Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Luke (Ed Harris) a Jackie (Susan Sarandon) se rozvedli jako rozumní lidé, bez žraločí asistence právníků a nedůstojných soudních tahanic. Přesto jejich dvě děti, roztomilý Ben a dospívající Anna, jen těžko snášejí otcovu novou sympatickou přítelkyni Isabel (Julia Roberts). Je mladá, je atraktivní, má zajímavé povolání módní fotografky, ale přes veškerou upřímně míněnou snahu zůstává v očích dětí především zlou macechou, která rozbila manželství rodičů. Jen velmi zvolna, po drobných krůčcích si Isabel získává důvěru a úctu dětí. Když pak Luke požádá Isabel o ruku, korunuje už tak komplikovanou situaci Jackie odhalením svého ponurého tajemství má nevyléčitelnou rakovinu. Umírá. Od této chvíle k sobě zcela rozdílné ženy opatrně hledají cestu a zodpovědná Jackie pomáhá bohémské Isabel zaujmout místo milující a milované matky jejích dvou dětí... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (130)

vesper001 

všechny recenze uživatele

Typický příklad projímadla na slznou zácpu. První mamča v cílové rovince, druhá na startu, taťka preferuje tu druhou, protože je mladší, hezčí a zatím neumírá, zatímco první dávají přednost děti, a to nejen kvůli jejím beznadějným vyhlídkám, ale možná i proto, že je jejich. Prostě máma je máma je máma. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Na film jsem natrefil úplně náhodou v televizi, když jsem zrovna vařil. Sice mě poněkud odrazovala účast Julie Roberts, protože v jejim případě platí, že hraje ve strašnejch sračkách, ale hrál tam taky Ed Harris a Susan Sarandon, takže jsem si řikal, že tomu dám šanci. No měl jsem to radši hned vypnout, protože z toho vylezla akorát stupidní ždímačka na slzy, jakou jsem už hodně dlouho neviděl. Jsem myslel, že budu muset udělat stojku, aby mi natekly všechny slzy zpátky do očí. A nejvíc mě dostalo, když Jena Meloun řiká nějakýmu frikulínovi, že ani neví, jak si má dát lajnu, a Susan Sarandon pak hysterčí, že jí budou volat rodiče všech dětí ze školy, že její dcera mluví sprostě. Hrozná stupidita... ()

Reklama

mira.l 

všechny recenze uživatele

Za sebe říkám, že to bylo vcelku milé překvapení. I když do komedie tomu kousek chyběl, no v druhé půlce trochu větší kousek a ano, přiznávám, byl to trochu doják na city,no ale budiž. Příběh rozvedených manželů se dvěma dětmi, kdy manžel si najde mladší ženu, která se postupně snaží najít si přízeň obou dětí, což se jí daří jen velmi pozvolna hlavně u starší dcery. Ač se docela snaží, hlavně manželka jí to ze začátku rozhodně neusnadňuje. Bylo tam pár momentů, kdy mi bylo Julie docela líto. To vše dovršeno zákeřnou nemocí manželky. Byl to příběh, který je možná silnější než by se na první pohled zdálo. Herecké výkony jak Susan Sarandon, Julie Roberts, Eda Harrise i dětí byly na velmi slušné úrovni, řek bych a myslím si, že zdejší hodnocení je tak trochu neprávem poněkud podhodnocené. ()

mart93 

všechny recenze uživatele

Nedokážu říct jestli 2 nebo 3 hvězdy. Většinou nadhodnocuju ale teďku udělám vyjímku :) Perfektní herci a herecké výkony bohužel zasazené do jednoduchého filmu o těžkých věcech. Před koncem jsem to vypl protože už jsem ztratil chuť trpět jim ty dojemné scény. Už jsem jich měl za celej film pokrk a kýbl prostě přetekl. Já tohle prostě nehledám ale chápu že někteří se proto na filmy dívají tak těm věřím že jsou nadšení a nemám s tím problém. ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Tenhle film byl byl možná i za 4* (omluvte moji slabost pro Julii Roberts), ale to by nesmělo být všechno tak povrchně načrtnuté a ihned odbyté. Sotva má jít nějaký problém (nepřátelství dětí vůči nové nastávající jejich otce, nevraživost ex-manželky a její nemoc atp.) víc do hloubky, scénáristé před ním utečnou a rychle ho vyřeší. K tomu všemu ještě většinou jde o happyendovské řešení. Najde se zde i pár dobrých scén (když se obě sokyně hádají, jestli bylo správné naučit dcerku "nemravným" výrazům, aby mohla pořádně shodit playboye třídy), ale těch je až příliš málo. Takže v celkovém součtu klasický americký doják, jak jinak než dobře končící. Na to jsou tři hvězdičky tak akorát. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (3)

  • Režisérova dcera Eleanor Columbus se ve filmu na chvilku objevila jako holčička na hodině baletu. (HappySmile)
  • Film byl věnován vzpomínce na Irene Columbus, což byla matka režiséra Chrise Columbuse, která rok před vydáním filmu zemřela na rakovinu podobně jako hlavní postava tohoto filmu. (HappySmile)

Reklama

Reklama