Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Luke (Ed Harris) a Jackie (Susan Sarandon) se rozvedli jako rozumní lidé, bez žraločí asistence právníků a nedůstojných soudních tahanic. Přesto jejich dvě děti, roztomilý Ben a dospívající Anna, jen těžko snášejí otcovu novou sympatickou přítelkyni Isabel (Julia Roberts). Je mladá, je atraktivní, má zajímavé povolání módní fotografky, ale přes veškerou upřímně míněnou snahu zůstává v očích dětí především zlou macechou, která rozbila manželství rodičů. Jen velmi zvolna, po drobných krůčcích si Isabel získává důvěru a úctu dětí. Když pak Luke požádá Isabel o ruku, korunuje už tak komplikovanou situaci Jackie odhalením svého ponurého tajemství má nevyléčitelnou rakovinu. Umírá. Od této chvíle k sobě zcela rozdílné ženy opatrně hledají cestu a zodpovědná Jackie pomáhá bohémské Isabel zaujmout místo milující a milované matky jejích dvou dětí... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (130)

kingik 

všechny recenze uživatele

Úspěšný newyorský právník Ed Harris po rozchodu s manželkou Susan Sarandonovou žije s atraktivní a úspěšnou módní fotografkou Julií Roberts. Jediným problém v jejich vztahu jsou jeho děti, o které se Isabel musí občas postarat, ale i přes její úsilí to moc nezvládá. A Chris Columbus nějak zvláště dobře nezvládá tento film, který působí dost fádně, ale oporou jsou mu herci a hlavně Julia Roberts si ukradla celý film pro sebe, i když přesvědčivější je Susan Sarandon. 60% ()

Huguette 

všechny recenze uživatele

Asi nedovedu být objektivní, píše se tu, že se ve filmu vyskytuje moc sentimentu, snaha rozplakat, snad i jakési poučení... Nevím, tento si mě získal už jako malou holku, brečím u něj pokaždé, když ho vidím, a prostě ho mám ráda, lidsky ráda. Stačí se jen zamyslet, že to může být pravda. A jako film, umělecky a technicky - nemyslím, že má něco vyjímečného, čím by mohl zaujmout. Ale příběh se mě dotýká a ráda se hezkou, okatou Susan nechám dojmout. ()

Reklama

Lencha 

všechny recenze uživatele

Tohle drama mě vždy zaručeně rozbrečí. Všichni nesnáší Isabel a ve finále, když se provalí, že má Jackie rakovinu, tak nabírá film nový obrátky a Isabel prostě musí zapadnout do rodiny, aby se mohla postarat o děti, až tu Jackie nebude. Scéna, kdy dává Jackie dětem dárky, dceři deku s fotkama a synovi kouzelnickej plášť (pokud se nepletu), ta je hrozně dojemná. Ať je to rodinný a sladký a co já vím ještě, pro mě 4 hvězdy:-) ()

josefkam 

všechny recenze uživatele

Velmi silný příběh napsaný životem... Velmi dobré herecké výkony všech protagonistů s jednou výjimkou... Tou výjimkou je Susan Sarandon, která svoji roli ztvárnila na hranici geniality... Nominace na Zlatý Globus je zcela zasloužená... Perfektně se hodící hudba, poklidné tempo, fůra různých emocí... Bohužel trošku nedoceněný film, hlavně co se týká místních v některých případech dost bezcitných a povrchních hodnotitelů... Celkové hodnocení: něco mezi 4 a 5 hvězdičkami, 8,5/10.... ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Když jsem film viděla kdysi před dávnými a dávnými lety na HBO s mamkou, líbil se mi hodně, posmála jsem se, pobrečela si a s hodnocením bych váhala mezi čtyřmi a pěti hvězdicemi. Tenhle víkend se naskytla příležitost kouknout na "Stepmom" znovu a já vám nevím, lidi, bylo to utahané, předvídatelné, dlouhé jak pracovní týden na veřejném hajzlu. K lepšímu zážitku nepomohli ani prarodiče, kteří byli schopní rozeznat toho plešatého chlapa a ty dva fracky, ovšem která ženská je ta nastávající a která ex-manželka, to už bylo nad jejich síly a tak tápali, vyptávali se a nechápali (věčné dědovo citlivé: "co za ní furt leze, je to kráva, proč ji nekopne do prdele, to je přece blb!"). Musím ocenit sympatický výkon Susan Sarandon, Eda Harrise, ba ani ta Robertka mi nepřišla tak protivná jako obvykle, téma tohoto rodinného dramatu taky nebylo úplně marné, ale pro čtvrtou hvězdici to chtělo ubrat zhruba 25 minut přebytečné vaty a 3 kýble klišé. 65% ()

Galerie (60)

Zajímavosti (3)

  • Film byl věnován vzpomínce na Irene Columbus, což byla matka režiséra Chrise Columbuse, která rok před vydáním filmu zemřela na rakovinu podobně jako hlavní postava tohoto filmu. (HappySmile)
  • Režisérova dcera Eleanor Columbus se ve filmu na chvilku objevila jako holčička na hodině baletu. (HappySmile)

Reklama

Reklama