Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Horor

Recenze (554)

plakát

Vlhká místa (2013) odpad!

Tam, kde je Nymfomanka vzrušující, je tahle bláznivá holka pouze nechutná. Film o divné holce se zvláštním zraněním, hloupým výrazem, arogantním přístupem a oprsklou matkou. Celkem vzato ubohá romance o úchylačce a zprvu normálním, na konci beznadějně hloupém lapiduchovi.

plakát

Vše je ztraceno (2013) 

Hodila by se nálepka "hlavně pro fajnšmekry". Někomu nemusí vyhovovat kadence 5 slov na každou půlhodinu. Téma také asi nebude zajímat každého, a to i přes to, že téma přežití je obecně oblíbené. Ta jachta zkrátka dává velmi málo prostoru. Prvních 30 minut mi velmi připomínalo příběh rybářů z komediografu, scéna v bouři zase křečka, co lítá v kleci :) Když se ale divák chytne, tak je vyhráno. Není tam nic, čím by se to dalo zkazit, zkrátka šoupli příručku "přežití na moři" do ruky postaršího mlčenlivého pána a bylo to.

plakát

V zajetí démonů (2013) 

V zajetí démonů ... aneb když Paranormal activity nejsou jen k smíchu. Jak vidno - k úspěchu hororu není potřeba nějaký novátorský přístup, originální zápletka, ani roztřesená ruka šmíráka s kamerou. Exorcismus a démoni už tu byli, děsivé scény jsou sice děsivé, ale povětšinou dost očekávané a s ničím novým v podstatě film nepřišel. Přesto je propastný rozdíl mezi tímhle a mnohými rádoby podobnými horory. Nepůsobí lacině i když je jednoduchý. Nevynucuje si strach nebo úlek diváka - to všechno tak nějak přijde samo :) No a pak je tu ta drobná připomínka, že by to mělo být na motivy něčeho, co se opravdu stalo. A i když by Hollywoodu pro tvrzení "based on true story" o hrdinném vojáčkovi Johnnym, co zachránil svět stačilo to, že nějaký Johnny někdy existoval a jednou se zmínil o tom, že má rád zbraně, tady je všechno tak nějak uvěřitelnější a reálnější. A ať už to bylo jakkoli, dojem snímek zanechat dokáže!

plakát

Zpráva o Europě (2013) 

Paranormal activity se už přesouvá i na jiná vesmírná tělesa (či dopravní prostředky). Samozřejmě - nic dobrého to nevěstí a zpráva je to negativní. Atmosféra se dá navodit jinak a lépe. Ta autenticita prostředí lodi, kterou snad měly kamery navodit, se mění ve zjevnou touhu po této reálnosti, nikoli v realističnost samotnou. Netoužím po tom vidět film o 90° pootočený, rozostřený, problikávající, natočený ze všech možných vzdáleností, jen ne z té správné. (Nic proti několika takovýmto záběrům v jiných filmech.) Příběh jinak velmi slušný, ač vcelku dlouhý. Aby toho nebylo málo, tak styl vyprávění - 'ona vypráví, jak ona vyprávěla' - není nic moc. Škoda. Stejný příběh ve stylu Armageddonu bych ocenil.

plakát

Život Adèle (2013) 

Jak originální film o útrapách lesbiček .. Nejdříve si holka vyjde s klukem, ale něco jí chybí, pak si najde holku a konečně je šťastná, přesto, že je jako lesba konečně šťastná, nějak se to podělá a pak se rozejdou, aby zůstal otevřený konec o nešťastné holce, která ztratila tu jedinou na světě, která ji mohla spasit. Ubohé, ohrané, zdlouhavé, hloupé. Vlastně málem bych zapomněl na tu originální část o nepochopení ostatními, vyčítání studu za to, že jedna z nich je o trochu míň lesba než ta druhá a že se za ni stydí. S jakou láskou jsem vzpomínal na sexy učitelku C.Díaz namísto těchto rozpolcených košťat.

plakát

Agent na útěku (2012) 

Kdyby blbost nadnášela ... zřejmě by se film umístil mnohem výš. Takto je to jen další hloupost o drsném emerickém papínkovi, který je nejlepčím fotrem-bodyguardem a grdým patriotem v jednom. Jeho nešikovná dcera, kvůli které z nějakého zvráceného důvodu riskují lidé život je pak samostatnou úžasnou kapitolou. Suma sumárum: ztráta času u podprůměrného neakčního předvídatelného filmu. F*CK CIA!

plakát

Bitevní loď (2012) 

Dávám filmu kladné body za efekty. Vše ostatní si divák může domyslet a také si to zákonitě domyslí, tedy pokud už viděl alespoň jednu takovouto reklamu na americkou armádu a nebojácnost. Kombinace ukrutného hrdinství, trapných hlášek, drsných řečí a samozřejmě důchodci pochodující ve formaci armageddon potápějí i to jediné, co by mohlo držet tento film nad vodou. Více jak dvě hodiny nudy by se daly zkrátit na bojové scény a vůbec by to nevadilo. Vše ostatní je stokrát použitá vata. I když se film zaobírá útokem mimozemšťanů, tak přesto by to chtělo se alespoň minimálně držet reality - smyk s lodí je možná efektivní, ale v tu chvíli mě napadlo, co by asi vydrželo spíš - zda upevnění kotvy k lodi nebo ten kamínek, o který by se měla zachytit. Nicméně kotva se shodou okolností zachytila o masivní skálu na mořském dně, neutrhla sebe ani kus lodi a tak mohlo dojít k pěknému smyku. Při něm se ale hlavní hrdina pohybuje v původním směru (dopovídajíc trapnou větu o tom, že "dnes ještě ne...") a tak když netrefí zábradlí, ocitne se ve vteřině mimo loď, zatímco si veteráni na lodi lámou ruce a nohy - opět ne? Zvláštní... PS: Nerad bych, aby mé zmínky o starších osobách ve filmu budily dojem neúcty ke stáří - naopak - já bych je nezesměšňoval v akčních scénách, ani bych je nenutil říkat, s dalekohledem v třesoucích se rukách, ty nejdrsnější věty.

plakát

Cesta na tajuplný ostrov 2 (2012) 

Z dobrodružného filmu zůstal film družný. V prvních dvou třetinách se druží otčím a fracek, ve zbytku fracek a kočka. Skutečně - víc než polovina filmu je velmi nezáživnou pohádkou o příjezdu na tajuplný ostrov, kam se dostanete z pevniny s jednou nádrží vrtulníku. Stačí jen havarovat, nějak to přežít a pak už jen chrlit moudra o rodinném soužití. Až do chvíle, kdy jim začne téct do bot je to tak nevýrazné, že by si člověk myslel, že narazit na bájný ostrov z románů je něco, co se děje každou druhou středu v měsíci a je to tak neobvyklé jako zkouška sirén o týden dříve. Nejsem fandou nějakých psychických výlevů, ale když se někdo podruhé narodí a ocitne se ve sci-fi románu, čekal bych něco trochu jiného než jen "aha, ten kluk měl pravdu, jdeme dál". Dvě hvězdy za tu poslední část filmu, kde se i něco dělo a kde hrdiny alespoň trochu opustila flegmatická nátura.

plakát

Crawlspace (2012) 

Mix sci-fi, akce a hororu - ve výborném poměru, bez zbytečného protahování s velmi dobrým koncem. Ať už jde o vzpomínky, vývoj Eve nebo představy, vše je uchopeno výborně. Žádné dlouhé vysvětlování a přednášky vědců, ale jen pár poznámek a vše ostatní postupně vyplývá z příběhu. Kam se hrabe Doom nebo Horizont událostí. Jedinou výtku bych měl k tomu stereotypu pouze jediné lepší a spravedlivější strany - prostých vojáčků/speciálních jednotek atp. I když jde o psychopaty, kteří bezdůvodně zavraždí nevinného, bude člověk ze zvláštními schopnostmi, který se pouze mstí za příkoří prezentován jako nebezpečné monstrum, zatímco vrah s trochou sebelítosti jako hrdina.

plakát

Červený trpaslík - Série 10 (2012) (série) 

Zatím spokojenost. Už se mi začínalo stýskat. Trochu mi tam chybí Kochanská - patřím k těm, kterým se 7. a 8. série líbila a hlavně je škoda, že se tam neobjevil Holly.