Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Horor

Recenze (554)

plakát

Bez lítosti (2023) (seriál) 

Nechám to bez hodnocení. Řemeslně je to zpracované dobře. Autentické výpovědi toho nejhoršího odpadu společnosti sice působí jako strhující námět, ale nemyslím si, že by se vrahům měl dopřávat jakýkoliv mediální prostor. Mimo zveřejnění nějaké veřejné omluvy a projevů kajícnosti nemají mít tito tvorové jakýkoliv mediální prostor. Vrahové mají chcípat někde v zapomění za zdmi nepohodlných cel. Nikoliv žít v obývácích s polopenzí a poskytovat interview.

plakát

Zaklínač: Pokrevní pouto (2022) (seriál) odpad!

U Netflixu je zbytečné se ptát, co to mělo znamenat a hledat jiné než ideologické důvody dalšího odpadu z jejich tvorby. Takové podružnosti jako děj, hlavní či vedlejší postavy, dialogy, nějaké směřování, návaznost a podobně jsou nepodstatné. Netflix a další současná tvorba mají jiná měřítka... 1) hraje tam dost černochů?; 2) je tam dost homosexuálů?; 3) jsou tam témata inkluze, rasizmu, emancipace a další?; 4) opravdu by tam nešlo nacpat ještě více prvků z otázek 1) a 2)? Se Zaklínačem nemá tento počin nic společného. Je to jen pokus vzít dříve úspěšnou značku a pokřivit ji tak, aby do ní šlo nacpat dostatek "nigga gangsta Yakuza homo" vhodně současně politicky vykreslených postav. Jen je to ještě potřeba splácat dohromady náhodným výběrem pojmů z "předlohy", aby se vůbec dál použít takovýto název. Ve výsledku jde jen o přilákání důvěřivých diváků a potopení této netfixácké série ještě hlouběji ve jménu současného fanatického přepisování kultury.

plakát

Zaklínač (2019) (seriál) odpad!

Po třetí řadě už nejde dát nic jiného než nejnižší možné odnocení. Netshit z naprosto úžasné předlohy udělal další LGBTQHNUS reklamu. Už vůbec nejde o příběh, který se vydal svojí cestou, jestli se tak dá ta stoka ještě nazvat. Nejde ani o dialogy, vzhledem k tomu, že z bystrého děvčete udělali tupou finalistku miss, která na každém kroku vykládá, že chce mír. Také jsem ještě neviděl, aby byl celý díl odvysílán nadvakrát, jen aby vysvětlili ty tajemné spletichy, které se v něm udály. Možná je to nutné pro tupé diváctvo z řad omezenců, kteří řeší do jakého pohlaví se zase ráno probudili, ale běžnému divákovi lze zrekapitulovat ty skryté pasáže a upozornit na to, že něco nebylo, jak se zdá, jak celou dobu vyřvávala ta nigga kapela, která je tak odporná, že by mohla vyhrát Eurovizi. No nic, stopáž je třeba natáhnout, pokud se nechcete držet výborného originálu a máte potřebu především divákům ukázat, jak z největšího děvkaře v knihách udělat homo pro seriál. Jen je zvláštní, že si tu úžasnou nezávislost na předloze Netshit nedrží i v opačném případě a neudělá i z lesby hetero. Asi je ta duhovost a barevnost jen jednosměrná. Co se zpodobnění postav týká - udělat ze sněmu čarodějů a čarodějek, kde jsou ty nejkrásnější bytosti světa nudnou párty kde místo půvabných žen jsou spíše černí kytovci, odpudivé lesby s očima jako vůl před kopcem a ta černá kapela. Mimochodem - v předloze si Geralt stěžoval na to, že na banketu není ani hudba. Tolik k tomu, zda Netshit vůbec musel vybírat nějaké minoritní kakofonické uskupení a cpát ho tam. Už žádná z postav není sympatická. Děj je vyloženě odporný, tupný, strohý, nelogický. PS: I v předloze jsou homo a hetero postavy, nikdo to moc neřeší, nikdo se v tom nerýpe. On je totiž účinek té Netflix, Amazon, Disney politiky přesně opačný. Udělat ze sexuality a barvy postavy takřka ústřední motiv dá uspokojení pouze těm exhibovacím chudákům, kteří s duhovými vlaječkami a svou sexualitou mávájí ostatním před ksichtem.

plakát

Specialisté (2017) (seriál) 

Tak už konečně došlo i na uvědomělý díl pro správně smýšlející diváctvo. Zlá Čína nám imperialisticky hrozí tak bezprostředně, že se Dejdarův sulc rozechvěl, aby volal na poplach. K němu se přidává i reportérka a divák je jasně zpracováván pokryteckými výblitky o zlé Číně. Škoda že by bez té Číny ti pokrytci ani nenapsali scénář ani nenatočili ten trapný pokus o nasměrování ovčanů. Televize se dávno vrátila do starých kolejí, kdy vychovávala a podsouvala, nikoliv informovala, vzdělávala a bavila.

plakát

Assassin’s Creed (2016) 

Akce výborná, děj primitivní. Z tohohle se dalo vytěžit víc. Hru jsem hrál právě kvůli jejímu strhujícímu příběhu tisícileté války dvou frakcí. Tady se za hoďku a půl ukáže střet, naznačí se o co vlastně komu jde a hrdina v závěru zázračně prozře, aby v deseti minutách zmařil vše, co předtím udělal, zanechal trochu zvláštní konec a nechal si k titulkům zahrát zase nějakou debilní skladbu Hobbitovského typu (naprosto neodpovídající nějakému středověku, asasínům, templářům a dobrému vkusu). Všechna čest jako se zhostili Animu, ale skutečně je zvláštní když nejdůležitější morální rozhodnutí je otázkou jedné scénky a 5 minut a to samé se opakuje o malou chvíli později na opačné straně barikády. To zbytečně ubírá třeba velmi působivému vizuálu.

plakát

Ben Hur (2016) odpad!

Zatracenej Barrandlow inzeruje Ben Hura z roku 2016 jenže místo hvězdně blbého megafilmu je to jen blbý filmeček s partou emerických ochotníků. Nic proti lacinějšímu pojetí, jak vidno i mnohamilionový rozpočet se dá krásně proje*at, ale proč se při natáčení alespoň trochu nezamyslet? Vždyť to nic nestojí... Jenže tohle se celé veze na hlouposti typu /hrdinové unikají na válečném voze/ "počkej až budou na dostřel" a tak blbeček s lukem čeká, až budou dva metry od něj, aby i ta slečinka mohla dohodit kopím a maník použít laso????!!! (protože tak to dělá každý správný Říman z Divokého západu). Hnus.

plakát

Comedy Club (2016) (pořad) odpad!

Současná doba si našla své užitečné idioty, kteří s mikrofonem v ruce za jásotu svěřenců Jedličkova ústavu přednesou takový pamflet, že by i soudruh Jasánek záviděl. Jen vrahy z Wall streetu nahradili Zeman, Putin a Čína jako ústřední motivy každičkého dílu. Jenže tyto i ty zbylé historky postrádají humor, což je v "Comedy clubu" poměrně velká závada. Chcete-li zůstat světoví a přitom vystihnout atmosféru pořadu, navrhoval bych "Cringe club" jako mnohem výstižnější název.

plakát

Český lev 2015 (2016) (pořad) odpad!

Už po 23. se schází mix bezvýznamných osobností na českém sletu kolotočářů. Ministr obrany dostane těžítko za roli užitečného idiota ve filmu Vláda a hloupého naivního kašpárka ve filmu Dobrý voják Švejk 2 - dny NATO. Tím se naváže na velmi hezkou dvouletou tradici oceňování našich nejdrsnějších mužů a žen v čele vojska, protože už ta minulá vojanda dostala českého lva za mimořádný výkon v klipu 'už zase bych ráda cizí vojska v naší zemi'. Vrcholem večera pak bude ocenění filmu, který vhodně prezentuje vhodnou část našich dějin, případně filmu o menšině, který bude dostatečně tolerantní a zároveň kritický (tolerantní k menšině a její zločinnosti, problémům se začleněním, její averzi, jejím rasistickým projevům a kritický k té většině, která není dostatečně tolerantní a xenofobně poukáže na některý z předchozích bodů). Abych to zkrátil - příští rok vyhraje Ahmed a Šeherezáda aneb 1000 a jedna pohádka frau Angeliky. A když si vzpomenu, že jsem nadával na Novotného a měl výhrady k jeho humoru a moderátorským schopnostem ... ještě, že Dušek už tu byl, horší už to snad nebude.

plakát

Eurovision Song Contest 2016 (2016) (pořad) odpad!

Chcete vyhrát? Reprezentujte správnou menšinu a politický postoj. Soutěž je tak apolitická, že není problém aby Ukrajinka zpívala o Krymu a aby Ukrajina vyhrožovala tím, že odstoupí pokud vyhraje Rusko. Rusko skutečně vyhrálo - u diváků. Každopádně celkově vyhrát nemohlo - a tak nevyhrálo! Případ uzavřen - stejně jako další ročník této laciné sra*ky.