Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Horor

Recenze (554)

plakát

Bela Donna (1998) 

Stejná sračka s ujetým scénářem, jakých je tu více (Tři). Krásná svině nasadí parohy svému muži a ještě je prezentována jako chudinka. To už tu přece bylo. Zmíněný druhý zástupce měl alespoň trošku šťastný konec. Ale tohle? Malena když pobuřovala vesnici, tak to alespoň nedělala starýmu za zadkem a neporušovala manželský slib (a to nejsem nějaký velký puritán). Myslím, že Johny Depp by mohl manželovi poradit, jak zatočit s nevěrnicí ;-) PS: psycho nejsem, stará mne nepodvedla, ale když vidím, jak si to nějaká pipina ve filmu rozdává s největším debilem na scéně a hned potom běží dát pusu starýmu, tak bych ji profackoval. PS2: Chtěl jsem jsem dát Nataše alespoň dvě hvězdy za to, jak svou postavou obohatila film, ale sama si to doslova zkur**la ... tak se raději kouknu na souseda zabijáka, tam vypadá taky pěkně a nemusím se rozčilovat kvůli jejímu chování.

plakát

Ben Hur (2016) odpad!

Zatracenej Barrandlow inzeruje Ben Hura z roku 2016 jenže místo hvězdně blbého megafilmu je to jen blbý filmeček s partou emerických ochotníků. Nic proti lacinějšímu pojetí, jak vidno i mnohamilionový rozpočet se dá krásně proje*at, ale proč se při natáčení alespoň trochu nezamyslet? Vždyť to nic nestojí... Jenže tohle se celé veze na hlouposti typu /hrdinové unikají na válečném voze/ "počkej až budou na dostřel" a tak blbeček s lukem čeká, až budou dva metry od něj, aby i ta slečinka mohla dohodit kopím a maník použít laso????!!! (protože tak to dělá každý správný Říman z Divokého západu). Hnus.

plakát

Bestie (1988) 

Je třeba přece jen ocenit, když i v americkém filmu z doby soupeření západu a východu (byť už zdaleka ne té nestudenější války), má i Rus nějaké city a smí ukázat i lidskou část. Paradoxně by se současná média mohla učit a zkusit pro změnu přistupovat k oběma stranám jako k lidem. Ne jako k bezchybným hrdinům a ďábelským nepřátelům. Jsou tam samozřejmě kraviny v podobě zcela opuštěného tanku, šíleného velitele a obratu řidiče o 180°, ale lidská stránka filmu a jeho myšlenka jsou silnější než tyto nedostatky. Oblíbený citát: Nemůžete být dobrý voják ve špatné válce.

plakát

Bez doteku (2013) 

Proč není v podobných filmech Sucker Punch, vždyť ten popis naprosto sedí? I když děj trochu přitvrdil, čemuž napovídá nejen ten sexuální vztah s nevlastním taťkou, ale i to nekomiksové naturalistické pojetí, stále je to jen klon známějšího (a lepšího) příběhu. Jen ta akce je nahrazena erotikou. I když je to pouhý klon, za toto téma bych tleskal. Při nejmenším to není "jeden z tisíce" ale pouze "jeden ze sta" :) Jenže hodnocení sráží ten amatérismus, který i z nejvážnějšího dialogu udělá frašku. Ani Roden nebo Vítová ani nikdo jiný tu kýženou atmosféru navodit nedokázal. Jakoby jen četli už beztak dosti slabý scénář a zdárně likvidovali i ty náznaky zajímavosti. Když se konečně něco povedlo (kupříkladu ten úvodní pláč nebyl špatný), tak nebyla odhadnuta míra a z dojemného obrazu plačící dívky se stala nudná několikaminutovka se záchodovým zátiším a s úvodními titulky.

plakát

Bez lítosti (2023) (seriál) 

Nechám to bez hodnocení. Řemeslně je to zpracované dobře. Autentické výpovědi toho nejhoršího odpadu společnosti sice působí jako strhující námět, ale nemyslím si, že by se vrahům měl dopřávat jakýkoliv mediální prostor. Mimo zveřejnění nějaké veřejné omluvy a projevů kajícnosti nemají mít tito tvorové jakýkoliv mediální prostor. Vrahové mají chcípat někde v zapomění za zdmi nepohodlných cel. Nikoliv žít v obývácích s polopenzí a poskytovat interview.

plakát

Bídníci (2000) (seriál) 

Hned na začátku se přiznám, že jsem knihu zatím nečetl a tak nemám potřebu neustále cpát do hodnocení více knihu než samotný film. Záměrně píšu film, protože seriál zní u tohoto díla poměrně lacině. I obsazení napovídá o kvalitě tohoto díla..

plakát

Big Bad Mama (1974) 

Bonnie, Bonnie, Bonnie a Clyde :) Tohle stojí na vrcholu té přehnané akčnosti, hloupých dialogů a přehrávání v každém ohledu. Někdo na to může vzpomínat s láskou, já to raději ohodnotím podle zásluhy. Od nevalného příběhu přes podprůměrné dialogy až ke scénám, kde akce odsunula logiku a realitu daleko do pozadí.

plakát

Bílí zabijáci (2003) odpad!

Hloupost, nuda, lacinost, hnus a další typické projevy hororů této kategorie se nevyhnuly ani Bílým zabijákům. Ale tohle je snad odpad i mezi odpady. Především ta tupost, která se nedá omluvit ani nízkým rozpočtem mne nutí k zamyšlení, zda se tvůrci takovýchto kravin na své výtvory alespoň jednou podívají. A pokud ano a jsou s výtvorem spokojení, tak proč ještě nejsou zavřeni v léčebnách? Jediné co mne překvapilo je absence laciných počítačových efektů - ty se tam moc neprotlačily a to je snad jediné plus. Sice je tu a tam vidět maso, kterým žraloky před kamery lákaly, ale pořád lepší než ty odporné efekty konkurenčních filmů. Co se týká záporných bodů, tak tam by to bylo na dlouho - když bych měl dát příklad, nemusím chodit daleko a zůstanu hned na začátku, kde si potápěči vesele povídají pod vodou s dýchákem v hubě. Zvláštní je, že i ve filmu o žralocích jsou záporáci Rusové :)

plakát

Bitevní loď (2012) 

Dávám filmu kladné body za efekty. Vše ostatní si divák může domyslet a také si to zákonitě domyslí, tedy pokud už viděl alespoň jednu takovouto reklamu na americkou armádu a nebojácnost. Kombinace ukrutného hrdinství, trapných hlášek, drsných řečí a samozřejmě důchodci pochodující ve formaci armageddon potápějí i to jediné, co by mohlo držet tento film nad vodou. Více jak dvě hodiny nudy by se daly zkrátit na bojové scény a vůbec by to nevadilo. Vše ostatní je stokrát použitá vata. I když se film zaobírá útokem mimozemšťanů, tak přesto by to chtělo se alespoň minimálně držet reality - smyk s lodí je možná efektivní, ale v tu chvíli mě napadlo, co by asi vydrželo spíš - zda upevnění kotvy k lodi nebo ten kamínek, o který by se měla zachytit. Nicméně kotva se shodou okolností zachytila o masivní skálu na mořském dně, neutrhla sebe ani kus lodi a tak mohlo dojít k pěknému smyku. Při něm se ale hlavní hrdina pohybuje v původním směru (dopovídajíc trapnou větu o tom, že "dnes ještě ne...") a tak když netrefí zábradlí, ocitne se ve vteřině mimo loď, zatímco si veteráni na lodi lámou ruce a nohy - opět ne? Zvláštní... PS: Nerad bych, aby mé zmínky o starších osobách ve filmu budily dojem neúcty ke stáří - naopak - já bych je nezesměšňoval v akčních scénách, ani bych je nenutil říkat, s dalekohledem v třesoucích se rukách, ty nejdrsnější věty.

plakát

Bitch Slap (2009) 

Takhle nějak by asi vypadala softcore a ještě cenzurovaná verze těch slavných xxx trháků. Je příliš znát, že Bůh (anebo šikovný doktor) někde nadělil a jinde se zase nepředal anebo to děvčata zdatně předstírala - tak nebo tak, film působí dosti hloupě a kromě vyvinutých hrudníků nemá co ukázat. Ani vtip, který bych v takovémto snímku alespoň čekal, tu není. Zlatý Bounty killer.