Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Krimi

Recenze (284)

plakát

Arrow (2012) (seriál) 

Během 4 dnů jsem zkouknul obě série a musím říct , že je to top :) nevadí mi , že to v něčem vykrádá Nolanova Batmana , ba naopak , to na tom nejvíc miluju. Horší je , že od poloviny třetí série to trošku začalo ztrácet tempo a stala se z toho jen výplň, ačkoliv finále bylo dost povedené. Co se týče 4.série , tak prvních 15 dílů bylo vážně mizerných a chvíli jsem i uvažoval, že se sledováním Arrowa přestanu, ale konec řady nabral ducha prvních dvou sérií a bylo to zase opět dost koukatelné. Pátá řada byla přesně taková jako druhá a tvůrci chytili druhý dech a seriál se kvalitativně zvedl tak o 150%. Snad tohle tempo nepoleví a Arrow bude důstojně pokračovat i nadále. My name is Oliver Queen. After five years in hell, I returned home with only one goal: to save my city. But my old approach wasn't enough, I had to become someone else. I had to become something else... I had to become The Green Arrow.

plakát

Assassin’s Creed (2016) 

Pro mě to teda bylo lepší než jsem čekal a rozhodně z toho necítím takový fail, jak se všude píše. Jakožto hardcore fanda AC série , bych tento film přirovnal k jeho prvnímu dílu, kdy se věci teprve začaly dávat do pohybu. Ano , je pravda že děje s Aguilarem mohlo být o dost víc, jelikož tato doba nabízí spoustu možností, ale i to málo které nám byla naservírovano mi vystačilo k tomu, abych měl z filmu dobrý pocit a navíc Fassbender se hlavní role zhostil dokonale a jeho postava byla uvěřitelná ve všech směrech a co se týče soundtracku, tak ten byl také milé překvapení. Rozhodně se ale film netrefí všem do vkusu, což je pochopitelné. Jednu hvězdu navíc přidávám, protože to je moje Assassínské přesvědčení.( Kecám, prostě proto že jsem zaujatý fanoušek!) We work in the dark to serve the light. We are assassins.

plakát

Auta 3 (2017) 

Blesk McQueen má opět šťávu, kterou malinko vytratil ve druhém díle a to je jen dobře, protože nový díl je neskutečná pecka! Nové Auta mají naprosto všechno, ačkoliv bych řekl, že hrajou víc na dospěláckou notičku, což samozřejmě není na škodu ( co se týče mě teda). Víc závodění, nové postavy, stále sympatický humor a to vše v luxusním pixarovském kabátku, který opět ukazuje, kdo je největší mistr animáků a i samotný minifilmek Lou, byl naprosto perfektní. Jsem rozhodně mega nadšený a doufám, že Bleskovy patálie jsou tímto ukončeny, jelikož by to byla hodně pěkná tečka. Já rozhodnu, kdy skončím se závoděním.

plakát

Avatar: The Way of Water (2022) 

Naprosto opulentní podívaná, která je vypiplaná i do toho nejmenšího detailu a je opravdu radost to sledovat. Cameron se toho opět nebál a servíruje fakt ještě hutnější nálož Pandory a jejích krás. Celá zápletka je bohůžel jen v podstatě otočená jak z prvního dílu a prim hrajou hlavně dětské charaktery, které to ale dokážou utáhnout. Tři hodiny jsou sice dost, ale poslední třetina filmu šlape na plyn tak moc, že to ukončí až závěrečné titulky. Ale i přes tuhle obří stopáž, je to opravdu skvělý zážitek. The way of water connects all things.

plakát

Avengers (2012) 

Poskládejte tým nadupaných postav s nenahraditelným charakterem a pošlete je zachránit svět! Neskutečná epická jízda ,která nikdy neomrzí , každý hrdina tu zaujme svou roli v týmu a vnese do něj to co se od něj taky očekává :) Tony Stark a jeho ego <3 ? Kapitán Amerika a jeho "slušňáctví" ? Hulk a jeho výbuchy vzteku? Thor a jeho nepřekonatelné kladivo? Každý prostě přispíva a dodáva tomuhle filmu takovou porci zábavy, akčnosti, vtipu a buhví čeho ještě :) Těším se na Avengery 2 , protože věřím že to zas bude pořádna řežba :) Tento masterpiece, nikdy neomrzí !! TONY STARK JE TOP!

plakát

Avengers: Age of Ultron (2015) 

Ano, je to tady. Po třech letech jsem měl tu čest, vidět pokračování Avengers a další přírustek do Marvel Cinematic Universe. Pro mě nejočekávanější film tohoto roku a zárověň jediný na který jsem se letos těšil. A do jaké míry mě vlastně naplnil či ohromil? Myslím si že víc než dost! Nejvíc diskutované téma - jen digitální řezba, která nedokáže oslnit. Já teda tenhle pocit neměl, jelikož od začátku to nabralo skvělé tempo a chemie mezi všema fungovala tak, jak jsem si po prvním filmu představoval, že by měla. Palec nahoru dávám za větší množství vtipných momentů, jelikož to skvěle odlehčovalo okolnosti, dějící se kolem. Nové postavy beru jako skvělé oživení a myslím si, že i přes mé skeptické myšlení zda to bude fungovat, to fungovalo velmi dobře. Já tedy jsem nadšen, unešen, ohromen či jakkoliv jinak spokojen a naplněn skvělým zážitkem minimálně jako u jedničky a těším se co si Marvel nachystá na přístě. A propojení se seriálém Agents of S.H.I.E.L.D. opět bravůrně a nápaditě zvládnuto! P.S. : Polemizování nad Thorovým kladivem bylo naprosto geniální, ale nevím zda jsem vůbec hoden to říci!. No matter who wins or loses, trouble always comes around.

plakát

Avengers: Endgame (2019) 

Konec jedné éry, jak se sluší a patří se vším všudy. Bylo to nevyhnutelné, ale o to víc to v člověku pak rezonuje. Naprosto perfektně servírovaná nálož s mírně pomalejším rozjezdem, který je nakonci dokonale vyvážen dávkou všech emocí a finální brzdou ve finiši. Tvrdé jádro fanoušků Marvelu si totiž tento epos užíje podstatně třikrát více, než jen obyčejný divák a to už jen proto, že to veškeré 11leté budování univerza se tady perfektně sklízí ve vytoužené ovoce. Těch pomrknutí, narážek či jen náznaků, je tu opravdu dost a jedním zkouknutím opravdu nejde pochytit všechny. Celkem mě dost překvapilo, že ačkoliv je atmosféra relativně depresivní a zoufalá, tak humorná stránka filmu na tom neutrpěla a dost z toho těží ve svůj prospěch. Posledních 40 minut filmu byl čistý orgasmus a takovou husí kuži jsem ještě snad u žádného filmu neměl. Mám jen obavy, že něčeho tak velkolepého a skvěle ukočírovaného se tady jen tak znovu nedočkáme a o to víc je tento film jedinečný. Nezbýva tedy vyjádřit velký dík všem (hlavně vám pane Feigi a bratři Russoové), co se na tomhle podíleli a dokázali z takového kolosu, udělat jednu velkou éru, která konstatně vydržela až do konce, donutila nás si zamilovat spoustu tváří a hrdinů k nim spjatých a vyvrcholila v tom nejlepším. Závěrečné titulky s podpisama jsou naprosto skvělá tečka za tím vším a nezbývá než doufat, že MCU bude i nadále vzkvétat a udržovat se jako jeden velký a pevný celek. It's not about how much we lost. It's about how much we have left. We're the Avengers. We gotta finish this.

plakát

Avengers: Infinity War (2018) 

Dlouhé čekání na tu nejočekávanější bitvu v MCU, je u konce. Během těch deseti let se pomocí 18 filmů, formovala tato velkolepá bitva, která kompletně změní situaci. A musím uznat, že se to doopravdy stalo. Hlavně musím smeknout klobouček před Russo brothers, že dokázali něco tak velkého s tolika postavami, ukočírovat tak aby to dávalo smysl a nepůsobilo to jako jedna velká slepenice. Všechny dílky tohoto puzzlu do sebe perfektně zapadly a ty dvě a půl hodiny neskutečně rychle utekly a perfektní soundtrack, tam nebyl jen do počtu ale dodal všem daným momentům přesně to pravé. Co se týká samotného děje, tak vysedávající Thanos konečně ukázal, že nemá jen na hubě a opravdu jde z něj ten respekt znát a to nejvíc, když se zrovna vyskytuje vedle nějáké vaši oblíbené postavy a dává jí argumenty nejen slovně, ale klidně i více násilným způsobem a vám nezbývá se jen modlit, aby to aspoň v nějákém stavu přežila. Všichni ostatní do toho dali to, co se od nich očekávalo a veškerá chemie a humor byl naprosto v dané situaci na místě a nepůsobilo nic z toho ani trochu nuceně. To co se odehrálo v posledních minutách filmu, je prostě neskutečný šok a nezažil jsem, aby celý sál nevěřil tomu, že je to vážně konec filmu a rozsvícené osvětlění v kině není jen "na oko" a už vážně budou jen závěrečné titulky. Rok čekání bude dlouhý ale o to víc se bude na co těšit. Rozhodně bych se nebál tuhle marvelovku zařadit do mých top 3 MCU filmů. Skvěle odvedená práce a mé očekávaní bylo na celé čáře překonáno. You're strong, but I could snap my fingers and you'd all cease to exist.

plakát

Babovřesky (2013) 

Dostávaj mě ti lidi co to hodnotí podle traileru , tomu se musí člověk jenom smát :D To že to vydělalo už 42 miliónů o něčem svědčí :) Haters gonna hate.

plakát

Baby Driver (2017) 

Pořádná letní pecka, která má koule a zabaví vás na celé dvě hodinky. Hodně sympatické a hvězdné obsazení, okořeněno Wrightovým rukopisem a geniálními střihy do rytmu hudby, která byla po celý film vážně skvělá. Takhle nějak si představuju kvalitní film. Ansel mi vůbec nevadil a Babyho jsem mu věřil i se všemi jeho Ipody. Luxusní nářez, který je určitě třeba vidět! One more job and I'm done.