Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Pohádka
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný

Recenze (143)

plakát

Sněženky a machři po 25 letech (2008) 

První díl měl spád a byla to sranda, tohle pokráčování po 25 letech je jedna velká nostalgie, není to uplně špatné, jen to celé nedrží uplně pohromadě. Pár dobrý fórů tam je, ale ty pod tím vším tak nějak zaniknou, takže tu máme jen jedno velké vzpomínání. Celkový děj filmu je takový nijaký celé to jde tak nějak od nikud nikam a vlastně to stojí na tom předešlém díle (opakující se hlášky a vzpomínky situace které tam byly) a určitě by neuškodilo i kdyby byl kratší, protože je tam plno hluchý míst. Někdy film působí opravdu hodně nudně a utahaně. Ale jako takové nostalgické vzpomínání na to co bylo, to určitě není až tak špatné.

plakát

Anděl Páně 2 (2016) 

Úžasný druhý díl vůbec neztrácí na kvalitě prvního dílu, ale právě naopak. Úžasný zimní Český Krumlov, opět excelující I. Trojan a J. Dvořák kterým to dohromady hrozně moc funguje a zde bych i zmínil jako vždy výborného Bolka Polívku. Celá pohádka má užasný spád a je poměrně i akční a zároveň si zachovává vše co má kvalitní dobrá pohádka mít a co nové pohádky už teď moc nemají. Anděl Páně 2 spolu s 1. dílem jsou jedny z nejlepších pohádek 21. stol. Doufám že vznikne i Anděl Páně 3.

plakát

Tajemství proutěného košíku (1977) (seriál) 

Velmi zajímavý a krásný rodinný seriál, který působí velmi pohodovou atmosférou a zároveň je takový tajemný. Velmi krásně napsaný scénář a propojení postav. Užasné herecké výkony Josefa Kemra a také Libuše Havelkové, ale také dětší herci zde hrajou velmi dobře a autenticky, to je vlastně kouzlo dětských rolí, ta přirozenost. Obzvlášť musím zmínit úžasně hrající Miriam Chytilovou a postavu Vojtíška v podání Zdeňka Černého, je to velká škoda že tento herec toho zahrál vlastně jen tak málo a vlastně ho nikdo nezná, protože jeho výkon se rovná skoro Tomášovi Holému (což byl podle mě nejlepší český dětský herec, takový se u nás asi už ani nenarodí), zároveň ale hraje uplně jinak než Tomáš Holý a jeho projev má neskutečné kouzlo. Vlastně jako celý tento seriál má úžasné kouzlo.

plakát

Chata na prodej (2018) 

Tohle že je komedie? Tak to ani náhodou, nudný, nezaživný a hlavně nevtipný příběh. Nechápu označení komedie. Navíc scéna s posedem totálně okopírovaná z Homolků. Je to spíš takové nepovedené nudné drama, postavy se chovají totálně zmatečně a nelogicky a celý film postrádá jakýkoliv celek. I těch 77 minut, tady bylo ukrutně dlouhých a to znamená, že je prostě něco špatně.

plakát

Děda (2016) 

Tenhle film není špatný, ale je takový zmatený, jednak je tam hlavní dějová linka kolem dětí a jejich dědy a pak tam jsou prostřihy na záběry které poukazují na tradice na Valašsku, které jsou samozřejmě zajímavé, alě někdy trochu otravné. Spíš by se hodili uplně do jiného filmu, který by byl čistě o tradicích. Takhle to působí dost zmateně. Podle mě za to může spoustu režisérů, jako kdyby každý chtěl dělat trochu jiný film a pak z toho vzniklo tohle. Zajímavé jsou i scény s Bolkem Polívkou. Celý film by měl být taky kratší, protože 112 min. je na tenhle film až dost.

plakát

Blázni, vodníci a podvodníci (1980) 

Ty 3 hvězdičky jsou za hereckou elitu a pohodovou letní atmosféru, kterou komedie nabízí. Ze všeho nejvíc mě baví scény s panem Nárožným z kempu. Jinak je to opravdu až moc bláznivé, zvláštně pojaté a i děj je poměrně dost slabý.

plakát

Dědictví aneb Kurva se neříká (2014) 

Jasně že je to slabší než první díl, ale je jasný že to nemůže být srovnatelný jako před lety, když se natáčel první díl. Je jiná doba, herci zestárli, ale i tak si myslím že to důstojně drží laťku vysoko. Bolek je prostě borec a opět zde exceluje. :-)

plakát

Obušku, z pytle ven! (1955) 

Krásná pohádka, s neuvěřitelně pohodovou pohádkovou atmosférou, také moc pěkně udělané kulisy. Úžasné je, jak vlastně tak jednoduchý děj se dal natáhnout do 70 minut, přitom to přesně potvrzuje pravidlo, že v jednoduchosti je krása.

plakát

Jetelín (2016) (seriál) 

1 hvezdička za mého oblíbence Ríšu Genzera :-) :-D