli si sám, to byl zřejmě režisérův záměr, protože na různé seřazování vojsk všech pěti armád a všechno to okolo, co by nás chlapy právě více bavilo, já nevím strategie, plány boje atd... to tu je přeskočeno a servírováno jako jeden velký boj, který ovšem ohromí svoji velikostí srovnatelnou s Pánem Prstenů. Ze skřetů šel opravdu strach a přišly mi docela velcí na to, že to mají být skřeti. Jinak Bitva samotná je pojata grandiózně jako celek, avšak bez jakékoliv strategie, plánování apod...a co mě v ní nesedlo bylo, když přitáhla druhá armáda z Gundabadu, tak cca 15 orlů spolu s Meddědem ji "rozpráší" úplně sami, tak to bylo na mě moc. Jinak Bilbo byl opět tahounem příběhu a sehrál to mistrně. Domnívám se, že to co mi v této "kinoverzi" chybí, dostanu jako jeden velký bonus v rozšířeném sestřihu, na který se velmi těším. Chybí mi tam například obsazení Morie Balinem... Uvědomte si lidi, že tento díl to má ze všech prozatímních dílů Středozemě nejtěžší, jelikož uzavírá Trilogii a navazuje na jinou, která tu byla a to si všichni přiznejme první, stala se kultem žánru Fantasy a proto podle mě není možné ji srovnávat s Hobitem. Takže mé hodnocení abych uvedl číslo je 100%, s tím že přidávám, ale očekávám že obdržím to co mi chybí v rozšířené verzi. A nyní po shlédnutí rozšířené edice jsem velmi zklamán, jelikož pár sekvencí z boje, byť humorně laděných nezachrání absenci spousty příběhových návazností které prostě chybí, a to je opravdu škoda, spravedlivě bych měl ubrat alespoň jednu hvězdu a 20% dolů, ale neudělám to. A za celou Trilogii musím konstatovat, že bylo opravdu úžasné se do Středozemě po letech vrátit a hodnotím taktéž 100%. Velký dík Peteru Jacksonovi, že nám to umožnil, naposled?

plakát

Hobit: Neočekávaná cesta (2012) 

Pro mě je tohle srdeční záležitost, ten úžasný Fantasy svět je zpátky a za to jsem rád. Při pohledu na mohutné Království trpaslíků Erebor mi běhal mráz po zádech. Děj měl spád, a myslím si že by bylo hloupé Hobita porovnávat s Lotrem, to je přece jiná kniha...Všechny jednotlivé postavy trpaslíků mají své kouzlo, a celá výprava působí jako fungující rodina, která i velice ráda jí - viz Bilbova snědená spižírna :-) . Ale na masky skřetů jsem si musel zvyknout, tam jsem čekal alespoň nějakou podobnost se skřety z Lotra... Také jsem trochu zklamaný že maskéři více "neomládly" Gandalfa, to Saruman mi přišel mladší, a to mu je 90 let! Po zvukové stránce jsem spokojený nebyl, těším se na další 2D projekci s originálním zvukem... Český dabingu, kdeže loňské sněhy jsou??? A 3D? no, bylo hodně, hodně tmavé a místy nevýrazné. % udělím až po shlédnutí 2D s orig zvukem. Nyní po 3 týdnech musím konstatovat že mě originální zvuk přímo nadchl a nádherné do hloubky ostré scenerie 2D též, jsem zvědavý na rozšířenou verzi... Je to úžasný film a hodnotím rovných 100%.

plakát

Hobit: Šmakova dračí poušť (2013) 

Na Šmakovu Dračí Poušť jsem se velmi těšil, a musím konstatovat že jsem nadšený. Víte, kritizovat je vždycky co, ne každému se dá zavděčit... Já osobně jsem byl vtažen do příběhu, hltal jsem každý moment a ty necelé tři hodiny mi neuvěřitelně utekly. Tenhle druhý díl je o poznání akčnější, rychlejší, akce střídá akci a nádherné scenerie Středozemě které jsou prostupovány tóny Howarda Shorea posouvají druhý díl Hobita ještě o kousek výš než první. Ty tam jsou dny kdy býval Bilbo nesmělým ustrašeným Hobitem, nyní je nebojácným, sebejistým a udatným bojovníkem, nad kterým už tak propastně nevyčnívá odvaha a hrdinství ani samotného Thorina Pavézy. Legolas je stejně rychlý a rozhodný, do příběhu zapadl dobře, Gandalf a jeho odhalení Saurona je impozantní... Byl to opravdu zážitek a na Bitvu pěti armád se již těším teď. Jelikož mě Středozem opět uchvátila, moje hodnocení je 100%.

plakát

Hodina pravdy (2002) (pořad) 

Hodina pravdy je zábavný, rodinný pořad o úkolech, na které se má daná rodina připravit. Na to má týden, a potom ve velkém televizním finále předvede před kamerami jak kvalitní příprava byla...ale je tu jeden háček, a to je obtížnost jednotlivých úkolů. Některé jsou hodně těžké a jiné snadné, a to mi přijde dost nefér. 70%.

plakát

Hodinářův učeň (2019) 

Už jsem si pomalu zvykal na to, že krásné České pohádky, jsou dílem minulosti, která je nenávratně pryč. S manželkou a 6-ti letou dcerkou jsme se rozhodly strávit odpolední čas v Choceňském kině, o kterém vím, že je velice dobře ozvučené a sedadla má lepší než v Cinestaru. Ale zpět k pohádce, opravdu jsem od ní nic nečekal, mile překvapen jsem byl hned od začátku, pohádka má vtip, který zde silně dávkují tři sudičky v podání dvou "potrhlých" komiků a mimořádný herecký výkon v podání Jany Plodkové, který mě bavil až do konce pohádky, ten "záporák" se jí mimořádně vydařil. I ostatní role jsou zahrány dobře a dějová linie neztrácí napětí ani vtip. 80%

plakát

Hugo a jeho velký objev (2011) 

Já v tomhle filmu viděl podobnost s Městem Ember, nicméně pouze v audiovizuálu. Tyto filmy jsou si podobné právě v tomhle, oba mají podobný námět a hlavními hrdiny jsou děti, nebo mládež chcete-li, jenže Město Ember je parádní příběh s dechberoucí akcí, spolu se skvělou hudbou a hlavními hrdiny kteří táhnou film, a tady máme hlavního hrdinu, který mi přijde že se celý třese a bojí se snad i promluvit, prostě ta role mu vůbec nepadla, vedlejší role byli osobitější a silnější než-li jeho hlavní, a bylo to opravdu vidět, film měl velký potenciál, ale podání hlavního hrdiny to celé shodilo, zachraňuje to celé pouze nádherné zpracování vizuálů a hudby včetně vedlejších rolí, škoda. 40%.

plakát

Chalupáři (1975) (seriál) 

Chalupáři patří mezi mé nejoblíbenější seriály někdejší doby, všichni herci v hlavnějších rolích byli v té době ve formě a proto je to asi taková zábava, nechápu že po takovém množství repríz se mě tento skvost ještě neokoukal... asi snad že seriál samotný navodil atmosféru takového zvláštního klidu a přirozeného nenuceného humoru, je to prostě paráda, a proto nemohu hodnotit jinak než 95%.

plakát

Chappie (2015) 

Takový District 9 v "jiném" kabátku. Bylo to milé, roztomilý robůtek s vlastním vědomím, ale ten konec to celý docela podělal, takže nemůžu výš než 65%.