Reklama

Reklama

Hellboy 2: Zlatá armáda

  • USA Hellboy II: The Golden Army (více)
Trailer 1

Nejproblematičtějšího zaměstnance přísně tajného Úřadu pro paranormální výzkum a obranu tentokrát čeká opravdu náročný úkol. Syn vládce podsvětí, princ Nuada, totiž porušil křehké příměří, které panovalo mezi lidmi a jeho říší, čímž nastartoval příslovečné peklo na Zemi. A má být ještě hůř – Nuada se snaží zkompletovat sbírku artefaktů, jež mu mají pomoci oživit Zlatou armádu, nezničitelná mostra, která za pár minut udělají z lidstva ohrožený druh. Aby toho nebylo málo, Hellboye rozptyluje i lehce italská domácnost, kterou má se svou Liz. Tváří v tvář ohrožení světa musí jít rodina stranou, a tak se zaměstnanci nejtajnějšího ze všech tajných úřadů vypraví do tábora nepřítele, aby zastavili Zlo, ještě než se stačí vyvalit na Zem. Vy se vydáte s nimi, a protože vás povede režisér s nedozírnou výtvarnou fantazií, připravte se, že uvidíte, co jste asi ještě neviděli. (Bontonfilm)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (1 076)

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Na pětaosmdesátimilionový budget předvádí del Toro neskutečně výpravné divadlo, kde se však poněkud ztratil samotný děj. Pryč je ta vypiplanost prvního dílu, kdy zaláskovaný ‚rudoch‘ trousil suché hlášky a v temných uličkách to sem tam nabančil jiným monstrům. Jde to sice do hloubky jakés takés mytologie, jen by si k tomu del Toro musel vzít ještě půlhodinu navrch, aby celý ten kolos opravdu válel a ne jenom skákal z místa na místo, aby to všechno sfouknul za dvě hoďky. Naštěstí je to pořád dělané s tou zanícenou tvůrčí láskou k látce a celé to tu dobu příjemně baví. Slabší 4*. PS: Věřím, že pod Jacksonovým patronátem bude Hobit neskutečná pecka. ()

imf 

všechny recenze uživatele

Trochu to drkotá, to jak si Del Toro do škodovky naložil o pár pytlů s pískem víc, než by bylo zdrávo, ale po nesmělém nakopnutí motoru (úvodní scéna ne a ne rozdmýchat pověstné kouzlo prvního dilu) vás do toho šílený Mexičan vtáhne třeba i proti vaší vůli. Pro fanoušky comicsu a pokleslých žánrů extáze, pro jiné dostatečně velký terč, ale jisté je, že Del Toro je největší hračička současného Hollywoodu a rozfofroval sto milionů, aniž by se nechal semlít megalomanskou lobby (viz Jacksonův King Kong) nebo příliš složitým příběhem. Hellboy 2 sice vypadá jako schody na zvonici, na kterých se občas zadýcháte, ale dolézt nahoru a zazvonit si určitě stojí za to. Už kvůli těm fantaskním výtvorům, které si pro nás autoři připravili. Invence tomuhle filmu crčí z uší... méně je sice někdy více, ale když vám jeden ze záporáků "rozkvete" před očima, nemůžete si pomoct. Rudoch vládne... ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Najfantastickejšie a najkrajšie fantasy od Návratu Kráľa. Guillermo del Toro tieto obludy miluje a z filmu to cítiť každým pórom. Pred lesným elementálom si kľakám na kolená. Hneď dva milostné motívy, tonáž cool humoru, vizuálna pestrofarebnosť citlivo zladená so svetom fantastična bez jediného gíčového záberu. A film NIE JE preplácaný ani chaotický, ako sa povráva. Del Toro je úprimný kúzelník s jasnou víziou a jej perfekcionistickou realizáciou. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Hellboy pro mě vždy ukrýval svůj "tajem" v krátkých úderných povídkách. V dlouhých příbězích se jeho síla, atmosféričnost a provázanost na mýty i legendy zákonitě drobí. Musí tak být slepována vlastní rychlokvaškovou mytologií, která je nezajímavá až hanba. Del Torro se však, i podruhé, vydal právě touto cestou. Je vidět, že se piplal i s tím nejposlednějším detailem, ale jako by kvůli tomu zapomněl na to hlavní. Zábavu. Sice je tu akce i humoru přehršel, ale ani s tou koňskou dávkou nadsázky to dvakrát moc nefunguje. Nebýt ústředního tria a závěrečné irské anabáze (holt, legendy lépe pasují do mýty opředených oblastí Evropy než na neony osvícený Manhattan), tak se mu to i přes sympatický vizuál a několik sympatických dílčích nápadů (pěvecká vsuvka nad pivkem), rozsype jako obrana Spartičky na Nou Campu. Pěkně se na to kouká, rozhodně to nenudí, ale hned jak naběhnou titulky, tak bych nedal dohromady "vo co šlo". Jediné co mi film připomíná je tohle pozadí, které mi momentálně zdobí plochu. Trochu málo na tak ambiciózní popcorn. ()

somnar 

všechny recenze uživatele

Mohlo by se zdát, že se pod vypiplanou vizuální stránkou rozplynula samotná podstata komiksového Hellboye, del Toro ale jako zkušený a osobitý vypravěč rozhodně nedovolil, aby jeho rudá srdeční záležitost ztratila tvář ve fádní trikové podívané. Hellboy zachraňuje svět, mimořádně vtipně a trefně řeší vztahové problémy a ještě stíhá hláškovat jako o život. Nakonec nevadí, že tvůrci vedou příběhovou linku na nejzákladnější úrovni - lze totiž vycítit, že pod tunami jedniček, nul, kostýmů a fantastických masek tepe skutečné fanouškovské srdce. Ano, del Toro je zkrátka geek každým coulem a na stříbrném plátně si plní své dětské sny. Buďme shovívaví. P.S. Na své si přijdou i romanticky založení - Hellboy 2 obsahuje víc skutečných emocí než většina regulerních dojáků. 80% ()

Galerie (74)

Zajímavosti (38)

  • Protože studio přesunulo premiéru a film "obětovalo" Temnému rytíři (2008), neměl zdaleka takový úspěch, jak se čekalo. (Specs)
  • Režisér Del Toro chtěl po stopce dalšího pokračování udělat třetí díl alespoň jako komiks, ale Mike Mignola byl proti, protože nechtěl, aby se filmy a komiksy míchaly. Chtěl je zachovat jako odlišné záležitosti. (tyzmrde)

Související novinky

Netflix chystá seriál Diablo

Netflix chystá seriál Diablo

22.09.2018

Streamovací služba Netflix připravuje animovaný seriál z herního světa Diablo od společnosti Blizzard Entertainment. Projekt momentálně chystá (nebo to alespoň řekl v již smazaném tweetu) scenárista… (více)

Hellboy sprintuje před kamery

Hellboy sprintuje před kamery

07.07.2017

V Hollywoodu obvykle trvá mnoho let dostat film před kamery, takže je vcelku šokující, jakou rychlostí se hýbe kupředu reboot Hellboye. Ještě na začátku roku to vypadalo, že máme šanci na klasickou… (více)

Hellboye čeká reboot

Hellboye čeká reboot

09.05.2017

Guillermo del Toro nedávno oznámil, že je třetí Hellboy opravdu mrtvý. Studio Universal mu definitivně řeklo, že o pokračování Zlaté armády nemá zájem, o to překvapivější jsou tedy zprávy, že se… (více)

Hellboy 3 stoprocentně nebude

Hellboy 3 stoprocentně nebude

22.02.2017

Guillermo del Toro před pár týdny probudil naděje na třetího Hellboye. Po twitterové anketě slíbil, že film znovu probere s comicsovým tvůrcem Mikem Mignolou i s Hellboyovým představitelem Ronem… (více)

Reklama

Reklama