Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (7)

plakát

Ladíme! (2012) 

Tohle se stane, když skloubíte Glee a American Pie. Na některý "vtipný" scény a dialogy si už připadám stará, ale účel to splnilo.

plakát

Vanilkové nebe (2001) 

Nenadchne, neohromí, ale ani neurazí, no každopádně jednou stačilo. Tom Cruise podává sice snesitelný herecký výkon a Penélope je rozkošná a neodolatelná, ale to nestačí. Prostě to nějak nemá šťávu a pořád musíte myslet na to, jestli už to teda skončí nebo se konečně něco stane... neustále čekání na zvrat, který nepřichází, je únavné. Ale docela by mě zajímalo, jak by to dopadlo, kdyby se režie chopil David Fincher...

plakát

Hobit: Neočekávaná cesta (2012) 

Kdo viděl Jacksonovo zpracování Pána Prstenů a líbilo se mu, užije si i první díl Hobita. Po vizuální stránce jako vždy povedené, po dějové místy slabší a zdlouhav,é a na to, že si Jackson dějovou linku oproti knižní předloze dost upravuje, už jsme taky zvyklí - celkově to funguje a já byla spokojená i jako zarytá tolkienofilka. Martin Freeman se pro roli Bilba snad narodil a zbylé obsazení taky rozhodně neurazí (až na elfy, to jsou prostě pořád metroušovité zrůdičky...).

plakát

Hobit: Šmakova dračí poušť (2013) 

Jste-li zanícenými fanoušky díla J.R.R. Tolkiana a nejste ochotni zapomenout téměř všechno, co jste se dočetli, hned u zobrazení titulku "based on", tak budete mít asi hodně velký problém. Naopak patří-li Pán prstenů vašich do top 5 oblíbených filmových trilogií, pak s tenhle film určitě si ho užijete. Ti, co se nachází tak někde mezi - Tolkien je oblíbený autor a na Jacksonovu dle svého upravenou interpretaci děje i přidání postav jsme si zvykly v předchozí trilogii - nebudou z kina odcházet ani přehnaně nadšení, ani nijak extra zklamaní. Po vizuální stránce spokojenost, po dějové více méně taky. Tauriel je mnohem přijatelnější, než kdy byla Arwen (bez mezidruhového jiskření s Kilim bych se obešla, ale chápu tu potřebu tam nacpat aspoň nějakou love story, i když s ní nesouhlasím), na legolasoviny jsem nebyla zvědavá tehdy ani teď, ale Martin Freeman je jako Bilbo vynikající, Šmak parádní, a taky jsem zjistila, že mám slabost pro trpaslíky... prostě máte-li rádi knižní předlohu, nemějte od filmu přehnaná očekávání, potom se vám bude líbit.

plakát

Jak vycvičit draka (2010) 

Chtěli jste někdy draka? Ne? Tak po téhle podívané ho rozhodně chtít budete. Pohádka, kterou si můžu pouštět pořád dokola... DreamWorks opět ukázalo, že Pixaru umí konkurovat.

plakát

Čtvrtý druh (2009) 

Zajímavé téma, bohužel hodně špatně zpracované. Kdyby se tvůrci vzdali oné "tohle se vážně stalo, máme to nahraný" linie a místo Mille Jovovich dali hlavní roli rovnou Charlotte Milchard, mohl vzniknou výborný snímek, který by se za označení mysteriózní sci-fi horor opravdu nemusel stydět. A ještě by vás donutil intenzivně myslet na to, že ve vesmíru vážně nejsme sami. Potenciál pro dobrý film by tu rozhodně byl, naneštěstí zůstal nevyužit.

plakát

2012 (2009) 

158 minut dlouhý film bohužel nejde vystavět pouze na digitálních efektech, i když jsou to efekty parádní, no a naprostá nepřítomnost fyzikálních zákonů tomu taky zrovna nepřídává... tři hvězdičky , ale jen kvůli Woodymu!