Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (220)

plakát

Jupiter vychází (2015) 

Jednoznačně nejslabší snímek sourozenců Wachowskich. Je to takový mix Flash Gordon se Star Wars, prostě kýč který jsem nedokoukal a skoro celý proklimbal, mraky vizuálních efektů holt nezachrání absence kvalitního příběhu na kterém by se dalo stavět, budu se opakovat - tohle že natočily Wachowští? Ti co daly světu Matrix, Speed Racera a Atlas Mraků? 20%.

plakát

127 hodin (2010) 

Jak zhodnotit tenhle film? Naprosto excelentní kamera a střih, skvělá hudba, příběh podle skutečné události, na tom nebylo nic co by šlo film "vyšperkovat" pro ty z vás kteří tu kritizujete a že je to o hovně, o hovně jsou především ty vaše plky! Takže za mě, je to naprosto unikátní film svého druhu, podle skutečného námětu, se skvělým Jamesem Francem, a skutečným happy endem. 90%.

plakát

EXODUS: Bohové a králové (2014) 

Zřejmě jde (zatím) o vizuálně nejpůsobivější verzi Exodusu, nicméně nejslabší film co jsme od Ridleyho Scotta viděli. Monumentální externí záběry, masy lidí na obou stranách, a oba hlavní hrdinové byť každý z nich na opačné straně, byli hlavními tahouny filmu. Jestli to bylo biblicky věrné, to rozebírat nebudu, v hlavních bodech příběhu vlastně ano. Ale to si můžu přečíst v Bibli a myslím si že to si užiju více, jelikož mám velkou představivost. Škoda, film měl obrovský potenciál, nicméně zůstal nevyužit. Sigouney Weaver mi tady vůbec neseděla a starého Faraóna, kterého ztvárnil John Turturro jsem prostě nezkousl, jelikož se nemohu oprostit pocitu že John je mistrem do rolí potrhlých vzteklých tajtrlíků z Transformerů nebo Big Lebowskiho, ale sem mi prostě nezapadl. 60%.

plakát

Gran Torino (2008) 

Walt, znechucený kalkulem "svojí" rodiny, nalézá tu pravou lidskost u "bambusáků", které neměl z přesvědčení rád, ale vše se mění jak je více poznává a vytváří s k nim srdečný vztah, teda na něho jako "morouse", ano. Tenhle film je o pravosti, o čistotě bez prospěchu, o tom co je v dnešním světě většinu lidem cizí... smekám, pane Eastwoode. 100%.

plakát

Železná srdce (2014) 

No, to byl nářez... jeden tank, jeden z mnoha. Žádní megahrdinové, ale obyčejní lidé, které válka změnila na úplná hovada, ale jen tak asi měli větší šanci přežít. Je to natočeno velice realisticky, bylo to velice syrové, chladné, skutečné. Skvělá kamera, zvuk i střih, parádní podívaná. A jen doufejte že se něco takového ve skutečnosti již nebude opakovat... Od dob Ryana, a Jestřába jsem lepší válečný film neviděl. Skvělý Brad Pitt i Shia LaBeouf, který nám od dob Transformerů poněkud dospěl... 90%.

plakát

Let (2012) 

Opravdu velmi kvalitní snímek o závislostech, lžích a bojích s nimi, mistrně sehraný Denzelem Washingtonem. Nakonec přece za "katrem", ale vlastně jako vítěz a vysvobozen nad sebou samým. Nádherný film, 95%.

plakát

Pojedeme k moři (2014) 

Po delší době velice podařený český snímek, který dětskýma očima ukazuje takovou skládačku, která krásně zapadá. Pohledem domácí kamery je film zajímavější a smekám před Mádlem, že natočil takhle kvalitní film. 75%.

plakát

Divergence (2014) 

Jelikož se mi Hunger games vůbec nelíbily, a Divergenci jsem podezříval ze začátku z podobnosti, tak jsem měl velice skeptické očekávání, že to prostě bude taky "hovadina", nicméně zírám z otevřenou pusou, tohle tady dlouho nebylo! Parádní tempo filmu, drsný výcvik, záporáci spolu s Kate Winslet na úrovni, ve filmu nebyla nudná místa a celé to směřovalo ke krásnému happy endu - teda prvního dílu... dcera má celou trilogii v knihách a já si říkal co to čte za k..., jak jsem se mýlil! Nesouhlasím s některými komentáři tady, takže o hvězdu výše abych to trochu srovnal, 90%.

plakát

Žhavé výstřely (1991) 

Opravdu jsem se snažil, ale nelíbí se mi to. Nucený humor, á-la teď se směj, je to takovej americkej "kameňák", 30%.

plakát

Žhavé výstřely 2 (1993) 

Nezlobte se na mě, ale já tomu nikdy nepřišel na chuť, přijde mi to celé jako totální hovadina na druhou. 30%.