Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Krimi

Recenze (3 184)

plakát

Vykopávky (2021) 

Za mě je tenhle film důkazem, že i ty neobyčejnější příběhy můžou být mnohem silnější, než nějaká megafilmová slátanina se srdcervoucím proslovem na závěr, kde dobro jasně zvítězí. Ne, život není černobílý a důkazem je příběh v tomto snímku. Není vrchol filmařiny, ale tvůrci práci odvedli víc než dobře a člověk celý děj pohltí.

plakát

Králova přízeň (2008) 

Po tom, co jsem viděl seriál Tudorovci, tak tenhle film musí člověku připadat jako velmi jednoduchá slátanina s přímým dějem. Přitom tomu tak úplně nebylo, jak vidno právě v Tudorovcích.

plakát

Lajna - Omluva (2021) (epizoda) 

Na dost podobné úrovni, jako předchozí část, je vidět, že seriál je za zenitem.

plakát

Americký gangster (2007) 

Příběh je dobrý, zpracování také, takže proč se držet s hodnocením při zemi. Navíc Russell Crowe, to pak všechno na svém místě. Teda skoro všechno, protože nejsem úplně fanouškem Denzela Washingtona, ale člověk nemůže mít úplně všechno.

plakát

Gándhí (1982) 

Mám rád tyhle filmy, které mají dlouhou stopáž, silné téma a kvalitní zpracování. Ghándího jsem měl na seznamu ke shlédnutí už dlouho a určitě nelituji toho, že jsem se na něj podíval až dnes. V některých případech si k tomu člověk musí dojít a mít tu správnou náladu. Současně Ben Kingsley podal svůj životní výkon. Ve filmech, které jsem s ní viděl do teď, si vystačil s mnohem menší variací svého umění. Jestli někde dokázal, že je dobrý herec, tak zde. Jen je škoda, že to nepředvedl častěji.

plakát

Bez doteku (2013) 

Další přebytečný film. Jestli to chtěl režisér zachránit prostředím, tak to se mu nepovedlo. Jestli měly filmu dodat šmrnc scény, tak možná by měl režisér přemýšlet nad jiným žánrem, a to čistě pro dospělé. Možná by pak ten žánr měl v sobě i děj. Takhle je to nestálo ani za starou bačkoru.

plakát

Popírání holocaustu (2016) 

Shlédnutím tohoto filmu člověk určitě chybu neudělá, byť rozhodně už byly natočeny lepší snímky. Nicméně autoři látku poctivě zpracovali a dokážou divákovi dobře vysvětlit v čem je problém a proč by mu měl věnovat pozornost. To ne každý tvůrce dokáže, zvlášť u tématika, kterou je právě holocaust.

plakát

Černobyl (2020) 

Ruský mužik zvládne všechno.... teda skoro všechno.

plakát

Lajna - Nová lajna (2021) (epizoda) 

Za mě to prostě nebylo ono. Už jsme se ponořili dost do fikce, navíc z hokejového prostředí toho bylo. A ta "nenávist" ke Slovákům? To mě akorát uráží.

plakát

Muž ve stínu (2010) 

Celkem průměrný akční film, jehož zápletku jsem začal postupně tušit. Ale aspoň to člověk neviděl už od začátku.