Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Krimi

Recenze (284)

plakát

Zaklínač (2019) (seriál) 

K tomuto univerzu jsem přičichl pár let zpátky s třetí hrou a od té doby jsem jeho velkým fanouškem. Knihy pomalu ale jistě doháním, ale v době sledování první série už jsem měl první dvě za sebou. Nemůžu se proto považovat za někoho, kdo by byl extrémně pohoršen a proto jsem neskutečně spokojený s tím, jak to dopadlo. Velký vliv na to bude mít i to, že jsem měl opravdu nízké očekávání a místy až obavy. Některé věci se tomu samozřejmě vytknout dají, ale mě ani jedna z nich nevadila tak, že by mi to zkazilo celkový zážitek. Cavill hraje Geralta naprosto fantasticky i přes minimum slov v některých pasážich, Yennefer byla velmi podceňovaná a nakonec z toho vylezla skvělá castingová volba a její origin story nebyl vůbec špatný. Místy to studiově opravdu působí, ale celková atmosféra vás i tak dokáže strhnout na svou stranu. Jsem opravdu rád, že tohle vzniklo, jelikož je to další vstupenka do nového fantasy světa pro ty, kteří to doposud neznali a budu jen rád, když Sapkowskeho svět nabere další fanoušky. Pro mě obrovsky příjemné překvapení a natěšeně vyhlížím druhou sérii.Na zkrácení chvil je tu Zaklínač 3. Toss a coin to your Witcher

plakát

Ant-Man a Wasp (2018) 

Naprosto parádní letní blockbuster, který vás prostě bude bavit a Marvel jen opět potvrzuje to, že své filmové řemeslo ovládá dokonale. Rozhodně o třídu lepší než první díl a to ve všech směrech a Michael Peña je prostě pořád stejně vtipný chlapík. Oslí můstek ke čtvrtým Avengers se objevil taky, takže nezbývá než jen čekat, jak tohle celé dopadne. You can do it. You can do anything. You're the world's greatest grandma.

plakát

Aquaman (2018) 

Tohle DC potřebovalo jako sůl, film který se nerozpadá hned od začátku a dokáže zabavit a udržet diváka spokojeného až do konce. Je jasné, že nebýt Wana tak by to takhle vůbec nedopadlo a radši ani nechci vědět, jak by to vypadalo. Každopádně jsem se bavil i přes všechny ty klišé, předvídatelné momenty a občas stupidní volby rekvizit( dívam se na tebe Black Manto). Příjemný komiksový mix, který nemůže urazit a rozhodně lahodí oku po celou dobu. Snad to takhle půjde dál a třeba se začne u DC svítat na lepší časy. I'm no leader. I came because I have no choice. I came to save my home, and the people that I love.

plakát

Avengers: Infinity War (2018) 

Dlouhé čekání na tu nejočekávanější bitvu v MCU, je u konce. Během těch deseti let se pomocí 18 filmů, formovala tato velkolepá bitva, která kompletně změní situaci. A musím uznat, že se to doopravdy stalo. Hlavně musím smeknout klobouček před Russo brothers, že dokázali něco tak velkého s tolika postavami, ukočírovat tak aby to dávalo smysl a nepůsobilo to jako jedna velká slepenice. Všechny dílky tohoto puzzlu do sebe perfektně zapadly a ty dvě a půl hodiny neskutečně rychle utekly a perfektní soundtrack, tam nebyl jen do počtu ale dodal všem daným momentům přesně to pravé. Co se týká samotného děje, tak vysedávající Thanos konečně ukázal, že nemá jen na hubě a opravdu jde z něj ten respekt znát a to nejvíc, když se zrovna vyskytuje vedle nějáké vaši oblíbené postavy a dává jí argumenty nejen slovně, ale klidně i více násilným způsobem a vám nezbývá se jen modlit, aby to aspoň v nějákém stavu přežila. Všichni ostatní do toho dali to, co se od nich očekávalo a veškerá chemie a humor byl naprosto v dané situaci na místě a nepůsobilo nic z toho ani trochu nuceně. To co se odehrálo v posledních minutách filmu, je prostě neskutečný šok a nezažil jsem, aby celý sál nevěřil tomu, že je to vážně konec filmu a rozsvícené osvětlění v kině není jen "na oko" a už vážně budou jen závěrečné titulky. Rok čekání bude dlouhý ale o to víc se bude na co těšit. Rozhodně bych se nebál tuhle marvelovku zařadit do mých top 3 MCU filmů. Skvěle odvedená práce a mé očekávaní bylo na celé čáře překonáno. You're strong, but I could snap my fingers and you'd all cease to exist.

plakát

Black Panther (2018) 

Marvel umí své originy stále dělat zajímavě a poutavě. Black Panther mě celou dobu nechávál relativně klidným a žádný velký hype jsem necitíl a ve finále to mému celkovému dojmu dost pomohlo. Wakanda je naprosto fenomální a její zpracování a vizuální stránka byla prostě slast pro oči. Samotný příběh nepatří do škatulky těch, které jsou plné klišé a naprosto kvalitní záporak tohle celé jen podtrhuje. Vážně jsem se bavil a zahýbalo to s mýma marvelovskýma TOP. Wakanda forever!

plakát

Deadpool 2 (2018) 

Proč měnit něco, co funguje. To bylo určitě hlavní motto Reynoldse a lidí kolem něj. Druhý DíPí je stejně ujetý jako první díl a to vše vynásobeno tak deseti. Neskutečně povedený úvod alá James Bond s perfektním songem, který pak naváže na pomalý rozjezd, který je jen takové ticho před bouří ale to co se po první třetině spustí za masakr, to prostě žádný jiný film nemůže nabídnout. Neskutečné množsví popkulturních narážek snad na všechno, černý a rasistický humor a spoustu krve a useknutých končetin. Funguje to prostě perfektně a jde vidět, že tento skoro hrdina je v dobrých rukou.Vyšší rozpočet jde znát a je super, že se podařilo dostat do filmu více postav. Brolinuv Cable sice tolik prostoru nedostal, ale i to minimum dokázal vytěžit naprosto dokonale. Jsem sám zvědav, jakým směrem to s Wadem Wilsonem půjde dál. Skvělá oddychová komiksová zábava, která díky tomu že se nebere vážně, je prostě svěží vánek. Jo a ta potitulková nálož, by mě ani ve snu nenapadla. Let's go get our fuck on!

plakát

Děsivé dědictví (2018) 

Za mě teda určitě převládá spíš zklamání než nadšení, hlavně asi proto, že jsem měl dost velká očekávání, která mi zdejší chvála ještě umocnila. První polovina je naprosto fantastická a já se těšil, jak to v druhé půlce začně do sebe hezky zapadat. Ono sice začlo, ale ne asi tak, jak bych si představoval vůči první poloviny. A posledních patnáct minut už je vážně naprostý WTF k smíchu. Horory v kině navštěvuji jen takové, co vypadají že mají potenciál a nejsou jen o tom, dát tam milion lekaček, ale tohle bylo krapet šlápnutí vedle. She isn't gone.

plakát

Fantastická zvířata: Grindelwaldovy zločiny (2018) 

Nejspíš tomu pomohlo mé opatrné očekávání po prvních ohlasech, jelikož já jsem dostal luxusní kouzelnickou nálož, kterou jsem opravdu nečekal. Rowlingová rozšiřuje své univerzum se vší grácií a ta temná atmosféra to jen podtrhuje. Ano, jelikož se ví o pěti filmech, je jasné že některé holt budou hlavně budovacího charakteru, což je přesně případ druhých zvířat, což může dost ovlivnit zážitek z filmu pro neznalce celého kouzelnického univerza. Pro fanoušky to ale vůbec není na škodu, ba právě naopak. Těch pomrkávání, referencí a náznaků na Potterovskou ságu je tam fakt požehnaně a já se jen usmíval blahem a spojoval si souvislosti. Mladý Brumbál mě naprosto překvapil a Jude Law se této role chopil perfektně. Depp svůj prostor využil na stodvacet procent a jsem dost zvědavý, kam se tohle všechno posune, jelikož konec vás prostě nenechá v klidu a očekávání na další díl jsou prostě velké. Nelze taky nezmínit Howardův soundtrack, který opět dokonale vystihuje hravost a pojetí tohoto univerza. Perfektní fan-service dílo, které startuje jednu další velkou éru a příslib dalších tří návštěv kouzelnického světa. Za mě hodně milé překvapení tohoto roku. The wizarding and non-wizarding worlds have been at peace for over a century. Grindelwald wants to see that peace destroyed.

plakát

Grinch (2018) 

Illumination se tohle prostě povedlo. Hlavní premisa je jasná, takže tam vážně nemůže nikdo čekat nějáký odklon od knižní předlohy. Hezky se na to kouká a řemeslně je to prostě zvládnuto dokonale a český dabing mi ve finále ani tak nevadil, ačkoliv si určitě jednou dám i originální znění. Ano, letos jeden z kandidátu na animák roku. Ukradnu jim Vánoce!

plakát

Halloween (2018) 

Naprosto luxusní slasher, který si na nic nehraje a old-schoolový feeling z toho jde cítit na každém rohu. Jsem rád, že se tvůrci drželi originálu a nesklouzli k dnešnímu mainstreamu. Michael je nekompromisní, řeže vše co mu vleze do cesty a člověk prostě nikdy neví, odkud ten stalker opět vykoukne. Nadšení je rozhodně velké a doufám, že tohle je teprve jen začátek. He can speak. He just chooses not to..