Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (220)

plakát

Ad Astra (2019) 

Netradiční Sci-fi snímek, se skvělou hudbou, promyšleným, poutavým příběhem, který rozhodně není ani nechce být tuctový. Nečekejte akční film plný scén, dostane se Vám ale jeden z nejlepších Sci-fi co se příběhu týče. Brat Pitt svoji roli sehrál mistrně, škoda jen, že se Tommymu nedalo více prostoru. Vesmírné "scenerie" berou dech, a celkově ve mě film zanechal dojem, že nebude zapomenut. 85%.

plakát

Bitva u Midway (2019) 

Rolland si dál jede ve svém standardu dobrých filmů, a i v tomto snímku nikam nevybočuje, což je možná škoda. Film jako takový není špatný, je to zpracováno pěkně, ale rozhodně filmu chybí ta atmosféra původního snímku z roku 1976, jemuž se film rovnat nemůže. 70%

plakát

Černobyl (2019) (seriál) 

Původně jsem chtěl zkouknout jen úvodní díl, nicméně shlédl jsem celou ságu v kuse. Takhle hluboce podané, to mě opravdu dostalo. Děj mě okamžitě vtáhl do příběhu, i když z Historie vím co se stane... tehdy mi bylo 13, nikdo nám nic neřekl, cosi se šuškalo a lidé si z toho spíš dělali legraci, při hodinách branné výchovy, kdy jsme jako žáci zš nacvičovaly přesun do krytu ve školnich prostorách s maskami a vším k tomu, nikdo z nás nevěděl o co vlastně jde... Až tato filmová verze Černobylské katastrofy, podaná tímto způsobem, ukazuje na tehdejší totalitní režim, a jeho absolutní pohrdání nad lidskými životy... Ta atmosféra se opravdu dala krájet. 97%.

plakát

Godzilla II Král monster (2019) 

Tohle se opravdu nepovedlo, nezajímavý příběh, postavy, ani monstra... Hodně jsem se přemáhal dokoukat film až do konce. Čekal jsem mnohem více, Godzillu z roku 2014 to rozhodně nepřekonalo ... 20%.

plakát

Hodinářův učeň (2019) 

Už jsem si pomalu zvykal na to, že krásné České pohádky, jsou dílem minulosti, která je nenávratně pryč. S manželkou a 6-ti letou dcerkou jsme se rozhodly strávit odpolední čas v Choceňském kině, o kterém vím, že je velice dobře ozvučené a sedadla má lepší než v Cinestaru. Ale zpět k pohádce, opravdu jsem od ní nic nečekal, mile překvapen jsem byl hned od začátku, pohádka má vtip, který zde silně dávkují tři sudičky v podání dvou "potrhlých" komiků a mimořádný herecký výkon v podání Jany Plodkové, který mě bavil až do konce pohádky, ten "záporák" se jí mimořádně vydařil. I ostatní role jsou zahrány dobře a dějová linie neztrácí napětí ani vtip. 80%

plakát

Joker (2019) 

Silně depresivní příběh, vynikající výkon Phoenixe, nicméně rovina příběhu mě příliš nezaujala, pro velmi ponuré prostředí, které se linulo cellým filmem. 60%.

plakát

Terminátor: Temný osud (2019) 

Důstojné pokračování "dvojky?" , nabité akcí, která nedá vydechnout až do samého konce, je určitě lepším dílem než ten minulý "skokan v čase", ale zase úplně vypouští skvělý třetí díl, což je škoda, tam byl Arnie ještě ve slušné formě... Ale zpět k filmu, zezačátku musím vyzdvihnout skvělý střih a zvuk, to jsem si opravdu užil, efekty a akce byli k poměru dnešní doby více než dostačující, ale na druhý díl z roku 1991, kde byli naprosto nadčasové efekty své doby, to nemá! A Arnie oplýval vtipem asi nejvíce ze všech jeho "Téček", Sára byla jistě oživením příběhu, ve kterém se radši nechci patlat, protože celá sága dělá příběhově takový guláš, který by neuvařil ani Zdenda Polrajchů, byť by se sebevíc snažil. :-). Celkově 78%.

plakát

Vlastníci (2019) 

Film Vlastníci, mi naprosto živě připomíná schůze našeho vlastního společenství, i když tady je to vyhnané trochu do extrémů. Skvěle jsem se bavil, mnohé "zápletky" z filmu se u nás ve společenství dějí také... Film je skvěle obsazen, a dobře sehrán. 80%.

plakát

Grinch (2018) 

Klasický "animák" dnešní doby, který svým podáním zaujme především malé děti. Příběh má i myšlenku, podanou malým dětem. Chválím hudbu a střih, příběh není úplnou kopií hraného filmu z roku 2000, nicméně bez něj by to měl animovaný Grinch o dost těžší... Abych to shrnul, čekal jsem trochu více zábavy, takže 65%.

plakát

Kouzelník Žito (2018) (TV film) 

Prvních deset minut jsem byl nadšený, výpravná pohádka to byla jen chvíli, poté už jen v interiérech, a příběh se rozplynul v písních a tancích, napětí tu ani nebylo, a tudíž hodnotím 38%.