Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Horor

Recenze (554)

plakát

Bitten (2008) odpad!

Tak tohle je dokonalý soubor toho nejhoršího. Dialogy, které byly použité snad tisíckrát, napětí, komedie a akce - nejlépe vše najednou a jak to u videofilmů bývá tak jen po troškách. Ale třeba se najdou tací, kterým nevadí, že když někdo najde mrtvolu dívky, pak se skoro rozpláče a pak si to ve vedlejším pokoji rozdá s jejím vrahem (vše během 2 minut), pak není co řešit a je to pro něj jasná volba..

plakát

Blade (1998) 

Kult v pravém slova smyslu. Film je velmi jednoduchý a přitom ta jeho přímočarost není na překážku a člověk si může naplno užívat oddechovou řežačku v režii jednoho nas**ného upíra. Vyjma efektů, které opravdu nejsou z nejlepších tenhle film nemá chybu. Jestli někdo touží po hlubším filosofování, ať si pustí Interview, jestli po hlouposti pro náctileté, ať si dá ságu se svítícím puberťákem, kdo chce ale normální ryze akční film, ten by zklamán být neměl.

plakát

Blade Runner (1982) 

Nuda. Klasika-neklasika, Ford-Neford, stále to pro mne bude nuda. Pochybná atmosféra divné budoucnosti je zhruba jediné, co se během první hodiny ukáže. Když se konečně Dickhead po hodině čekání na něco zmůže, tak je to zavraždění ženské - samozřejmě střílel (jako správný klaďas) do zad. Je to daleko za Recallem, Já, robotem i dalšími futuristickými vizemi. Nemá to co nabídnout.

plakát

Blanche - královna zbojníků (2002) 

Jediná záhada je, jak to že to vzniklo ve Francii..? Ti přece alespoň něco o historii tuší. O pár set kilometrů západně bych to pochopil, ale sebrat bandu z Jersey Shore a nacpat je do hadrů trochu připomínajících historii bych od Frantíků nečekal. Taky Depardieu měl asi až moc volného času, že na něco takového kývnul. Zachránit se to dalo snad jen dvěma způsoby - svlíknout ty hérečky a pokusit se naklonovat Čachtickou paní nebo trochu vypilovat scénář a zkusit film á la Robin Hood nebo Černý rytíř nebo alespoň Maso a krev. Jenže film to zkouší všechno naráz a ještě do toho míchá romantiku. Dialogy jako by spáchali tři autoři, aniž by se předtím poradili, kterým směrem se ubírat - tak vznikla směs vulgární komedie, rádoby vzletnosti Moliéra a normální akčně-westerno-historické mluvy. Dohromady děs.

plakát

Bláznivá střela (1988) 

Jen málo parodií je takto vtipných. Tohle a dva další díly patří k tomu nejlepšímu. Scénky, kdy uplácí informátora nebo kdy šacuje toho chudáka na večírku jsou prostě dokonalost sama.

plakát

Bláznivý Petříček (1965) 

Já si nikdy na poezii nepotrpěl. Tím méně na tu, která se ani nerýmuje a podobně jako jistá umělecká díla jen připomíná skládku těch nejvzletnějších hovadin, které autora po ránu napadly. Kupříkladu Bordel a jeho Opilý koráb pro mne v sobě nemá víc umění než skutečná kocábka plná ožralých námořníků. A i tenhle prostinký příběh byl tak zaházen všemi těmi obraty, až v nich přestal být patrný. Že by další autor, který se ušlastal a ve světlé chvilce vyplodil příběh jehož celý děj se vejde do dvou vět v popise, přičemž jediné umění bylo natáhnout to na délku Iliady? Hodnotit nebudu - Belmonda mám rád a i v tomto prapodivném díle byl skvělý - i když je to blbost a x-tá myšlénka na téma láska nebo něco ještě originálnějšího, v jeho podání to zní dobře, proto bych jemu nerad křivdil.

plakát

BloodRayne (2005) 

Dobrý nápad, špatné provedení. Upíry já rád, ale když je půlka filmu naplněna souboji, které jsou ale velice ubohé a to málo, co v nich zaujme se pak po celý film pouze opakuje. Tou druhou půlkou jsou primitivní dialogy. A pak je tam jedna hambatá scéna s terminátorkou - možná je to pro mnohé dosti málo, ale stále to bude to nejlepší z celého filmu :) ..

plakát

Bod G (2005) (seriál) 

Dvakrát jsem na to narazil - jednou pozdě v noci na Primě a podruhé na jejich webovkách. Třetí setkání neplánuji. Je to opět jedno z těch bezúčelných děl, které si zkrátka nemůže najít normálního diváka. Hledal bych nějaký protimluv ve stylu "cenzurované porno" - k čemu je erotický seriál, když se tam všichni neustále jen zakrývají? Podle toho, co jsem stačil shlédnout (pravda - těžko soudit po dohromady necelém díle) jsem neviděl 'problém' ani s výrazivem ani s ničím jiným, co by mohlo seriál znepřístupnit. Tu jednu hvězdu jsem dal za hlavní hrdinku, která i přes to, že se ne a ne ukázat, byla kupodivu sympatická a za její nadabování. Souhlasím také s názory, že to není úplně debilní seriál (snad kvůli Kanadskému původu?), ale přesto trvám na výrazech 'zbytečný', 'nudný' a 'bezúčelný'.

plakát

Boeing 747 v ohrožení (1996) 

Tohle je ukázkový případ toho tupého amerického patosu, kýče i té hlouposti samotné. Všichni dobří přežijí, všichni špatní zemřou. Všechno vyjde takřka podle plánu a když se něco podělá, tak ani pár kiláků nad zemí to není těžké napravit - nejlépe v poslední vteřině. Překvapil mne snad jenom Poirot, který to jakš-takš držel nad vodou. Jenže aby se náhodou nedostal až příliš ke slovu a nevyprávěl o důvodech a nějakých politických úvahách, tak ho raději pevně spoutali ve velmi malém prostoru. Závěr to pak dodělal úplně aneb není nic snazšího..

plakát

Bohové musí být šílení (1980) 

Úžasné, obzvlášť mě dostalo úvodních 10 minut, ve kterých vypravěč srovná náš život plný stresu, uspěchanosti a stereotypu s životem prostého kmene Křováků, který ani nezná výrazy pro naše nejtěžší zločiny. V jednu chvíli se tak Křovák vyrovnává s rozšiřováním civilizace na jeho území v podobě flašky a přitom """civilizovaní""" (toto slovo si ve vztahu k lidem zaslouží více než jedny uvozovky) lidé se mlátí v boji o moc - tak kouzelné a rychlé zpracování převratu jsem neviděl :) a i další bitvy, které jsou také velmi humorně laděné mi zůstanou v paměti napořád - obzvlášť dva maníci hrající karty v dešti kulek a marně se snažící o vystřelení z bazuky se mi zaryli do paměti velmi hlubokou stopou