Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Animovaný

Recenze (65)

plakát

Hobit: Neočekávaná cesta (2012) 

Nemohu hodnotit jinak, protože se v podstatě jedná o velkou poctu světu Pána Prstenů, zároveň uspokojuje touhy hardcore fanoušků a přitom udrží i méně náročné diváky. Skvěle trefená pohádkovost, úchvatná stěžejní melodie, která i přes její neustálé omílání prostě neomrzí. Peter Jackson je absolutní TOP režisér akčních scén a chtěl bych mu tímto poděkovat za NETŘESOUCÍ se kameru. Nic ve filmu vás neurazí a tenký led není prolomen.

plakát

The Divide (2011) 

Nuže, 2,5*. Kdyby mě film nenalákal na sci-fi ve stylu Fallout, tak bych mu ty 3 dal. Film vyvolává tolik otázek a tolik touhy dozvědět se, co se kurva stalo. Velké zklamání.

plakát

Světová invaze (2011) 

Černý jestřáb sestřelen s emzákama? Proč ne. Být mi 10, tak to vidím 100x.

plakát

Lidská stonožka (2009) odpad!

?...řeknu jen....kluk v nejlepších letech nedokáže chytnout důchodce za ruku, stáhnout ho a zabít......toto je výtvor idiota

plakát

Transformers 3 (2011) 

SPOILER: Tomu řikám škoda. Michael Bay už naprosto otevřeně kašle na jakoukoli invenci. Jeho záměrem je opravdu jen product placement a neustálé opakování těch samých scén, náhod a trapností. Po celý začátek filmu, jsem byl rozhodnut (jako u předchozích dvou snímků), že budu přehlížet demenci scénáře a užívat si tu nádhernou podívanou. Očekával jsem naprosto epickou bitvu o město, místo toho jsem dostal půl hodiny filmu navíc (scéna s mrakodrapem a okolo něj je úplně, ale úplně k ničemu) a jednu parádnější scénku. Vážně jsem očekával nástup obrovské lidské armády a řežbu ve stylu "Den nezávislosti". Nová blondýnka je opravdu krok do jámy lvové a celý film díky ní vypadá ještě více jen jako reklama na značkové zboží. Btw: Chevrolet asi zaplatil nejvíc. Jediné, za co dávám Bayovi bludišťáka, je dálniční scéna. SPOILER OUT.

plakát

Harry Potter a Relikvie smrti - část 2 (2011) 

Během sledování filmu jsem panu Yatesovi děkoval za držení se knižní předlohy a zároveň jsem občas jen zklamaně smutněl. Yates totiž již šestým dílem jasně ukázal, že vůbec neví co jsou hlavní pilíře knihy a dokazuje to i v posledním díle. Bitva o Bradavice epická a zároveň absolutně nicotná. Jako by bitevní scény režiséra nebavily a proto se jich ani moc nedočkáme. Ta úplně nejdůležitější - příchod smrtijedů s Harryho mrtvolou a následná finální bitka všech kladných i záporných postav celé ságy - je pro jistotu vynechána úplně a namísto ní je nám naservírována naprosto nudná bitka s Naginim. Já se tak těšil na nádherné, kvalítní kamerou umocněné, kouzelnické souboje a tisíce barev...ale ne, stejně jako v šestém díle, raději nám rejža ukáže nějakou líbačku. Harry Potter nikdy nebyl o vztazích, vždy byly přidány, pouze aby nebyl Harry za bezcitného. Yatesi - hůlka není pistole! Závěrem jen vyzdvihnu úchvatnou hudbu....amen!

plakát

10 000 př. n. l. (2008) 

Ač je scénář hromadou smradutých exkrementů, typických pro tohoto zaprodaného režiséra, povedlo se to Emmerichovi docela úspěšně natočit. Tudíž se jedná o tragédii pouze morální a dějovou, nikoli technickou. Mimochodem, takový scénář může vzniknout jen a jen v USA.

plakát

Requiem za sen (2000) 

O závislosti, jakožto silný kuřák, něco vím. To mi ovšem nezabrání označit feťáka za lidskou trosku, nulu a pitomce. Feťák není hrdina, drogy si zvolil sám, nevzbuzuje ve mě lítost, protože si sám zvolil příšerný život ve špíně a bolestech, i když mohl normálně pracovat. Feťák, jakožto hlavní postava, u mě prohrává na plné čáře. SPOILER - Film stejně hloupý, jako jeho hlavní postavy. Film zaobírající se životem nul, idiotů a slaboduchých lidí, kterými silně opovrhuji. Tragické příběhy mě zajímají, pouze pokud nastupuje bezmoc. Hlavní postavy se stávají mučedníky doby, pokud nemají jinou možnost - ať už je to válka, dluhy či nepřátelské prostředí. Postavy v Requiem za sen se ovšem stávají pouze obětí své vlastní hlouposti, protože jinak mají vše. Ústřední páreček je na odstřel, to jsem věděl od začátku. Rozhodně mě nemrzelo, že se z podřadné fetky stane pěkná děvka - naopak se její prdel na prdel stala pro mě jedinou zajímavou scénou. Jared Leto byla skvělá volba pro postavu feťáka, ovšem opět je jeho postava pouze dobře zahraný antihrdina. "Harry má novou přítelkyni Marion a společně se snaží čelit bolestné realitě" - co je bolestná realita? Trpí hlady? Ne! Pouze nechtějí pracovat. Ať zemřou, lítost a solidarita společnosti patří jiným lidem. Lidem, kteří svůj osud ovlivnit nemohli.

plakát

Drtivá porážka (2008) (pořad) odpad!

Pokud bych hodnotil americkou verzi, v podstatě jakožto trapnou verzi Her bez hranic, dal bych nějaké 2*. Poté, co jsem před několika dny viděl česko-slovenský výběr na TV Nova, jsem velmi silně otřesen. Kdybyste slyšeli komentátory z Novy, zaručuji vám, že byste se rozbrečeli. Byl to jeden z mých nejhorších televizních zážitků. U každého kdo prošel dráhu (každý) začali řvát o nadlidském výkonu, o dokonalé reprezentaci apod.....je mi zle. Dopíši komentář a pokusím se zapomenout... Jsem ovšem člověk nepřejícný takže: zkazte si den: http://voyo.nova.cz/multimedia/wipeout-epizoda-2.html NEJHORSI TELEVIZNI ZAZITEK V ZIVOTE!!!!

plakát

Piráti z Karibiku: Na vlnách podivna (2011) 

Oh come on! Tuhle tahačku na peníze je potřeba dostat z červených čísel. Byla to slabota slabot. Scénář plný prázdných až vakuovaných míst, rozhovorů, nelogických chování. Celý film až přehnaně zaměřený na Deppa a pozor - a mrzí mě že to řeknu, protože ho mám rád - už není vtipný! Soubojů budete mít plné zuby a na konci už nikoho nezajímají. Nevím jak ten film skončil,(SPOILER) pánbíčkář mě iritoval od začátku do konce, scéna útěku pomocí palmy příšerná, nové nápady došly. Penelope Cruz je sice krásná, ale filmu nic nepřidává...vše je jen ohraná písnička, samé rádoby zvraty. Nuda nudoucí. 2 hvězdy za....já vlastně ani nevím za co. Nelogické chování postav vás bude taky pěkně štvát...NECHODTE NA TO DO KINA!