Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Krimi

Recenze (4 305)

plakát

Hrdinové ve člunu (2023) 

George Clooney natočil neskutečnej sportovní film. Veslování, zejména teda závodů je tam dost, a divák prakticky ani nedutá. Už dlouho jsem u sportovního filmu nezažil tolik emocí, jako u tohodle vaslařskýho zázraku. Výborný. 100%.

plakát

Hrozba smrti (2024) 

Hned zkraje musím poznamenat, že originál s Patrickem mám rád. Ta správná devadesátková zábava. Navíc malej, a vyzáblej herec, věnující se amaterským bojovým uměním se tady snaží, seč mu síly stačí. Naštěstí mu Rowdy  Herrington nepostavil do cesty nikoho podobnýho jako v remaku. Ten sem se rozhodnul sledovat s čistou hlavou, a nesrovnávat s originálem, a neplkat kraviny. A musím uznat, že je to drtička. Nějaký nešvary tam jsou, ale to všechno vynahradí chlapská vizáš, a pěsti drtící sklo. Líbilo se mi to, a to hodně. A jako třešnička na dortíku je Conor McDavid, kterej tady hraje extrémně pošahanýho zmrda. Reálně asi za čtyři půlměsíce, ale na just všem filmovým odborníkům, uměním potrefeným kritikům a VERBALně přebujelejm idiotkům dám plnou palbu. Domluvil jsem. 100%.

plakát

Naše krev je Sparta (2014) (TV film) 

Pecka, u který zavzpomínáte, ukápne slza, Prostě od roku 1980 je to můj život. 100%.P.S. Smrk Sláááviii.

plakát

Tři mušketýři: D'Artagnan (2023) 

Tak jsem se nakonec dočkal. Naprosto neučesaná akce s kordama a mušketama, precizně vykreslená Paříž, souboje bez příkras, a hlavně doslova parádně přepsaná a natočená adaptace slavné knihy. Vlastně Herek nebo poté Anderson natočili film podle svého, ale až Frantíci svůj román natočili takhle parádně. A já tleskám. Co se týče obsazení, i to se povedlo. Už teď slintám po druhém dílu. 100%.

plakát

Tetris (2023) 

Film se mi doslova válel v kompu dva měsíce, a žádná chuť si ho přehrát nebyla. No a prosím! Nikdy by mě nenapadlo, že tomuhle dám pětku. Ale fakt víc poutavě natočit to nešlo. Hereckej koncert několika  protagonistů, napínavý jak špionážní thriller. Prostě Baird to zmáknul precizně. Pochvala. 100%.

plakát

Pretty Woman (1990) 

Je to snad dvacka let, co jsem tuhle klasiku viděl naposledy. Pokud vím, tohle byla třetí projekce. No, a musím přiznat, že to patří do pětihvězdicovejch filmů. A to, jakej vlastně ten film je, a jaký jsou oba protagonisti, jsem si z těch dvou pokusů ani nepamatoval. Takže překvapení, a dvě přihazuju. 100%.

plakát

Vyproštění 2 (2023) 

Tak dvojka je neuvěřitelná. Pro idioty, který maj obří mozek, a přemýšlej na hajzlu i u toho, kterou haksnou si utřou prdel, tak těm dopředu tady píšu, nepouštět. Pro vás to není. Zbytek bude chrochtat. Znovu neučesanej street fight, spousta střílení. Navíc sympatický objekty k záchraně, což vyváží i hnusnej záporák, a to  je v podobným filmu strašně důležitý. Viz Equalizer a Marton Csokas. Lokace jsou skvělý. Jak gruzijský vězení, tak i Rakousko. A jak už sem psal. Příběh jednoduchej, v některejch směrech i přitaženej za kšticy, ale jede to jak prase. Pro mě je to bomba. 100%.

plakát

Top Gun: Maverick (2022) 

Úplně se mi zježily všechny chlupy, když se na začátku filmu ozvala ta známá melodie Top gunu. A opravdu Kosinski natočil nejlepší pokračování. A nebudu lhát, byl sem chvílema i trochu naměkko. Zejména při pohledu na Vala Kilmera. Letecký scény fantastický, Cruise jako mega hereckou stár zbožňuju, a Jennifer  je i v tomhle filmu k sežrání. Je to prostě pecka. 100%.

plakát

Třináct životů (2022) 

Reálně bych asi šel na čtyři. Ale prostě nemůžu jinak. Ron potvrdil extraklasu, a natočil opravdu napínavou, a co se týče provedení záchranné akce, taky údivuhodnou filmovou pecku. Je to sice dlouhý, a před tou závěrečnou operací sem si říkal, že ta druhá hodina bude taková čvachtavá nuda, ale hovno. Fakt to odsejpalo, a konec byl než bys řekl švec. Ta pátá hvězda je za odvahu, za sounáležitost. Smekám klobouk. 100%.