Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Rodinný

Recenze (10)

plakát

Jumanji (1995) 

Jako dítě jsem tento film zbožňovala a musím uznat, že i po letech je to stále fajn.

plakát

Apokalypsa v Hollywoodu (2013) 

Popravdě, jsem trochu v rozpacích. Na jednu stranu film obsahuje spousty nezapomenutelných scén, u kterých se člověk doslova válí smíchy- debata o znásilnění Hermiony, vymítání Jonaha Hilla, Michael "who took my fuckin cell phone man" Cera nebo pokračování Travičky zelené. Jenže je tu i spousta vyloženě debilních pasáží s hodně trapnými vtípky. Summa summarum dávám 3 hvězdy...možná 3,5 za ten wtf konec :)

plakát

Constantine (2005) 

Nečekaná pecka! Keanu Reeves jako zatraceně cool hrdina, který vykouří snad karton cigaret denně, nemá problém sejmout pár démonů a bez mrknutí oka vyfuckuje Satana. A to vše bez zbytečných keců! Film rozhodně není dokonalý, ale celé dvě hodiny si udržuje skvělou temnou atmosféru a proti hereckému obsazení nemám nejmenší výhrady. Dost mě potěšilo netradiční pojetí archanděla Gabriela v podání Tildy Swinton. Zkrátka jsem se dobře bavila a to je pro mě to nejdůležitější.

plakát

Osamělý jezdec (2013) 

Osamělý jezdec je v podstatě takový malý bráška Pirátů z Karibiku, který se zapomněl někde na poušti a mermomocí se snaží přiblížit ke svému staršímu vzoru. Moře je však v nedohlednu! Film zkrátka postrádá šťávu. Ano Johnny Depp je fajn a proti vláčkům taky nic nemám, ale 151 minut už bylo příliš. Uznávám, že závěrečná akční scéna se jim opravdu povedla, ale i přesto film spadá spíše k průměru.

plakát

Královna Alžběta (1998) 

Královna Alžběta byla bezpochyby jednou z největších osobností britské historie. Do dějin se zapsala jako schopná a cílevědomá panovnice. Film však Alžbětu zobrazuje jako skutečnou ženu z masa a kostí, která je zmítána vlastními city. Cate Blanchett dokonale ztvárnila přerod z křehké dívky v silnou ženu-panovnici. Při závěrečné scéně člověku až běhá mráz po zádech. Začátek se mi sice zdál zbytečně natažený, ale snímek jako celek funguje docela dobře- intriky, romantika, dokonce i trocha humoru- to vše zabaleno v jakémsi temnějším odstínu- život v 16. století hold nebyl žádný med.

plakát

Princ a pruďas (2011) 

Princ a pruďas? Spíš Princ a nuďas! Film se sice snaží být kdovíjak vtipný, ale stále se opakující hlášky ve výsledku splývají a člověku na konci zůstane jen žaludeční nevolnost.

plakát

Kamarád taky rád (2011) 

Po dlouhé době zase jedna z těch lepších romantických komedií. První polovina je nabita humorem a vtipnými hláškami. S tou druhou polovinou je to však už horší a film se nevyhýbá obvyklým klišé žánru. Nicméně chemie mezi hlavními představiteli funguje skvěle a celkový film působí docela sympaticky. Dávám 3 (a půl) hvězdy.

plakát

Harry Potter a Princ dvojí krve (2009) 

Tohle bylo poprvé, kdy jsem šla do kina na Pottera a měla jsem předem přečtenou knihu. A bylo to poprvé, kdy jsem z kina odcházela s rozporuplnými pocity. Některé, alespoň pro mě, důležité scény byly vynechány a nahrazeny jinými, zcela zbytečnými (například přepadení Doupěte). Totálně mě pak zklamal konec. Celý film divák čeká na nějaké velkolepé finále a...nakonec se nestane skoro nic. Ale jak říkám možná, kdybych nečetla knihu a nečekala to něco, co nakonec nepřišlo, odcházela bych z kina nadšená. Jinak po estetické stránce, to bylo představení vskutku nádherné. Takže nemohu hodnotit jinak než čtyřmi (velice slabými) hvězdami.

plakát

Sociální síť (2010) 

Neobyčejně zajímavý film. Žádná postava zde není vyloženě kladná nebo záporná. Naprosto mě dostávaly některé dialogy, které byly vtipné a v podání skvělého hereckého ensemblu vyzněly naprosto přirozeně. Fincher opět boduje...

plakát

Dopisy pro Julii (2010) 

Sladké, roztomilé a místy dokonce i lehce vtipné. Nečekejte však žádný velký zázrak: jak už to u těchto filmů bývá, vše je odhaleno v první půlhodině. Taková pitomá pohádka na dobrou noc (některé jedince možná přemůže spánek ještě během filmu). Hodně toho však zachraňuje krásná italská krajina, šílená hudba a rozpačitý úsměv Christophera Egana :)