Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Sci-Fi
  • Dokumentární

Recenze (82)

plakát

Alf (1986) (seriál) 

V originálním znění jsou některé vybrané epizody na šest hvězdiček, některé slabé sráží moje hodnocení na čtyři. Ze sociologického hlediska je role mimozemšťana v rodině dost zajímavá - má zhruba tolik pravomocí jako Bryan, nejmenší dítě v rodině, ale vystupuje inteligentně jako dospělý, mnohdy v podstatě rodinu vede. Dabing Oty Jiráka asi nebyla úplná katastrofa, ale originál je lepší (teď myslím první speaker, protože v průběhu seriálu se hlas Alfa vyměnil - k horšímu). Kate Tannerová a oba Ocmonkovi jsou jediní z celého castingu, co se aspoň občas tváří jako herci, jinak je to dost katastrofa.

plakát

Anatomie lži (2009) (seriál) 

Viděl jsem pouze první díl, ale stejně si dovolím to hodnotit. Mám rád všechny příběhy světa o lžích, a souhlasím s tím, že lžou všichni, a proto je svět i zajímavější, než kdyby mluvili pravdu. Myšlenka, že existuje člověk, co má výjimečný dar odhalit lháře je bezva, je to dokonce místy i hodně vtipný...ale jinak je to kravina. Je to cit, daleko víc než exaktně specifikovatelný postup (protože u každého člověka může znamenat nějaké gesto něco jiného). Strašně to samo sebe shazuje, když hrdinové vyvodí z jednoho gesta, které navíc vidí jen na fotografii a toho člověka ani neznají, že dotyčného vydírá nevlastní zeť v podnájmu, protože před pěti lety měl v hodinovém zahrádkářství nedovolený sex se svým fíkusem. Nikdy se nemýlí, nikdy neuvažují o tom, že někdo gesta předstírá. Nepochopitelně (vzhledem k tématu seriálu) tady splývá pojem "vědět" a "věřit". Lháři tady zásadně těsně před vyslovením té nejdůležitější lži dvakrát polknou, odhrnou si vlasy z čela, odkašlou a dvakrát tu lež zopakují. Ve světě tohoto seriálu bych opravdu chtěl žít. První stamilion bych si asi vydělal jako hráč pokeru, pak bych zkusil třeba investiční obchodování, a jakmile bych vlastnil tak půlku Baham, šel bych v pětatřiceti do důchodu a pro zábavu odhaloval podle xichtů na tiskových konferencích v televizi, který politik s kym spí a s kym podepisuje za zády národa jadernej kontrakt...

plakát

Anděl Páně (2005) 

Ivan Trojan veliký. Ivan Trojan největší. Jakmile se objeví na scéně, září tak, že nic a nikdo jiný není vidět. Krásný film, exteriéry, hudba, všechno. Asi jediný (soudě podle komentářů na CSFD) bych přeobsadil nejvyššího, prostě pro mě Jiří Bartoška a komediální postava nejsou kompatibilní pojmy. Jinak je to další z dlouhé řady vydařených filmů Jiřího Stracha. Na něj bych šel do kina, i kdyby začal točit dokumenty o žížalách.

plakát

Attack of the Zombie Vampires (2008) 

Trochu mi to připomnělo legendární film "Pomsta serfujících sexy vampů v bikinach" - hlavně myšlenkovou kvalitou. Prostě nádhera.

plakát

Avatar (2009) 

Ano, je pravda, že mi to hodně připomínalo Dunu. Když se Jake Sully učil létat, bylo to v podstatě stejný jako když Muad'dib jede na šaj-hulúdovi Jenomže jsem za to rád, protože Duna je úžasná a takovýhle remake si po té lynchovině a low-cost seriálu rozhodně zasloužila. Spousta lidí tu nadává na příběh, já ne. Je to rodinný film, v 3D je to vizuálně dokonalý a taky to takový být mělo, to je jako vyčítat včelím medvídkům, že nerealisticky lítaj. Píše to tu skoro každej, ale i já jsem byl jak malej kluk s otevřenou pusou.

plakát

Bílá nemoc (1937) 

Když doktor Martin mluví o obraně své malé země, dokonce se podívá zpříma do kamery a opakuje, že i on sám si vezme pušku a bude ji bránit. Člověk nemusí být zrovna historik, aby pochopil, o kterou malou zemi tu jde. Nakonec na pušku nikdy nedošlo a komplex z toho táhneme dodnes. Je to krásný film o velmi těžké době.

plakát

BrainStorm (2008) (TV film) 

Další z velmi vydařených Strachových filmů. Jiří Strach umí. A pár Ivan Trojan - Ivana Chýlková (po Musím Tě svést je vidím podruhé jako manželskou dvojici) funguje dokonale.

plakát

Brak (2002) 

"Ta mrcha tady rozsypala nějakej hořčík, nebo co. Tý vole, tak já tady ani nedejchám, abych Vašim ten jejich namachrovanej stolek nečim nepodělal, a vona tady nechá takovej bordel, doprdele!!!" ...koukám, že Brak tady každej miluje. No, je pravda, že už jsem ho taky přestal doporučovat na potkání (jizvy se hojí dlouho...). Souhlasim s tim, že je to místy trochu zdlouhavý, ale neskutečně mě dostávají ty dialogy ("to jí musíme potkat vždycky, když má menses?"). Je to výborná oddechovka ("vy berete nějaký ty prášky na hraní?"). Na argument, že Brak jen vykrádá a kopíruje klasické originály, nemám protiargument. Mně je to totiž jedno, já to neznal, na Tarantina nečumim a parafráze Casablancy mě opravdu neuráží, ale baví. "Folklór, no.."

plakát

Control (2007) 

Vždycky, když nevím, jestli dát pět nebo čtyři hvězdičky, rozhodnu se podle toho, jestli bych šel ven, kdyby dávali daný film v televizi. Tak abych si nechal ujít Control znovu, to bych snad asi musel jít na koncert, nejlíp Joy Division...

plakát

Černé zrcadlo - Rachel, Jack a Ashley Too (2019) (epizoda) 

NIИ! Nejlepší díl nejhorší série nejlepšího seriálu všech dob. NIИ! Na konci, při jízdě za macechou (doprdele, proč tam vlastně jely? to to v té moderní době nemohla někam nastreamovat?) už to byla spíš francouzská komedie, to už skoro bolelo. NIИ! Nevim, kdo tam protlačil ty "vtipný" momenty, do BM mi to úplně nepasuje. NIИ! Ale zas na druhou stranu, konec dobrý, všechno dobré, HEAD LIKE HOLE!!!!!!!!!!!!!!!!! NIИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!