Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Horor
  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Sci-Fi

Recenze (359)

plakát

Kniha džunglí (2016) 

Na konci filmu vám dojde, že je to vlastně z minimální části muzikál. Dnes se divák musí smířít s faktem, že už se podobné filmy točí a budou točit už jen digitálně s počítačovými zvířaty a triky před modrým plátnem ve studiu. V tomto filmu je jediný skutečně existující objekt a tím je chlapec Mauglí. Zbytek je počítačový svět. Technicky je to filmový pokrok a výhra, realisticky spíše absurdní. Každopádně je to vizuální podívaná.

plakát

Ledová archa (2013) 

Film je veliká fantasmagorie a totální bezmozková blbina, ale na druhou stranu místy docela zábavná a zaujatelná s něčím, co se taky hned tak nevidí. Není radno brát film vážně.

plakát

Přemluv bábu (2010) odpad!

Tydýt Mádl z ústavu pro choré nabádá vnučky, vnuky, "vnoučata", aby domluvili svým bábám a dědkům, co za modrou sebranku mají volit, za asistence rozumbradky Issové. Co dodat, nechte se oba přemrdat. Tonoucí ODS se stébla chytala a ani za organizované asistence zaplacených dětí se stébla neuchytila. Chacha, proč asi...

plakát

Znamení ve zdi (2002) 

Mysteriozní scifi zážitek z protstředí kriminálu s výbornou armosférou.

plakát

Noc v muzeu (2006) 

Zábavná rodinná fantasy komedie. S dalšími díly už to jde postupně níž a níž.

plakát

Princ z Persie: Písky času (2010) 

K filmu jsem nepřistupoval s naději, že by se mi to líbilo, jelikož komenty různých lidí moc pozitivně nezní, ale nakonec z toho byla pěkná a záživná fantasy akční pohádka.

plakát

Válka Bohů (2011) 

Nuda k ukousání, nezáživnost, ve filmu se dá jen těžko orientovat v souvislostech, už to nechci nikdy vidět.

plakát

Kletba bratří Grimmů (2005) 

Film se snaží být vtipný a je velmi nezáživný a nudný. Nic pro mě, tohle se nedalo.

plakát

Polednice (2016) 

Vůbec se nedivím návštěvníkům kina, že sází odpady. Přece jen divák, co si film obstará jinou bezplatnou cestou může být tolerantnější i v hodnocení, než divák, který za kino vyhodil nemalé peníze a nedostal to, co očekával, aneb o horor který by naháněl mrazení či strach, se opravdu nejedná, jedná li se vůbec o horor. Herecký výkon Geislerové mi v určitých situacích přišel slabý, málo emotivní. Když ženu, kterou jednou vyhodí, přistihne u sebe doma podruhé, tak se jí klidně a bez emocí zeptá co tam dělá.... Kde jsou projevené skutečné emoce nevole a naštvanosti, kde je pořádné hraní? Geislerová se chovala jako těžký flegmatik. A děj, pointa? Tvůrci chtěli navodit psychologickou vizi, jak by to mohlo dopadnout, kdyby matka své nervy neudržela na uzdě a své dítě za neuspokojivé chování proklela v návalu negativních emocí třeba nabídnutím své dcery Polednici.. Vize, že by si pro ni mohla přijít Polednice, to tím asi tvůrci chtěli říct.. V originální básni od Erbena zavolá rozhněvaná matka v zápalu rozčilení na své zlobivé dítě Polednici, která na zavolání přijde a dojde k tragédii. Dítě zemře a matku v poslední chvíli vzkřísí příchozí manžel. Zde je to jinak. Zdejší tvůrci jednoduše natočili psychologické mysteriozní drama a nároční diváci čekali horor, strašení a tragický konec dle originální předlohy. Kromě toho je ve filmu nepochopitelně použito hororových klišé, jako jsou procházející stíny apod, jenž mají filmu dodat na efekt punc hororové atmosféry a strašení, přestože se dá těžko pochopit, jakou to má se zbytkem příběhu souvislost. Zkrátka je to jen křoví pro hororový efekt, aby se neřeklo, ale na to hororový fanoušek neskočí. Natočeno je to pěkně, ale s obsahem, který má nasytit a uspokojit hororové diváky, je to mnohem horší.

plakát

Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti (2016) 

Superman málo zachraňuje, více dostává přes hubu a Lois je nepřitažlivá mejkapová maska. Superman i divák si přece zaslouží hezčí Lois (viz Teri Hatcher - seriál Superman 1993). Kromě toho ten chaos v ději...