Reklama

Reklama

Bažina - Milénium

(série)
Trailer 2
Polsko, 2023, 5 h 15 min (Minutáž: 48–58 min)

Režie:

Jan Holoubek

Kamera:

Maciej Sobieraj

Hudba:

Jan Komar

Hrají:

Magdalena Różczka, Łukasz Simlat, Filip Pławiak, Piotr Fronczewski, Andrzej Seweryn, Dawid Ogrodnik, Janusz Gajos, Tomasz Schuchardt, Agnieszka Żulewska, Michał Pawlik, Ewelina Starejki (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Blíží se rok 2000 a úřady v jednom polském městečku řeší brutální vraždu, nález kostry v grontském lese i sérii děsivých únosů. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (12)

lineker 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poláci v téhle sérii opět překonali sami, sebe. Navíc se nebáli přitlačit na akci i explicitě. Kostrou je však dobře zpracovaný kriminálně-dramatický příběh z období milenia, který je ovšem započat v období polské normalizace. Vše co se tenkrát odehrálo sehrálo na přelomu tisíciletí podstatnou roli. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ne, tohle je velký. Navodit dokonalou atmosféru začátku šedesátek a konce devadesátek ve dvacátých letech následujícího století, už jen to samo o sobě si zaslouží ovace. Plus ten spletitej, zvláštní formou odvyprávěnej příběh- respekt, pane Holoubku, o tom žádná. Kazily mi to “jen” drobnosti typu: - jak hotelovej manažer objevil svýho šéfa přivázanýho k žebříku v té tovární hale (aby na něm mohl vykonat pomstu)? - jak starej Rom objevil v tom shořelým baráku obálku pro toho novináře na odpočinku? Vždyť v tom domě nikdy předtím nebyl..? - kde se vzali Anna a Mika u vily v Pohraničí 17? - jak je možný, že se nikdy nikdo ani slůvkem nezmínil o té akci z úvodu série, při které Anna kulometem rozstřílela X lidí a aut..? Takový nesrovnalosti, který pan Holoubek podá s takovou samozřejmostí, že si jich většina diváků vůbec nevšimne (já jsem si určitě nevšiml XY dalších), ale když už si jich všimnu, tak mi kazí výsledný dojem. A ten je, řekněme, 75-ti procentní. Výborný kino, ale určitě ne dokonalý. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na vizuálu sice není moc vidět že se oproti jedničce skočilo v čase o skoro dvacet let, ale jinak je třetí série zatím to nejlepší co z Bažiny vylezlo. Sympatická detektivka, kde se zprvu řeší několik na sobě nezávislých případů, které se ale v průběhu začnou protínat. Jediné s čím sem měl zkraje trochu problém bylo vzpomenout si co se stalo předtím a pospojovat si kdo je kdo v minulosti a současnosti, ale i to si časem sedlo…80% ()

Stillborn83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pekná gradácia celého seriálu. Prvá séria ***, druhá **** a tretia jednoznačne najlepšia *****. Opäť je tu rozpracovaných viacero dejových liniek z viacerých časových období, ktoré v závere do seba pekne zapadnú. Dvojka nadväzuje na jednotku, trojka zas na dvojku. Najviac baví postava Miku (Łukasz Simlat) a jeho hlášky, ale obľúbil som si vlastne takmer všetky. Prvá časť sa síce dlhšie rozbiehala a človek sa musel rozpamätať, ale potom to bola parádna jazda, bolo treba dávať pozor, aby nič neuniklo. Malo to atmosféru aj napätie, našlo by sa možno aj pár drobnučkých nedostatkov, ale tie nestoja za reč. Osobne už nepredpokladám, že bude ďalšia séria, ono by to veľmi ani nedávalo logiku, keďže sa viacero vecí ukončilo, ale nechajme sa prekvapiť. ()

Skeksis 

všechny recenze uživatele

Pre mňa doteraz najlepšia séria, aj keď predchádzajúce som nehodnotila. Mafia, čiže výpalníci, bordely - hlavohrude, kurvy kde len pozriem. Rovnako aj u nás celé deväťdesiate roky. A funguje to aj doteraz, až na to, že v tých najvyšších kruhoch. Niečo za niečo, podrazy, pomsta, značkovanie si vlastných rohov, intrigy. To isté dnes plus hoaxy, hackeri a iná IT kriminalita. Aj keď nemám rada veľa postáv - tým, že sa prelínali dve časové obdobia ich tam bolo veľa, pretože sa zdvojnásobili, ale bavilo ma postupne prichádzať na to, kto je kto za mlada, a v roku 1999. Takže tých postáv tam nakoniec až tak veľa nebolo. Koktavý policajt je moja obľúbená postava. ()

Galerie (35)

Reklama

Reklama