Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krátkometrážní
  • Animovaný
  • Horor

Recenze (1 709)

plakát

13. komnata - 13. komnata Evy Holubové (2006) (epizoda) 

Eva Holubová je pro mě možná nejlepší česká herečka vůbec a její 13. komnata byla opravdu zajímavá, kdo by řekl, že zrovna ona, tak vesele působící člověk v televizi, plavala v alkoholu a měla deprese ? Opravdu měla co říct a je to velmi sympatický člověk.. ''Naučila jsem se žít TADY a TEĎ'', prohlašuje na konci pořadu. A to je podle mě v životě hodně důležité, aby jsme se to naučili..

plakát

Jak vycvičit draka (2010) 

Tak výborně natočený zábavně-dojemný animák se nevidí často. Na ty záběry s létajícím drakem bych se vydržel koukat celý den. Nevěřím nikomu, kdo v kině neměl husinu, to prostě není možný... :) Škoda, že zrovna letos měl k sobě takovou konkurenci na Oscarech, protože jiný rok by asi nebylo co řešit. Nádhera.

plakát

13. komnata - 13. komnata Terezy Pergnerové (2006) (epizoda) 

Terezu Pergnerovou hodně obdivuju, je to nejlepší moderátorka jakou Česko má. Ať už Eso, VyVolení nebo příležitostní pořady, tak všechno moderuje po svém, jinak než ostatní, mnohem lépe než ostatní. Ona jen prostě lidská, na nic si nehraje, vyjadřuje se naprosto přirozeně a pro mě má to, čemu se říká ''charisma''... Krom toho její příběh je opravdu silný. Hodnotit dokument, jako takový, tak mě tam nějaké věci vadily, ale hodnotit Terezin příběh a její osobnost, tak nemůžu jinak...

plakát

Dokonalý svět (1993) 

Nádherné! Už podle námětu a režie jsem si myslel, že by to mohlo být dost dobrý, ale překvapilo mě to mnohem víc - a hlavně i to, že bych připsal žánr ''Komedie'', protože ve filmu se objevuje pár dobrých vtipů (záběr vyražené rodinky z auta s kufry mě vážně dostal). Jinak vztah mezi uprchlíkem a dítětem je vážně strašně pěknej, a ten konec, ten mě dostane asi vždycky... Drama, jak má být - Dokonalý svět je pro mě (téměř) dokonalý film.

plakát

Druhá nebo první (1998) 

Kašlu na Vaše oblíbené "klišé" nebo "sentiment", čtu to u každého druhého filmu a v tomhle případě se jedná o krásnej film, který se podle mě vážně trochu podceňuje... Ano, jak tu někdo napsal - tenhle film má účel rozbrečet diváka a to, že je dojemný (až sentimentální, zda-li chcete) neznamená, že je kvůli tomu špatný a měl bych šetřit hodnocením. Tohle drama není přelomové, ale má výbornej námět k zamyšlení a jsem rád, že to dopadlo takhle. Ty herecké výkony byly vážně kvalitní - hlavně Susan Saradon a Julia Roberts (co také čekat od tak dobrých hereček). Pro mě vážně silnej film, kdy jsem na konci málem brečel jak malej :) Při takových filmech si můžeme ledacos uvědomit a proto si vážně netroufám kritizovat sentiment, jako většina tady... A na závěr: neříkám, že je film dokonalý, má svá slabá místa.. ale u tohodle filmu je moc rád přehlídnu. Film je tak mezi 4 a 5*, ale když to tu vidím, tak si přidám... :) A pomalé tempo se zde také hodí! Ale nikomu to tu nebudu cpát. Podle mě je ta nominace na Zlaté Glóby na místě.

plakát

Jak jsem poznal vaši matku (2005) (seriál) 

Jeden z nejpříjemnějších sitcomů vůbec... Netřeba komentář, vše už bylo řečeno. Jakmile jsem viděl první díl, kdykoli mám čas, koukám na další a další... Fakt skvělá zábava.

plakát

The Opus (2008) 

Podle mě prostě takovýhle dokumenty můžou člověku hodně dát. Dodá Vám to sebevědomí a zamyslíte se nad tím. A řídit se těmi radami určitě také není na škodu. Samozřejmně jde o to, zda-li tomu věříte nebo ne, nemám v úmyslu to někomu cpát..

plakát

Tajemství (2006) 

Bez pochyby nejlepší dokument, jaký jsem doposud viděl. Věřím tomu. Pozitivně bysme vážně měli myslet pořád, mě se to líbilo se vším všudy i když to někdy bylo zdlouhavé, nevadilo mě to, dokonce jsem to viděl už několikrát a pořád o tom musím přemýšlet.. V každém případě díky Tajemství jsem se o autosugesci apod. začal více zajímat, takže proto si ho cením. Časem doplním komentář.

plakát

Shrek 2 (2004) 

Úplně stejně dobrý jako jednička... a smutné oči kocoura jsou nezapomenutelné! :) Opravdu mě překvapilo, že lze natočit tak kvalitní pokračování!

plakát

Shrek (2001) 

Shrek = nejlepší animák, který byl doposud natočený. Pro mě určitě. Vše, co by mělo v animáku být, tam je! Včetně vtipných, místy i parodických prvků + skvělé, lehce dojemné myšlenky. Je to animák, kde jsou emoce. Miluju postavu Shreka! A samozřejmě Oslíka taky! :)